nlc.hu
Szabadidő
Interjú Matthew Perry-vel

Interjú Matthew Perry-vel

Megjelent A színfalak mögött című nagysikerű TV-sorozat DVD-n a Fórum Home kiadásában. Az alábbi interjú ennek kapcsán készült a Jóbarátok sztárjával, Matthew Perry-vel.

– Riporter: Sok évig forgattad a Jóbarátokat. Milyen érzés volt a félórás komédia után egyórás produkciókat készíteni?

– Matthew Perry: Igazából eléggé különbözik a kettő, de azért nem áll tőlem olyan távol ez a világ sem. Ez olyan, mint a mozifilm-forgatás. A Jóbarátok teljesen más volt, az akkori életvitelem tulajdonképpen hasonlított egy „normál ember” életéhez. Reggel 9-kor elkezdtem dolgozni és délután 5-kor hazamentem. A filmforgatás ennél sokkal hektikusabb. Kezdheted akár reggel 6-kor is és lehet, hogy 14 órát forgatsz egyfolytában.

– Riporter: A Jóbarátokkal hatalmas sikert arattatok, de biztosan kimerítő volt ennyi részt leforgatni. Nem pihentél volna még egy kicsit, mielőtt belevágtál A színfalak mögött forgatásába?

– Matthew Perry:
Hát volt egy pár év, amikor csak töltődni akartam és élvezni az életet. De miután elolvastam a forgatókönyvet, ebben a produkcióban mindenképpen benne szerettem volna lenni. Remek színészekkel dolgoztam és nagyon élveztem a forgatásokat. Egyébként meg ha pihenek, kifejezetten kiéhezem a munkára. Persze még tudtam volna egy kicsit pihenni, mielőtt újra nagy fába vágom a fejszémet, de nem hagyhattam, hogy ez a show nélkülem induljon útjára, mert nagyon imádom. De azt hiszem, ez tipikus színész-vonás. Bármilyen helyzetben vagyunk, panaszkodunk. Ha nem dolgozunk, azért, ha túl sokat, akkor meg azért.

– Riporter: Mi az, ami más volt munka szempontjából A színfalak mögöttben, mint a Jóbarátokban?

– Matthew Perry: Nagyon érdekes, hogy amíg az emberek a Jóbarátokban már a végeredményt látják, itt igazából azt, amíg eljut addig az ember. Látják, hogy mi történik a színfalak mögött, amikor ott a közönség, körben mindenhol kamera, és mindenki ott pörög, aki a show része, legyen az színész vagy dolgozzon a kamerák mögött.

– Riporter: És gondolom, ha a felolvasásoknál kiderül, hogy egy jelenet mégsem működik, akkor jönnek az írók…

– Matthew Perry: Hát igen, sohasem dőlhetünk hátra nyugodtan. Ha mondunk egy viccet, ami papíron jónak tűnt, de a kamerák előtt nem működik, gyorsan meg kell oldaniuk az íróknak a problémát és átírni a szöveget. És akkor mindenki izgul és rágja a körmét, hogy összejön-e végül. Néha úgy tűnik, egy jelenetből sosem fogunk kimászni. Izgalmas, hogy A színfalak mögöttben én játszom azt a fickót, aki felelős azért, hogy ezeket a problémákat minél hamarabb megoldja, de azt majd meglátják a sorozatban, mennyire csinálom jól.

Mi történik egy késő esti szórakoztató műsor kulisszái mögött? Aaron Sorkin, Az elnök emberei alkotójának válasza a kérdésre egy kihagyhatatlan műsor a műsorban, izgalmas karakterekkel, frappáns dialógusokkal és hamisítatlan hollywoodi nyüzsgéssel.

Matthew Perry és Bradley Whitford alakítja a két megnyerő ötletembert, akiket egykori főnöknőjük (Amanda Peet) visszahív az NBS TV-hez, hogy új életet leheljenek egy hanyatló népszerűségű komédiasorozatba. Az epizódokban szemtanúi lehetünk a stáb életének és az alkotókra nehezedő elvárásoknak, amelyeknek nap mint nap meg kell felelniük. Jöhet pánik, káosz, félelem, alváshiány, csak péntekre legyen vicces a műsor! Mert akkor kerül adásba A színfalak mögött.

DVD infók

A sorozat címe: A színfalak mögött

Eredeti cím: Studio 60 On The Sunset Strip

Extrák (eredeti nyelven):
• Audiokommentár Aaron Sorkin és Thomas Schlamme közreműködésével az első részhez
• Színfalak mögött A színfalak mögött

Hangok: magyar (2S*), angol (5.1**),

Feliratok: magyar, angol

Rendezte: több rendező

Szereplők:
•Matthew Perry (Jóbarátok, Bérgyilkos a szomszédom)
•Amanda Peet Minden végzet nehéz, Bérgyilkos a szomszédom, Griffin és Phoenix)
•Bradley Whitford (Négyen egy gatyában, Az elnök emberei)

Forrás: Fórum Home Entertainment

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top