nlc.hu
Szabadidő
Téli móka az egész családnak

Téli móka az egész családnak

Eleged van a ködbõl, a szürke hólatyakból? Létezik egy gyorsan és kényelmesen megközelíthetõ, vendégszeretõ, hóbiztos tartomány, ahol a ragyogó napsütésben csak úgy szikrázik a friss hótakaró: Alsó-Ausztria a tél országa!

Mit szólnál egy, a ropogós, friss hóban tett téli kiránduláshoz? A szomszédos Alsó-Ausztriában már megkezdődött a síszezon. A liftek teljes gőzzel üzemelnek, a 250 kilométernyi sípálya pedig a tél legszebb élményeivel vár mindenkit.

Autóval csupán egyórányi távolságra van Soprontól vagy Szombathelytől vagy 2,5 órányira Budapesttől, és máris elénk tárul a téli sportok minden igényt kielégítő világa. A kezdők és újrakezdők itt éppolyan jól érezhetik magukat, mint a kisgyermekes családok vagy a gyakorlott síelők és hódeszkások. Alsó-Ausztria számos lehetőséget tartogat a téli kirándulást tervezők számára: 21 síparadicsom mintegy 100 felvonóval és lifttel – amelyek javarészt a Bécsi-Alpokban és a Mostviertelben találhatók –, összesen 250 kilométernyi sípálya Alsó-Ausztria hófödte „vidámparkjában”.

A Bécsi-Alpok

Bizony, a bécsieknek nemcsak Stephansdomjuk, óriáskerekük és Sacher-tortájuk van, hanem az Alpok egy szelete, a Bécsi-Alpok is hozzájuk tartozik. A Rax, a Schneeberg és a Semmering környéke évszázadok óta gazdag hagyományokkal rendelkező üdülőhelynek számít. A síelők és hódeszkások körében a Puchberg am Schneeberg, a Hirschenkogel vagy a St. Corona am Wechsel nevek is rendkívül jól csengenek. Semmeringben például a világ legjobb női síelői találkoznak a kétévente megrendezésre kerülő női szlalom-világbajnokság alkalmával.

Tipp: síterepek interaktív térképen bejelölve »

Vigyázz, kész, rajt!

Alsó-Ausztria a gyorsaság szerelmeseinek is tartogat meglepetéseket. Sípályák, amelyek kifejezetten a sportos vendégekre szabták ajánlataikat – ilyen a Semmering-Hirschenkogel, a Göstling-Hochkar és a Mitterbach-Gemeindealpe –, rendezett, igényes lesiklópályák, Funpark és gyorsasági pálya. Mindezen felül az említett síparadicsomok programjában szerepelnek csoportoknak szóló versenycsomagok és szezononként két sportrendezvény is, amelyen bárki részt vehet. A legújabb sí- és hódeszka-felszereléseket természetesen helyben is ki lehet bérelni vagy próbálni.


Túrázás a hóban

Télen nem csak a síelés vagy snowboardozás nyújthat valódi élményeket: egy túra a Reichenau an der Rax romantikusan vad tájain, sífutás a Wechsel-Semmering panorámapályáján vagy a Waldviertel sűrű erdein keresztül legalább annyira szórakoztató lehet.

Egy kártyán a lehetőségek tárháza

A vérbeli Alsó-Ausztria-rajongóknak találták ki az úgynevezett Keleti-Alpok-kártyát (Ostalpen-Vorteilscard), mellyel a tartomány összes sípályája korlátlanul vehető igénybe, egy teljes szezonon keresztül. Ezt a 380 eurós kártyát azok figyelmébe ajánlják, akik szabadidejük minden percét Alsó-Ausztria hegyoldalaiban töltik.
Csak egyszer kell 200 ponttal feltölteni a kártyát ahhoz (felnőtteknek 120 euró, diákoknak 90 euró, gyermekeknek 60 euró), hogy kedvünk szerint fedezhessük fel Alsó-Ausztria és Stájerország legszebb sípályáit. Könnyedén megkerülve a liftpénztáraknál kígyózó hosszú sorokat, akár 15 százalékot is megspórolhatunk a kártyával! A két szezonra szóló kártya bármikor újratölthető.

További információk Alsó-Ausztria síparadicsomairól és a kedvezménykártyákról »

Bővebb információ a tartomány honlapján »

Fotók: NIEDERÖSTERREICH WERBUNG

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top