Szabadidő

Mindenképpen talán

A romantikus vígjátékok ritkán kezdődnek válással, az meg még ritkább, hogy a tizenéves szerelem gyümölcse saját maga nyomoz apja múltbéli szerelmi ügyei után. Lehet-e egy gyerek okosabb a szerelemben, mint a három nő között vacilláló férfi?

Férfi válófélben

Will Hayes (Ryan Reynolds) – miután megkapta a válási papírokat – azt gondolta, hogy a napja már nem lehet rosszabb, de tévedett. A szexuális felvilágosító óra után lánya és az iskola minden nebulója a lehető legkényelmetlenebb kérdéseket szegezi a megszeppent szülőseregnek. Maya (Abigail Breslin) mindent tudni akar arról, hogy szülei – akik éppen válnak – hogyan ismerkedtek meg az ő születése előtt, és a tizenéves gyerek kíváncsiságával a szerelem titkát kutatja.

Apja beadja a derekát, és elmeséli életének azon szakaszát, amikor New Yorkba költözött, és három nő kavarta fel életének állóvizét. A szereplők nevét viszont megváltoztatja. Lánya éles eszére és logikájára bízza, hogy kiderítse, ki lett az igazi, azaz Maya anyukája. Nemcsak a kislány követi a „szerelmi krimit”, hanem a néző is próbálja összeilleszteni Will szerelmi életének apró darabkáit, és képtelenség nem találgatni, hogy a szőke Emily (Elizabeth Banks), az ambiciózus újságíró, Summer (Rachel Weisz) vagy a vidám és cserfes April (Isla Fisher) lesz e a „befutó”.

Kötelező happy end

Vígjátékoknál elmaradhatatlan a „boldogan éltek, amíg meg nem haltak” befejezés, és nem árulok el nagy titkot, hogy a Mindenképpen talán sem kivétel. A válási papírok ellenére Will megtalálja az igazi szerelmet – persze ehhez elengedhetetlen tizenéves lánya segítsége –, és végül boldogan öleli magához szíve hölgyét. A mozi mégsem kiszámítható, tartogat egy-két éles hajtűkanyart, és bár nem az év filmje, de azoknak is pillekönnyű, vidám szórakozást kínál, akik már megcsömörlöttek a mézédes és fárasztó humorú amerikai filmektől.

Nem spanyolviasz

Adam Brooks rendező ugyanazokat a petárdákat durrogtatja, mint kollégái: keresett egy jóképű pasit – ezúton is köszönjük, hogy megkímélt minket Adam Sandlertől – meg egy kislányt – ezúton is köszönjük, hogy A család kicsi kincsében megismert és megszeretett Abigail Breslint választotta valami tündéri szőke helyett –, de mellőzte az elcsépelt poénokat és helyzeteket. Sőt volt annyi bátorsága, hogy a legjobb poénokat nem is a főszereplő férfi szolgáltatja, hanem az Amerikai Egyesült Államok egyik volt elnöke.

A Mindenképpen talán szinte teljes egészében New Yorkban játszódik, és 16 évet ölel fel – 1992-től 2008-ig – nemcsak a szereplők, hanem a város életéből is.

A film eredeti angol címe: Definitely, Maybe

Rendezte: Adam Brooks

Főszereplők:

  • Ryan Reynolds
  • Abigail Breslin
  • Rachel Weisz
  • Isla Fisher
  • Elizabeth Banks

Magyarországon forgalmazza: UIP Duna Film

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top