Szabadidő

Bolondok aranya

Végy egy sármos pasit, mondjuk, Matthew McConaughey-t, küldd el kincsvadászatra egy egzotikus, távoli helyre, hozd össze a szerelmével, aki mellesleg az exfelesége is, és máris kész a bolondos tavaszi koktél.

Egy link kincsvadász

Matthew McConaughey nem egy Indiana Jones, az észmunkát és az unalmas történelmi adatokat a nőjére hagyja, de legalább jól áll neki a búvárruha, és az még jobban, ha leveszi. A kócos frizurát és a sármos mosolyt most hagyjuk, az ugyanis ízlés kérdése, nekem egyáltalán nem az esetem. Szenvedélyes kincskereső és szerető, de ez utóbbi sem menti meg attól, hogy felesége elhagyja, mivel egy megbízhatatlan pasi. Excsaja az évek óta tartó és anyagilag igen fájdalmas kincskeresést inkább a biztonságos pincérnősködésre cseréli egy dúsgazdag, unatkozó öregúr, Nigel (Donald Sutherland) luxushajóján. Finn (Matthew McConaughey) azonban igazi kincskereső, aki sohasem adja fel, és addig ügyeskedik, amíg ő is a luxushajón köt ki. Innen már csak egy apró lépés és néhány mondat, hogy az egész legénységet behülyítse, illetve belelkesítse az elsüllyedt kincs felkutatására.


Csak a humor menti meg

A sztori igen gyenge lábakon áll, és a „gonosz kincskeresők” sem mentik meg a mozit, amely kalandregénynek és romantikus filmnek is gyenge, de kis jóindulattal mindkét kategóriába belefér. A mozi egyetlen pozitívuma a humor, még akkor is, ha olykor igen bugyuta, és a színészi arcjáték sokszor a némafilmek eltúlzott mimikáit idézi. A legfárasztóbb és egyben legmulatságosabb figura Gemma (Alexis Dziena), a gazdag apuci butuska kislánya, aki csetlik-botlik, szexis és kedvesen mosolyog. Karaktere és színészi játéka nem túl bonyolult, viszont a hátán viszi el a filmet, amely nélküle a filmtörténet legnagyobb és legsablonosabb bukása lenne.

Nem fog rajta a golyó

Főhősünket, Finnt keményebb fából faragták, mint a westernhősöket és a prérifarkast együttvéve. Minden halálnemet túlél, legyen vízbe fojtás, szikláról lehajítás vagy golyó általi halál. Ezenkívül olyan sokáig bírja egy levegővétellel a víz alatt, hogy bármely szinkronúszócsapat állandó tagjává válhatna, ha izmos felsőtestén kívül egy spárgával is meglepné a nézőket. Majdnem két óra könnyen felejthető sztori után a boldog befejezés természetesen elkerülhetetlen, és nem meglepő módon mindenki megtalálja a saját kincsét, legyen szó aranyról vagy éppen képletesebb kincsről. Tess (Kate Hudson) nem sok vizet zavar, jelentéktelen feleséghez illően végigasszisztálja a filmet, a vége főcím alatt már el is felejtettük, hogy az elmúlt órákban szerepelt a filmvásznon. Őt még a búvárruha sem menti meg.

A film eredeti címe: Fools’ Gold

Rendezte: Andy Tennant

Szereplők:
• Matthew McConaughey
• Kate Hudson
• Donald Sutherland
• Ewen Bremner
• Alexis Dziena

A film honlapja »

Forgalmazza: InterCom

Ajánló:
Film.lap.hu »
Mozi.lap.hu »
Színész.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top