Szabadidő

Hazai és nemzetközi sztárokat felvonultató fesztivál egész nyáron a csillagos ég alatt (x)

Sztárokat, új bemutatókat, változatos programot és rengeteg újdonságot kínál idén is a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át.

A fesztivál a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadokon kerül megrendezésre koncertek, bemutatók, színházi előadások, tánc és balett, show-k, családi programok, gyermekelőadások és látványos előadások várják a nyáron szórakozni vágyókat!

 

Broadway bemutató a Margitszigeten!

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezett Fesztivál legkiemelkedőbb bemutatója Wildhorn – Knighton- Valla- Molnár: A Vörös Pimpernel látványos kosztümös musical-e lesz Csengeri Attilával és Koós Rékával a főszerepben, a Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátékaként.

„Műfajok egymásért” – Rómeó és Júlia másképp!

„Műfajok egymásért” szlogennel mutatják be Gounod- Shakespeare: Rómeó és Júliáját, mely egy műfaji ötvözet lesz a próza, az opera és a balett izgalmas kavalkádjában. Az előadás rendezése kihasználja a Margitszigeti nagyszínpad adottságait, és látványos produkcióban kelti életre Rómeó és Júlia szerelmét. Az opera megszólaltatásához szimfonikus zenekar, kórus, tánccsoport, balett, a prózai szereplők együttesen, egyensúlyban alkotják produkciót. A kosztümös, díszletes, előadásba integrált műfajok különleges élményt és erős drámai hatást kívánnak közvetíteni.

Táncrobbanás

Igazi különlegességnek ígérkezik a Táncrobbanás, melynek sztárvendége a fiatal tehetség, ” A csillag születik” sztárja Kovácsovics Fruzsina lesz. Az est olyan ismert művészek közreműködésével jön létre, mint Catherine Gallagherrel, Írország Nemzeti Bajnokával, The Irish Dance Experience szólistájával, Jalits Edit balett művésszel, a Budapest Balett első szólistájával és Vass Dórával, Magyarország RG bajnokával. A Táncrobbanás nem csak egy esti program, hanem egy életérzés, egy üzenet mindazoknak akiket a tánc varázslatos világa rabul ejtett.

Szerelem rapszódia

A Szerelem rapszódia című bemutató válogatás Gerswin leghíresebb műveiből Horgas Eszter, Vukán György, Fekete Kovács Kornél, és Szakcsi Lakatos Béla előadásában.


Ismét Drakula

Természetesen a 2007-es évad ősbemutatója, a Drakula musical, idén sem hiányzik a repertoárról Pintér Tiborral és Gallusz Nikolettel a főszerepben.

 


Szentpéteri Csilla a 100 Tagú Cigányzenekar együtt!

A Margitszigeten Szentpéteri Csilla a 100 Tagú Cigányzenekarral ad estet, s itt koncertezik Horgas Eszter, Vukán György, illetve Pat Mattheny és triója is. Operák, revü és táncelőadások között is válogathat majd a közönség. Ismert művészek és sztárok közreműködésével közel 100 program valósul majd meg a nyári hónapokban.

Színház a Városmajorban

A Városmajorban klasszikus és kortárs színdarabok, valamint minden vasárnap gyermekelőadások várják a látogatókat, többek között az Imádok férjhez menni, Portugál, az Anconai szerelmesek, a Tévedések vígjátéka, a Dominó, a Viktória, A Pál utcai fiúk, és a Fiatalság bolondság.

Budapesti Nyári Fesztivál weboldala a www.szabadter.hu megújulva, színesebb és izgalmasabb formában, sok érdekes információval és a 2008-as évad legfrissebb programjával várja látogatóit.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top