nlc.hu
Szabadidő
40 év Rock and Roll

40 év Rock and Roll

Charlie már 40 éve van a pályán, kompromisszumok nélkül. Csak a zene van. Meg a közönség. És egy nagyon kerek születésnap....




Időpont: 2007. november 10., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest, Sportaréna
Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában





Charlie gyerekkorában balett táncosnak készült, de egy súlyos sérülés miatt fel kellett adnia táncos álmait, így figyelme a zene felé fordult. 11 éves korától trombita órákat vett, s habár tehetséges volt és remekül játszott, a rock and roll szele megérintette és sorsa ezzel végérvényesen eldőlt.

Barátaival megalapította első zenekarát, a Decca-t. A feldolgozások mellett saját számokkal is felléptek. Később, jogi okok miatt nevet kellett változtatniuk, így az Olimpia évében mi más is lehetett volna a nevük, mint Olympia – hamar nagy sikereket értek el, így nekivágtak Skandináviának, hogy a határon túl is kipróbálják magukat.

Charlie 1975-ben tért vissza Magyarországra, csatlakozott az akkori legnépszerűbb magyar zenekarhoz, a Generálhoz. 1980-ban újra külföldre ment, fellépett többek között Ázsiában, Afrikában és az USA-ban is, majd 10 év távollét után hazatért.

Miközben a Tátrai Banddel dolgozott, egyre jobban érlelődött benne a szólókarrier gondolata – ami 1994 tavaszán, első „Charlie” című albumával meg is valósult. A lemez rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert; Charlie Magyarország egyik legnépszerűbb előadója lett.

1995-ben megjelent második, „Mindenki valakié” lemeze, ami, mialatt az első lemez is szép számmal fogyott, 2 hét alatt platinalemez lett. A ’95-ös év a koncertek és turnék jegyében telt el; olyannyira, hogy még egy dupla koncertlemez is készült belőlük. Rövid szünet után 1996-ban újabb turnéra indult, aminek megkoronázása a Kisstadionbéli koncert volt, közel 20.000 rajongó előtt. Még ebben az évben megjelenik első, angol nyelvű lemeze is. 1997-ben megjelent az „Annyi minden történt” című harmadik lemeze is.

Sikereit számos díjjal is elismerték; több állami kitüntetés, 1 arany, 2 platina és 1 gyémánt lemez és megszámlálhatatlan zenei díjak.

1998-ban Charlie képviselte Magyarországot az Euróvíziós Dalfesztiválon.
1999-ben megjelenik „Greatest hits” Charlie legszebb dalainak gyűjteményes albuma.
2001-ben új zenei kirándulásra vállalkozott „Jazz” albumával, amit 2002-ben a „Soul Jazz” illetve 2003-ban a „Funky Soul & Jazz” követett.
2003 novemberében nagysikerű lemezbemutató koncertet adott a Budapest Sportarénában.
2004-ben megjelent a „Greatest Hits 2” válogatásalbum
2006 őszén jelent meg legutóbbi, „Másképp ugyanúgy” című lemeze

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top