Szabadidő

Dr. House zsaru lett

Hugh Laurie-t ezúttal nem a jól megszokott kórházi díszletek között láthatjuk. A sármos doki Az utca királyai című filmben zsarut alakít, ellenfele pedig nem más, mint Keanu Reeves.

Jó érzés kibújni a skatulyából. A legtöbb színész szereti, ha szokásos figurájához képest egészen mást játszhat. Hugh Laurie angol vígjátékokban lett népszerű, Dr. House-ként jutott a világhírig, és most tökéletesen átalakul. Az utca királyai (Street Kings, hazai bemutató: április 17.) című thrillerben gyilkos és korrupt rendőrök után nyomozó zsarut alakít. A Los Angeles árnyékos oldalát bemutató történetben nincs helye a humornak, Laurie is kemény harcosnak mutatkozik. És úgy is beszél, ahogy az amerikai zsaruk.

– “Még szerencse, hogy a Dr. House forgatásán nagyon rászoktam az amerikai akcentusra – vallotta be a színész -, különben most nem tudtam volna megcsinálni ezt szerepet. Elképesztő meló volt folyton keménykednem meg hangoskodnom; ha most kezdek amerikaiul beszélni tanulni, valószínűleg beletörik a bicskám. Nagyon elégedett is voltam magammal, de a társaim rengeteget nevettek rajtam. Keanu Reeves, aki a filmben is az ellenfelem, folyton a legelegánsabb londoni akcentussal szólt hozzám a szünetekben, mintha a királynő komornyikja volna. Cukkolt, de nem bántam: így a jelenetekben hitelesebb ellensége lettem.

Forrás: IC Press

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top