Szabadidő

Kacagó Klub – Ünnepi Játékok gyerekeknek

Tavaszköszöntő ünnep várja a kicsiket és a nagyokat a Gödör Klubban. Lesz képzőművészeti foglalkozás, közös tánc és éneklés.

Hétköznapi játszmáink közepette épp azokat veszítjük szem elől, akik miatt, állítólag, folyik köztünk a harc. Gyermekeink jövőjéről papolunk, miközben jelenüktől is elriasztjuk őket.

Ezzel a kettős ünneppel gyermekeinket kívánjuk biztosítani a felől, hogy a szívünk mélyén mind egyek vagyunk, s hogy az életben, ha nagyon akarjuk, minden lehetséges. Még a megbékélés is.

Március 15. Hol az ünnep? Itt az ünnep!
• 10. 00.-14. 00. Játssz a Kétfarkú Kutyával!
A Gödör klub számos művésze közül Kovács Gergő tudatos lázadóként fordult a fogyasztói társadalom kihívásai felé. Sajátos humorával és éleslátásával az ország politikai megosztottsága idején is össze tudta hozni, legalább egy jóízű nevetés erejéig az embereket. A tavalyi év Föld Napján osztatlan sikert aratott a kicsik és nagyok számára egyaránt élvezetes tematikus játszóházával.

Március 15-én az Elveszett Ünnep nyomába eredünk a titokzatos Kétfarkú Kutyával és hű társaival. Megrajzoljuk a Jövőbe Vezető Utakat, megkeressük azokat a határokat, amiken kívül, és belül a Szeretet uralkodik. S míg számos választás elé állítanak elágazások és kereszteződések, ahol a bennünk lakozó kisördög felcseréli a jelzőtáblákat, még az is kiderülhet, hogy a Labirintus, melyből kifelé igyekszünk, mi magunk vagyunk. Boldogulásunkhoz a játék hevében egyetlen segítő tanácsot kapunk: kössünk Szövetséget az Elveszett Ünnep megtalálása érdekében.

Ünnepi Játékok
Időpont: 2008. március 15-16.
Helyszín: Gödör Klub
A belépés ingyenes.

Március 16. Tavaszköszöntő, csujjogatással

• 10. 00.-18. 00. közös tánccal, énekléssel, rajzolással és egyéb kézműves serénykedéssel köszöntjük a Tavaszt a megtalált ünnep másnapján. Közreműködnek a Gödör Klub kétheti családi napjának foglalkoztató művészei és meghívott vendégek.

10:00-tól egész nap
Képzőművészeti foglalkozás a mesekönyv rajzoló Ocztos Istvánnal.

Tavaszköszöntés az újrahasznosítás jegyében a Cellux csoporttal. A kisebbekkel óriás-montázst, a nagyobbakkal hozzáillő fákat, madarakat, és egyéb kis állatokat készítenek.

A Cellux csoporthoz híven természetesen hulladékokból dolgoznak, felhasználják a régi szórólapokat, újságokat, a kitisztított üdítős dobozokat, ásványvizes palackokat, samponos flakonokat és sok egyéb csomagolóanyagot.

10:30-12:30 Táncházunkban moldvai csángó körtáncokat, dunántúli ugróst, népi gyermekjátékokat tanít Szengyel István, zenél a Bivaly zenekar.

14:00-16:00 Bogár különféle hangszerekkel és azok használatával ismerteti meg az érdeklődőket, segítségével mindenki átélheti a közös zenélés örömét.

16:30 Az ALMA Együttes koncertje – Hiperaktív, provokatív verskoncert gyerekeknek (…és szüleiknek!)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top