Szabadidő

Nagy Olasz Slágeralbum 2.

Ismét itt egy hiánypótló, világslágereket tartalmazó válogatásalbum az olasz hangulat szerelmeseinek.

A tavalyi év egyik legsikeresebb, legváltozatosabb, és maximálisan hiánypótló albuma a Nagy Olasz Slágeralbum volt. Kiváló visszhangok, vélemények, kritikák övezték a 30 év slágereit összesítő egyedülálló lemezt, ráadásul a kiadvány a Mahasz Top 100-as kiadvány helyezési összesítésében is előkelő helyen szerepelt!

A népszerű és sikeres válogatás album után nem volt kérdéses a folytatás. Ismét világslágerek egymás után, minden olyan “nagy” mű, amely az első részre már nem fért fel: “Mambo Italiano”, “Quando, Quando Quando”, Ti Amo”, “Come Prima”, “Gloria”…Al Bano & Romina Power egyik legnagyobb, mai napig intenzíven játszott sikere a “Sharazan” mellett például Bino klasszikusa a “Mama Leone” is a válogatás részese, melyet annak idején Kovács Kati is sikerre vitt nálunk.

Itt vannak újra a 60-as évek hangulatos slágereket játszó sztárjai: Adriano Celentano, Rita Pavone, Drupi, Mauro Marini, a 70-es évek olasz slágerzenészei: Toto Cutugno, Gianni Morandi, Umberto Tozzi, valamint az elmaradhatatlan 80-as évek mára már klasszikussá vált előadói és slágerei: Ricchi E Poveri és a “Voulez vous danser”, a Righeria és a “Vamos a La Playa”,a mélyhangú szupersztár Gianna Nannini és ’86-os sikere a “Bello E Impossibile”…és sorolhatnánk.

Valóban változatos, szuperslágereket, és nagyon kedves, fülbemászó dallamokat egyesítő album a romantika, a nyár, az olasz élet, és az olasz hangulat szerelmeseinek. A 18 sláger mellett a Nagy Olasz Slágeralbum 2. részén is találunk két “bonus dalt”, ezúttal a 80-as évek italo-disco világából: a Comanchero és a Buona Sera Ciao Ciao zárja ezt a sokoldalú, minden korosztálynak szóló összeállítást.

Tracklista:

1.Ricchi E Poveri – Voulez Vous Danser
2.Brunella – Mambo Italiano
3.Righeria – Vamos a la playa
4.Toto Cutugno – Innamorati
5.Paolo Conte – Via Con me
6.Adriano Celentano – Un Sole Caldo Caldo Caldo
7.Al Bano & Romina Power – Sharazan
8.Ruggero – Quando Quando Quando
9.Gigliola Cinquetti – Alle porte del sole
10.Umberto Tozzi – Gloria
11.Gianna Nannini – Bello E Impossibile
12.Caterina Valente – Personalita
13.Mario Marini – Come Prima
14.Gianni Morandi & Ruggeri Tozzi – Si Pió dare di piú
15.Enzo Belmonte – Ti Amo
16.Bino – Mama Leone
17.Drupi – Piccole E Fragile
18.Eros Ramazotti & Pooh Raf & Ruggeri Tozzi – Tu Vivrai
2 extra „italo disco” sláger:
19. Raggio Di Luna – Comanchero (Szupersláger – 1985 )
20. Mauro – Buona Sera Ciao Ciao (Szupersláger – 1987)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top