nlc.hu
Szabadidő
Ghymes karácsonyi koncert

Ghymes karácsonyi koncert

A Ghymes együttes hagyományos karácsonyi koncertjének ezúttal a Sportaréna ad otthont. A nagyszabású elõadás vendége lesz Pápai Erika és a zuglói Hunyadi János Általános Iskola Nagykórusa is.





Időpont: 2007. december 26., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Vendégek: Pápai Erika színművésznő, zuglói Hunyadi János Általános Iskola Nagykórusa, Vadrózsa táncegyüttes
Jegyárak: 15 000, 12 000, 9900, 7500, 5900, 3900 Ft
Jegyrendelés »





A műsor a karácsonyi misztériumot mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül egy egységben, tematikusan – zenében, irodalomban.

Az est – jellegét tekintve – nagy formátumú összefüggő egész. A szereplők létszáma 100 körüli, hiszen nagy énekkar, tánckar, a Ghymes együttes, színészek alkotják (élő betlehem), és a helyszín is erre mutat – a Papp László Budapest Sportaréna.

A téma a szállást kereső Mária motívum. A Bibliából és a Parasztbibliából építkező történet Mária üldöztetésével indul, fontosabb pontjai a heródesi csecsemőgyilkosságok, a terhes anya számkivetettsége, reménytelensége, félelmei, amelyek mind fokozódnak a végkifejletig. „Kopogtatás” sok olyan ember ajtaján, akik közül senki nem fogadja be a jövevényt, az utolsó éjszaka kínja, megszületés, csillag, háromkirályok, öröm, jövő, remény.

A Ghymes együttes ebbe a műsorába egyrészt a régi repertoárjából is belesző darabokat, másrészt új dalok, zenék is születnek erre az alkalomra, valamint ez év novemberében ezen műsor kapcsán megjelenik egy új karácsonyi Ghymes-album.

A karácsony mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, bemutatásra, ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top