nlc.hu
Szabadidő
Két kacagtató film

Két kacagtató film

Két film miatt is érdemes a héten moziba menni, és mindkettõnél garantált a kacagás. Ha a barátnõddel készülsz moziba, egyértelmû a P.S. I Love You, ha a pasiddal vagy gyerekkel ülnél be, irány a Macskafogó 2. – A sátán macskája.






P.S. I Love You 






Végre egy film, amit végigbőgtem és végignevettem. A film a szokásos romantikus vígjáték, és éppen olyan érzelmes hangulatban talált el, amikor bőgtem minden romantikus apróságon és nevettem minden poénon. Persze előfordult, hogy a felindulás könnyei összekeveredtek a nevetés és kacagás könnyeivel.  Alaposabb elemzéskor ugyan előbukkannak a film hibái, de duzzadt szemmel kit érdekel?

Hollyt (Hilary Swank) és Gerryt (Gerard Butler) egymásnak teremtette az ég. Házasságuk mégis civódással teli. Holly ugyanis nem tudja, hogy mit akar, nem találja a helyét a világban. Egy másik életre vágyik, mint amit éppen él. Minden, az egész világ akkor áll a feje tetejére, amikor Gerry meghal. A férfi szeretete viszont „halálon túli”, mert egy titokzatos postás segítségével leveleket juttat el feleségének. Holly a leveleket követve ismert és ismeretlen vidékekre téved, átvészeli férje elvesztését és rátalál saját útjára. Ez utóbbival nem árulok el titkot, hiszen a romantikus vígjátékok elengedhetetlen része a happy end, viszont a P.S. I Love You befejezése nem émelyítő, hanem sós-édes.







Eredeti cím: P.S. I Love You

Rendezte: Richard LaGravenese

Főszereplők:
• Hilary Swank
• Gerard Butler
• Lisa Kudrow

Forgalmazza: SPI







Macskafogó 2. – A sátán macskája






A Macskafogó 2. – A sátán macskáját mindenképpen meg kell nézni. Egyrészt azért, mert az „első” részen nőttünk fel, másrészt azért, mert a folytatás sem okoz csalódást. Jöttünk kifelé a moziból, és azon melegében a poénokat ismételtük, és ugyanúgy röhögtünk, mint a „nyomja meg a piros gombot, és nyugodjon békében” ezerszer elismételt örökzöldön. Pedig nem nagy reményekkel ültem be a filmre. Sőt kifejezetten féltem, mert csaknem húsz év telt el a Macskafogó óta, és olyan kultfilmmé vált, amelyet elképzelhetetlen überelni. Felülmúlni nem is sikerült. Viszont a mozi hiányosságai éppen abból adódnak, hogy a Macskafogó kerek egész volt, lezárt történet, amelyet nem lehet igazán elegánsan és szellemesen folytatni. Éppen ezért kicsit döcögősen indul A sátán macskája, de poénokban akkor sincs hiány.

A Macskafogó gépkutya segítségével az egerek megszelídítették a macskákat, és az élet biztonságossá, már-már unalmasan kiszámíthatóvá vált. A Macskafogó használaton kívül rozsdásodik, és az egerek fölényes magabiztossággal élik életüket, nem üldözik őket macskák. Majdnem mindenhol így van, kivéve a pafrikai dzsungel mélyén. Az ott élő macskapopuláció ugyanis nem hallott a macskafogóról, és békésen üldözi és eszegeti az egereket. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek eljár a szája, és beszámol a világ dolgairól. A törzs varázslója nem tehet mást, megidézi a pokol macskáját, Molochot, hogy a macskák dicső népe visszaszerezze a hatalmat az egerektől. Grabowski, aki mostanában gyára ügyeivel foglalatoskodik, ismét a világ megmentésére kényszerül.







Rendezte: Ternovszky Béla

Forgatókönyvíró: Nepp József

Főszereplők:
Rudolf Péter
Dörner György
Stenczer Béla
Usztics Mátyás
Reviczky Gábor
Sinkó László

Eredeti honlap »

Forgalmazza: Budapest Film

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top