Szabadidő

A bakancslista

Az egyik milliomos, a másik egész életében motorokat szerelt. Most mégis nagyon hasonlítanak egymásra. Edward és Carter ugyanannak a kórháznak a lakói, egymás melletti ágyon fekszenek, és betegek.

Sok évvel ezelőtt Carter Chambers (Morgan Freeman) filozófiatanára azt javasolta diákjainak, hogy állítsanak össze egy „bakancslistát”, vagyis gyűjtsék össze azokat a dolgokat, amelyeket meg akarnak tenni és tapasztalni az életben, mielőtt feldobják a bakancsot. Carter ugyan szorgalmasan írogatta álmait és terveit, a valóság azonban közbeszólt. A házasság, a gyerekek, a rengeteg felelősség és a 46 évnyi autószerelés közben bakancslistája szép lassan az elszalasztott lehetőségek szomorú lajstromává lett.
A milliárdos Edward Cole (Jack Nicholson) soha nem látott még befejezetlen listát. Mindig is túlságosan lefoglalta a pénzcsinálás és birodalmának kiépítése, úgyhogy nemigen gondolkodott azon, hogy mire is volna szüksége azon túl, hogy megkösse a következő nagy üzletét vagy megigyon egy csésze különleges kávét. Aztán egy nap az élet váratlan és sürgős figyelmeztetést küld mindkettejüknek.

Carter és Edward közös kórteremben találják magukat, ahol bőven van idejük azt fontolgatni, vajon mi jöhet még ezután, és hogy mennyire tartják saját kezükben a sorsukat. Nyilvánvaló különbségeik ellenére hamar felfedezik, hogy két nagyon fontos dologban hasonlítanak egymásra. Egyrészt egyikőjük sem tudatosította magában, hogy ki kellene egyeznie végre magával és az élete folyamán meghozott döntéseivel. Másrészt égető vágy ébredt bennük, hogy hátralévő idejükben azt tegyék, amit mindig is szerettek volna. Úgyhogy a bakancslista többé nemcsak az agyat tornáztatja, hanem előjegyzési naptárrá lép elő. És a két, csak látszatra nagyon különböző ember, ellenszegülve az orvos utasításának és a józan észnek, elhagyja a kórházat.

Nyakukba veszik a világot, és a Tádzs Mahaltól a Serengeti Nemzeti Parkig, a legjobb éttermektől a legsiralmasabb tetoválószalonokig, a régi versenyautók vezetőfülkéjétől a légcsavaros repülőgép nyitott ajtajáig mindenhová elmennek, hogy valóra váltsák megálmodott kalandjaikat. Nem kell hozzá más, csak egy papírcetli, meg a szenvedélyes életösztön, amely hajtja őket útjukon.

 

 

Számos azóta klasszikussá vált film (Harry és Sally, Egy becsületbeli ügy) rendezője új vígjátékában két kiváló színész számára biztosít parádés játéklehetőséget.

Főszereplők:
Jack Nicholson
Morgan Freeman
Sean Hayes

Rendezte: Rob Reiner

Mozibemutató: 2008. március 27.

Eredeti cím: The Bucket List

Hivatalos honlap »

Forrás: InterCom

Még több programajánló »

Hollywood.lap.hu
Mozi.lap.hu »
Film.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top