nlc.hu
Szabadidő
Caravan Palace

Caravan Palace

A Caravan Palace muzsikája a 30-as évek hangulatát idézi, fekete-fehér filmbetétek villannak be, a virtuóz swinges dzsessz vegyül komoly elektronikus groove-okkal. Vigyázat, megmozgat!






Caravan Palace (F)

Helyszín: Millenáris Teátrum
Időpont: 2007. november 16., péntek 22.00, Nomada 20.30, előtte, utána DJ!
Jegyár: 2400/2900 Ft





Ahogy pár évvel ezelőtt a Gotan Project forradalmian átalakította a tangóról vallott elképzeléseinket, úgy fogja az idei WOMEX (the World Music Expo – a szerk.) nagy ígérete, a Caravan Palace átalakítani a gypsy dzsessz, vagy manouche dzsesszről alkotott képünket. Dalaikban 30-as évekbeli hangulatot idéző fekete-fehér filmbetétek és a virtuóz swinges dzsessz vegyül komoly elektronikus groove-okkal.

2005 februárjában megszületett az electro-swinges és dzsessz manouche irányába mutató összhangzás, amely hamarosan a mesébe illő, Caravan Palace nevű kiforrott projekthez vezetett.

Charles Delaporte – nagybőgő, programok
Arnaud de Bosredon – gitár, programok
Hugues Payen – hegedű, programok, scat
Colotis “Latoya” Zoé – ének
Aurélien Trigo – scratchs
Toustou – elektronika
Chapi – klarinét


Előzenekar: Nomada

A 2003-ban alapított zenekar, a Nomada, magyarországi cigány zenei hagyományból merít, azonban a különféle stílusok elegyítésével teljesen egyedi hangzású zenét hoz létre. Dalaiban a cigány ének- és ritmusvilágot a dob és a basszusgitár groove-jai tovább színesítik. Speciális hangzásuk azonban a szólisztikus hangszerek – a tangóharmonika és a hegedű – által teljesedik ki. A Nomada energikus zenéje távoli, ősi világot idéz fel. A dalok lovári cigány nyelven szólalnak meg, és nagy részben a cigány életet mutatják be. Szokatlan őszinteséggel beszélnek szomorúságról, fájdalomról, életszeretetről, vidámságról – egyszóval az életről.

Balogh Gusztáv – ének, gitár
Szirtes Edina – ének, hegedű, tangóharmonika
Boros Attila – basszusgitár
Ballay Gergő – dob
Balogh Tibor – kanna, darbuka, cajon, ütőshangszerek







Caravan Palace

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top