nlc.hu
Szabadidő
Medici korcsolyabál a városligeti Mûjégen

Medici korcsolyabál a városligeti Mûjégen

Csak egyetlen éjszakára a városligeti Mûjég reneszánsz báli forgataggá változik, ahol megelevenednek kor ismert figurái. A Csúszkaszínpad programjai mellett lesz reneszánsz kaszinó és a finom falatokról sem kell lemondanunk.




Medici korcsolyabál
Időpont:
2008. január 24. csütörtök, 20.30-24.00
Helyszín: a városligeti Műjég





Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulóján nyílik, s a reneszánsz korának Firenzéjéről ad átfogó képet a Szépművészeti Múzeum január 24-étől látható A Mediciek fénykora – élet és művészet a reneszánsz Firenzében című nagyszabású tárlata.

A kiállítás megnyitásának estéjén a Múzeum különleges helyszínre invitálja az érdeklődőket, korcsolyástól vagy anélkül: a városligeti Műjég reneszánsz báli helyszínné változik, ahol megelevenednek kor ismert figurái.

Reneszánsz színpad programja (Mare Temporis egyesület előadásában):

• 21:00-21:30 Angyaltánc Csúszkaszínpad a jégen: Mátyás királlyá koronázása (fellép: ifjú Hunyadi Mátyás, Szilágyi Erzsébet, Szilágyi Mihály)
• 21:40-22:10 Lovagok viadalra gyűljetek Csúszkaszínpad a jégen: Firenze a Mediciek korában: (fellép: Lorenzo de’ Medici, Lucrezia Tornabuoni, Michelangelo Buonarroti/Savonarola)
• 22:20-22:50 A Tűz ölelése Csúszkaszínpad a jégen: Mátyás és Beatrix udvara (fellép: Hunyadi Mátyás, Aragóniai Beatrix, Galeotto Marzio)
• 23:00-23:30 Próbáztatás Csúszkaszínpad a jégen: Medici Katalin gyermekei (fellép: Navarrai Margit, III. Henrik)

Reneszánsz kaszinó (21.00-23.30)
Nyerj reneszánsz ereklyéket és varázsszereket kártyaruletten, kockajátékon vagy Trou Madame golyógurításon!

Leonardo asztrológiai laboratóriuma (21.00-23.30)
Mindenki egyszerűen, játékosan tanulmányozhatja saját születési horoszkópját. Az asztrológust fából készült látványos reneszánsz „gépezetek” helyettesítik.

Az este folyamán Németh Attila királyi főszakács reneszánsz menüjét kóstolgathatják a résztvevők.

Belépőjegy (korcsolyával vagy anélkül) annyi forint, ahány éve Mátyás trónra került, azaz 550 Ft. Jegyek a helyszínen, illetve elővételben (január 16-ától) a Szépművészeti Múzeum boltjában kaphatók! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top