nlc.hu
Szabadidő
Kulináris versszínház a Menta teraszon

Kulináris versszínház a Menta teraszon

Mire van szükség egy igazán kellemes estéhez? Érdekes és értékes programra, ízletes vacsorára és különleges, ínycsiklandó borokra. Turek Miklós egyszemélyes színháza mindezeket egyszerre kínálja neked...





Árny az árnyban… – versszínház Radnóti Miklós verseiből
Turek Miklós előadásában

Időpont: 2007. november 27. 19.00 óra 
Helyszín: Menta terasz
Cím: Margit krt. 14.
Jegyek: 20/9924976
Az előadó honlapja »







Turek Miklós
2007. november 27. 19.00 óra – Turek Miklós színművész versszínházi előadássorozatának 3. része Radnóti Miklós életéről és költészetéről a Menta Terasz „kultkulináris” estjén.

Turek Miklós egyszemélyes színházában 60 perces előadásban mutatja be a költőt, és életének utolsó pillanatát – a „senkiföldjét” élet és halál között – versein keresztül. A színművész a XX. századi magyar költősorsokat bemutató versszínházi sorozatának – Faludy György és József Attila mellett – harmadik darabja a Radnóti-est, melynek szerkesztője, rendezője és előadója is egyben. Ő maga így foglalta össze az előadást: „Élet-emlékek egy pillanatnyi ’évben’.”

Az ifjú színészt a győri nézők ismerhetik igazán – többek között a Néma levente című Heltai darabban alakította Agárdi Pétert, Tennessee Wiliams Nyár és füst-jében John Buchannan-t, Molnár Ferenc Ibolya című egyfelvonásosában a Zeneszerzőt. De a mozinézők is találkozhattak vele a Szabadság, szerelem című filmben és a Lora-ban is feltűnt pár percre, de művészetének alappillérei az önálló előadások, melyek immár remélhetőleg állandó otthonra leltek a Menta Terasz „pinceszínházában”.

Mire van szükség egy igazán kellemes estéhez? Érdekes és értékes programra, ízletes vacsorára és különleges, ínycsiklandó borokra. A nemsokára egy éves születésnapját ünneplő Menta Terasz mindezt egyszerre kínálja vendégeinek: izgalmas előadások – humor vagy zene – mellett igazi kulináris élményekkel várja mindazokat, akik szeretnének tartalmasan felfrissülni egy hétköznap estén.
Ha valaki a kulturális élmény mellé kulináris élvezeteket is társítana, a Radnóti versek mellé finom vacsorát és különleges borokat is választhat. Az estére ugyanis vacsorajegy is váltható, mely egy főfogást, és az In Vino Veritas borsorát tartalmazza.






A Menta teraszról:
A Menta beszédes név a választott fűszernövény frissessége, déli hangulata, és a partira való asszociáció miatt. A hűsítő menta, amiről leginkább a Mojito koktél jut eszünkbe, éppen annyira alapja lehet egy kellemes estének, mint ahogy néhány évtizeddel korábban egy jó halléről tartották – hiszen a Menta Terasz elődje, a Paksi Halászcsárda is a maga műfajában megkerülhetetlen egység volt a Margit körút kanyarulatában.

A Menta Terasz ma tipikus budai multikulturális szórakozóhely, a tetőteraszon lounge, a földszinten étterem, a pinceszinten klub működik, koncertszínpaddal, táncparkettel és gyertyafényes vacsoraszínházzal.

A vendégek választhatnak a mediterrán udvar, a gyarmati hangulatú tetőterasz, a kreol éttermi rész és a modern pinceklub bárpultjai, táncparkettjei között. Az exkluzív étterem egyedi étlapján szerepelnek mind a hagyományos-magyaros ízek, mind a franciás-kreolos kombinációk.

Menta Klub:
Felráz és megkavar. Kedden “csendesülős” jazz és unplugged koncerteket, gyertyafényes vacsoraszínházi előadásokat hallgathatsz, szerdánként “ethnobalta” világzenei esteket /Zuboly, Szilvási Gipsy Folk Band/, csütörtökön az izgalmas “feketepezsgő éjszakák” belevaló zenekaraival bulizhatsz /Illuzio, 507 Band, Massive/. Pénteken egyéni hangvételű, a magyar zenei palettán új ízt hozó, pörgős tánczenét játszó zenekarok játszanak /Effeta, Club Tequila, Le Bisquit/, szombaton házibuli a ’90-es évek legjobb zenéivel!

www.mentaterasz.hu 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top