Szabadidő

Nem mindegy, hogy szülünk…

Ki ma itt él, mindannyian megszülettünk egyszer, s közülünk negyven százalék szülni is fog, legalább egyszer. Szerintünk nem mindegy: hogyan!





A Születés Hete és a TAVAM eddigi tevékenységéről részletesen a www.szuleteshete.hu és a www.tavam.hu honlapokon olvashatsz.

A Születés Hete – 2007-ben már ötödször megrendezett – országos eseménysorozat és az utóbbi két évben a mögötte álló, azt megszervező TAVAM (Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért) közhasznú egyesület célja, hogy bárhol történjék is e mindenki számára egyedi, megismételhetetlen, az egész életre kiható esemény, az a benne részt vevők (az újszülött és édesanyja, illetve családtagjaik) számára a lehető legnagyobb mértékben háborítatlan legyen.






Történjék mindez az emberi méltóságot figyelembe vevő szemlélettel, odafigyeléssel, gondoskodással. A TAVAM e célok érdekében előadásokat, beszélgetéseket, tanfolyamokat tart, könyveket, hírleveleket ad ki, működteti a folyamatosan frissülő honlapjait, információs pontokat hoz létre, és anyagi erejéhez mérten működteti az ország minden régiójában. Részt vesz minden olyan rendezvényen, konferencián, konzultáción, ahol javaslataival, véleményével, szakértői tapasztalataival hozzájárulhat e célok megvalósításához.

A TAVAM most új támogatókat keres az eddigi célok további megvalósítása érdekében, ezért 2007. november 9-én, pénteken 18 és 21 óra között adománygyűjtő estet rendezünk, amelyre ezennel szeretettel és tisztelettel meghívjuk Önt és családját.

Helyszín: Bálint Ház – Budapest VI. kerület, Révay utca 16. (Az Operától egy percre van, megközelíthető mindkét metróvonallal a Deák térig, illetve az Arany János utcáig, földalattival az Operáig, villamossal az Oktogonig, mindegyiktől gyalog maximum 5 perc.)






Az est programja:

18–19 óra között:

1. Ünnepélyes kiállításmegnyitó. (A nagykanizsai Magyar Plakát Ház plakátkiállításának budapesti bemutatója, amely a Születés Hete 2007 alkalmára készült a Nő a plakátművészetben címmel, a kiállítás rendezője Kőfalvi Csilla, a Magyar Plakát Ház igazgatója.) Megnyitóbeszédet mond Lehota János esztéta.

2. Bemutatkozik a TAVAM.

19–20.30 óra között:
Műsor adományozóink tiszteletére:
* Szalóki Ági és kísérete: Lamm Dávid és Rácz Krisztián gitárosok,
* Lovász Irén,
* Bran együttes.

20.30-tól:
1.
Beszélgetési lehetőség a TAVAM vezetőivel, tagjaival.

2. Tombola értékes nyereményekkel (Fődíj: wellnesshétvége a sümegi Hotel Kapitányban****).

A program ideje alatt szoptató- és pelenkázóhelyiség áll vendégeink rendelkezésére, és színvonalas büfé is működik.
Az est támogatója a Bálint Ház.

Jegyek elővételben 4000 forintért/fő igényelhetők a kurti.judit@tavam.hu e-mail címen.

Ha Ön elfoglaltsága miatt nem tud személyesen részt venni estünkön, ugyanakkor támogatná a fenti célok érdekében kifejtett tevékenységünket, szívesen adunk további információt munkánkról, és megköszönjük anyagi vagy egyéb támogatását.

Ha van olyan ismerőse, akit érdekelhet ez a felhívás, kérjük, küldje el neki is, vagy értesítsen, hogy közvetlenül küldhessük el részére levelünket.







Bemutatkozik a TAVAM (Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért)


A TAVAM 2004-ben alakult közhasznú civilszervezet, amely országosan építi önszerveződő női körök, kismamaklubok és anyakörök hálózatát. Az egyesület segít minden olyan egyéni és társas kezdeményezést, ami a szülést-születést, az élet megkezdésének feltételeit egyre jobbá, természetesebbé teszi, s ezáltal a szülő-gyerek kapcsolat, a családi felelősségvállalás és a tudatosság erősödését szolgálja.


A TAVAM jelenleg az országban 14 helyen van jelen. 143 tagja, több száz önkéntese segítségével olyan programokat valósít meg, mint a „TAVAM az iskolákban”, a „Nyitott kórházprogram” vagy a „Képzésekkel a foglalkoztatás elősegítéséért”. Az egyesület legjelentősebb, minden évben megrendezésre kerülő országos programja a SZÜLETÉS HETE rendezvénysorozat.


Bemutatkozik a SZÜLETÉS HETE rendezvénysorozat


A SZÜLETÉS HETE a TAVAM legfontosabb, évente megrendezésre kerülő országos szakmai, tájékoztató és kulturális rendezvénysorozata, amely 2003-ban indult útjára. Az akkor még kis volumenű program mostanra, a TAVAM kereteiben, országos méretűvé nőtt.


A születés életünk első nagy feladata, nehézsége, amelyet meg kell oldanunk. Egyben életünk első nagy változása is, amely minden későbbi problémamegoldás alapmintázatává is válik. Ezek ma már kutatással bizonyított eredmények. Nem mindegy tehát, hogyan születünk.


A rendezvénysorozat célja, hogy a nők, a várandósok és családjaik minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak a várandósellátással és a szüléssel kapcsolatos választási lehetőségeikről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól. Az ország különböző pontjain bábák, szülésznők, szülészorvosok, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók találkoznak a várandósokkal, hogy az előadásokkal és beszélgetésekkel, illetve egyéb programokkal a lehető legtöbb információhoz juthassanak, és ezzel segítsenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen.


A 2007-es Születés Hetén májusban, az anyák napjával kezdődő egy hét alatt az ország 57 településén, 154 helyszínen, közel 1000 eseményen összesen mintegy 8-10 ezer érdeklődő vett részt. A visszajelzésekből jól látszik: egyre több a látogató, egyre többen várják évről évre az informatív előadásokat, műhelyeket, az érdekes filmvetítéseket, kiállításokat, könyvbemutatókat és beszélgetéseket a szakemberekkel és a hasonló cipőben járó kismamákkal, családokkal való találkozást, a tapasztalatok kicserélését. Nagy szakmai sikerként értékelendő, hogy 2007-ben három rendezvényen is részt vettek az Egészségügyi Minisztérium vezetői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top