Szabadidő

Horton – mese a Jégkorszak alkotóitól

A Jégkorszak alkotói Dr. Seuss új történetéből készítettek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt nagyon élvezetes és nagyon vicces filmet - csak helyszínül a jég helyett a dzsungelt választották.

Május 15-én a Nool dzsungelében, egy forró napon, az uszoda vizének hűvösében Horton, az elefánt lazított éppen, amikor alig hallható, gyenge kis zaj jelent meg a fülében.

A híres író és képregényrajzoló Dr. Seuss gondolatébresztő és ritmusos szövegein amerikaiak generációi nőttek fel. Dr. Seussnak a Horton hears a Who! (Horton hall egy Who-t!) című műve az egyik leginkább kedvelt mesés alkotása. Ötven évvel azután, hogy Dr. Seuss, akinek igazi neve Theodor Seuss Geisel volt, megjelentette elévülhetetlen remekét, a Jégkorszak alkotói életre keltették a népszerű művet. Mindezt olyan komikusok bevonásával, mint Jim Carrey és Steve Carell. Ez az első alkalom, hogy a nézők szinte szó szerint bepillantást nyernek Dr. Seuss lenyűgöző fantáziavilágába a számítógépes animáció segítségével.

A film – hűen követve a könyvet – Hortonról (Carrey), a képzeletbeli elefántról szól, aki cérnavékony hangocskát hall, amely egy, a levegőben úszó porszemről érkezik. Jóllehet Horton ezt még nem tudja, de a porszemen egy egész város található, nevezetesen Who-ville (Kifalva), amelynek mikroszkopikus lakói vannak. Annak ellenére, hogy dzsungelbeli lakótársai folyamatosan fenyegetik, és nevetségesnek találják viselkedését, Horton elszánja magát, hogy megmenti a porszem lakóit, mondván: „Egy személy az személy, nem számít, milyen kicsike.”

Horton összebarátkozik Kifalva polgármesterével (akinek 96 lánya és egy fia van, fürdőszobája meg egy sem). Szükség is van a barátságukra. Sokan vannak, akik elpusztítanák a porszemet. Egy gyermekétől nehezen megváló kenguru és szövetségese, Vlad, a keselyű egyszerre tör a porszem és az elefánt elveszejtésére. A dzsungelben egy pötty sincs már biztonságban. Hát még egy elefánt!

Magyar hangok: Kerekes József, Háda János, Borbás Gabriella, Dörner György, Gesztesi Károly, Besenczi Árpád.

Eredeti hangok: Jim Carrey, Steve Carell, Jonah Hill, Seth Rogen

Írta: Dr. Seuss, Cinco Paul, Ken Daurio

Rendezte: Jimmy Hayward, Steve Martino

Mozibemutató: 2008. március 20.

Eredeti cím: Horton Hears a Who

Hivatalos honlap »

 

További tippek:
I.e. 10 000 – grandiózus odüsszeia a mozikban »

Mozi.lap.hu »
Film.lap.hu »
Gyerekfilm.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top