Szabadidő

Környezetbarát tippek az állatoktól

A világ vezető állatvilággal foglalkozó csatornájának legújabb animációs rövidfilmjében állatoktól kapunk tanácsot, hogy hogyan élhetnénk környezetbarát módon.

Az Animal Planet International legújabb kezdeményezése az Animals Save the Planet, avagy Az állatok megmentik a bolygónkat című animációs rövidfilmsorozat, amely a természet szeretetére és védelmére hívja fel a figyelmet. A sorozat márciustól látható Európa, Ázsia, az Egyesült Államok, Latin-Amerika, a Közel-Kelet és Afrika több mint kétszázmillió háztartásában.

Minden epizódban tippeket kaphatunk az állatoktól, hogy hogyan élhetnénk környezetbarát módon. Az állatok saját élőhelyükön mutatják be, hogyan tehetünk mindannyian valamit bolygónk megőrzéséért azzal, hogy környezettudatos módon élünk.

Az Animal Planet számára a sorozatot az Oscar-díjas Aardman Animation stúdió (Wallace és Gromit; Csibefutam) készítette. Az Animals Save the Planet egy vicces, magával ragadó 11 részes gyurmafilmsorozat, amelyben 20-40 másodpercesek az epizódok.

Míg az emberek folytatják a környezet és az állatok élőhelyének rombolását, a nézők láthatják, ahogy kedvenc állataik felszólalnak, és hasznos tippekkel látják el őket, hogy hogyan vegyenek fel egy „zöldebb” életstílust. Láthatunk többek között egy pingvint, aki ráébred, mennyi energiát takaríthat meg, ha energiatakarékos égőt használ. Egy vízilovat, aki a saját bőrén tapasztalja, hogy ha pazaroljuk, bizony elapadnak a vízforrások, és egy mopsz kutyát, aki rájön, hogy ha este kikapcsolja a készenléti állapotban hagyott elektromos berendezéseket, sokkal jobban tud aludni. Minden egyes szórakoztató kis karakter arra próbál minket ráébreszteni, hogy ha mindannyian csak egy kicsit változtatunk a szokásainkon, akkor ezzel nagy dolgokat érhetünk el.

Mind a 11 kisfilm megtalálható angol nyelven a következő weboldalon, ahonnan a filmek mellett háttérképek, képernyővédő is letölthető »

Ha megnézted a kisfilmeket, íme egy kis emlékeztető:

• Táplálkozz mértékletes diéta szerint!

• Talán másra is gondolhatnál, mielőtt elhasználod az összes vizet! Csak annyi vizet használj, amennyire feltétlenül szükséged van!

•Gondold meg, hová kerül a sok szemét!

• Használj biológiailag lebomló anyagokat!

• Az energiatakarékos izzó ötször kevesebb energiát fogyaszt. Használj energiatakarékos égőt!

• Nálad is túl magasra van állítva a fűtés? Szigeteld le a lakásod!

• A készenléti állapotban hagyott elektromos eszközök nemcsak növelik az üvegházhatást, de egyeseket zavarnak az alvásban. Kapcsolj ki mindent, amit nem használsz!

• Mindannyian magunkkal vihetjük a saját zacskónkat, ha vásárolni megyünk. Ne használj műanyag zacskót!

• Hát nem utálatos dolog, ha a más szemete elrontja az ebédedet? Hasznosítsd újra a hulladékot!

• Ugye mind egyetértünk abban, hogy a bicikli nem növeli a káros szén-dioxid-kibocsátást, és még az egészségednek is jót tesz? Csökkentsd a káros kibocsátást!

• Ha az állatok képesek újrahasznosítani a hulladékot, akkor mi is. Hasznosíts mindent újra, amit csak lehet!

Még több program itt »

Környezetvédelem.lap.hu
Állat.lap.hu
Tv.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top