Szabadidő

Egy bébiszitter naplója

Az iskolából kikerülve Annie-re nagy nyomás hárul, hogy az üzleti világban találjon egy jól fizető állást, egy váratlan találkozás eredményeként azonban hirtelen Manhattan elit közegébe csöppen, és egy tehetős családnál vállal nevelőnői állást.

Annie, friss főiskolai diplomájával a kezében, nehezen tudja eldönteni, hogy anyja álmait valósítsa-e meg, vagy saját vágyait követve továbbtanuljon. A sors váratlan megoldást kínál a döntés elhalasztására: a lány megismerkedik egy, a New York-i felső tízezerhez tartozó családdal. A következő pillanatban már egy ötéves, kisfiúnak látszó ördögfióka nevelőnője, aki mindent elkövet, hogy megnehezítse Annie dolgát.

A hétköznapi élethez szokott lány csak kapkodja a fejét a manhattani elit szokásait és értékrendjét figyelve. Értetlenül áll a gyermekeiket idegenekre bízó, idejüket és millióikat vásárlásra és utazásra költő nők életstílusa előtt. Telnek a hetek, és Annie sok mindenre rájön. Például arra, hogy a kisfiú igazából imádnivaló; a munkaadói a csillogó látszat ellenére nem is annyira boldogok, és arra is, hogy a szomszéd egyetemista a legjóképűbb férfi Manhattanben. Kár, hogy a bébiszittereknek tilos a randizás.

A Scarlett Johansson főszereplésével készült romantikus vígjáték egy olyan világba enged bebocsátást, ahova csak a kiváltságosok juthatnak be. A New York-i elit fényűző és nagyvilági életének visszásságairól ugyanolyan kíméletlenül és szellemesen rántja le a leplet, mint ahogy azt Az ördög Pradát visel alkotói is tették.

Rendezők:
Shari Springer Berman
Robert Pulcini

Főszereplők:
Scarlett Johansson
Laura Linney
Paul Giamatti
Alicia Keys

Eredeti cím: The Nanny Diaries

Gyártási év: 2007

A film honlapja »

Forgalmazza: a Budapest Film

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top