Szabadidő

A nagy Szex és New York szereplőkalauz

A New York-i barátnők Manolo Blahnik cipővel a lábukon besétáltak a mozivászonra minden idők egyik legismertebb tévésorozatának, a Szex és New Yorknak filmváltozatában. Tudj meg mindent a szereplőkről!
Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker

A Szex és New York mozifilmben folytatódik Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda négy évvel ezelőtt megszakadt sztorija.

A szereplőgárdából nem maradhatott ki Chris Noth, aki Big szerepében tér vissza, David Eigenberg, aki Miranda két lábbal a földön álló férjét, Steve Bradyt alakítja, Evan Handler, aki Harryt, Charlotte szerető férjét játssza, és Jason Lewis Smith Jerrod szerepében, aki Samantha ügyfele és egyben szeretője.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw/producer) nyolcévesen kezdte színészi pályáját, mára pedig az egyik legünnepeltebb sztár lett. Legnagyobb sikere Carrie Bradshaw figurája a Szex és New York (Sex and the City) sorozatban, amelyért Emmy-díjat és négyszer Golden Globe Díjat nyert. Most a mozivásznon is eljátszhatja Carrie-t, és a filmváltozatban már producerként is közreműködik.

További filmjei: Anyám nyakán (Failure to Launch) Matthew McConaughey partnereként, Kőkemény család (The Family Stone), Elvált nők klubja (The First Wives Club) Bette Midler, Diane Keaton és Goldie Hawn mellett, Tim Burton filmjei, a Támad a Mars! (Mars Attacks) és az Ed Wood Johnny Depp partnereként, Miami rapszódia (Miami Rhapsody) Antonio Banderasszal, Első állomás Las Vegas (Honeymoon in Vegas) Nicolas Cage-dzsel, Derék Dudley (Dudley Do-Right), Ugrásra készen (If Lucy Fell) Ben Stillerrel.


Kim Cattrall

Kim Cattrall alakította a Szex és New York sorozatban a végzet asszonyát, Samanthát, aki nem csak a férfiak fejét csavarta el, hanem a női nézők szívébe is belopta magát. Alakításával több díjat is elnyert, többek közt egy Golden Globe-ot. Legutóbb Brenden Gleesonnal forgatott a „The Tiger’s Tail” című filmben, a „My Boy Jack”-ben pedig Daniel Radcliffe és David Haig partnere volt.

További filmjei: Rendőrakadémia (Police Academy), Malackodók (Porky’s), Próbababa (Mannequin), Nagy zűr Kis-Kínában (Big Trouble in Little China) Kurt Russell-lel, Brian De Palma filmje, a Hiúságok máglyája (Bonfire of the Vanities) Tom Hanksszel, Álarc mögött (Masquerade), Star Trek 6. – A nem ismert tartomány (Star Trek 6:The Undiscovered Country), Jéghercegnő (The Ice Princess).


Kristin Davis

Kristin Davis alakítja a mindig optimista Charlotte York Goldenblattot, aki hosszú keresgélés után a mesebeli hercegre legkevésbé hasonlító Harry mellett találta meg a boldogságot. A Szex és New York előtt már játszott egy nagy sikerű sorozatban: a Melrose Place egyik főszerepét alakította. De felbukkant a Vészhelyzetben (ER), a Jóbarátokban (Friends) és a Will & Grace-ben is.

Kristin Davis (középen)
Kristin Davis (középen)

 

Filmjei: Kiskarácsony mindenáron (Deck the Halls) Matthew Broderick, Danny DeVito és Kristin Chenoweth oldalán, Összekutyulva (The Shaggy Dog) Tim Allen, Danny Glover és Robert Downey Jr. partnereként, Robert Rodriguez filmje, a Cápasrác és Lávalány kalandjai (Adventures of Shark Boy and Lava Girl in 3-D).


Cynthia Nixon és Kim Cattrall
Cynthia Nixon és Kim Cattrall

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon alakítja Miranda Hobbest, az okos, jó humorú manhattani ügyvédet, aki bűbájos kisfiával és férjével, Steve-vel Brooklynban él. Az Emmy- és Tony-díjas színésznő tizenkét évesen kezdte a színészi pályát.

Jelenleg a „Lymelife” című filmet forgatja Alec Baldwin, Tim Hutton és Holly Hunter oldalán. Filmjei: Manhattan kicsiben (Little Manhattan), Szabadnapos baba (Baby’s Day Out), Atomjáték (The Manhattan Project), A város hercege (Prince of the City), Amadeus, A pelikán ügyirat (The Pelican Brief), Marvin szobája (Marvin’s Room).

Chris Noth

Chris Noth („Mr. Big”) fontosabb filmjei: A tökéletes pasi (The Perfect Man), Hátulról mellbe (Double Whammy), Számkivetett (Cast Away), Tudni akarom, ki vagy (Getting to Know You). Főszerepet játszott az Esküdt ellenségek (Law & Order) és az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék (Law & Order: Criminal Intent) című sorozatokban.

David Eigenberg

David Eigenberg (Steve Brady) filmjei: Garfield, A kanyaron túl (Around the Bend), Megszólít az éjszaka (The Mothman Prophecies), Tökéletes gyilkosság (A Perfect Murder). Játszott olyan sorozatokban is, mint a Helyszínelők (CSI), Nyomtalanul (Without a Trace), Szellemekkel suttogó (The Ghost Whisperer).


Chris Noth és Sarah Jessica Parker
Chris Noth és Sarah Jessica Parker

Evan Handler

Evan Handler (Harry) színész, író, forgatókönyvíró és újságíró. A Szex és New York mellett olyan sorozatokban szerepelt, mint a Kaliforgia (Californication), Lost – Eltűntek (Lost), Az elnök emberei (The West Wing), Sírhant művek (Six Feet Under), Jóbarátok (Friends).


Jason Lewis

Jason Lewis (Smith Jerrod) fontosabb filmjei: Mr. Brooks Kevin Costner, Demi Moore és William Hurt partnereként, A fiók (The Jacket) Adrian Brodyval, Ámok (Havoc) Anne Hathaway oldalán.

Willie Garson

Willie Garson (Stanford Blatch) tizenhárom éves korában kezdett színészettel foglalkozni. A Szex és New York mellett olyan sorozatokban szerepelt, mint az X-akták (The X-Files), Ally McBeal, Melrose Place, Helyszínelők (CSI), Jóbarátok (Friends).

Fontosabb filmjei: A John Malkovich-menet (Being John Malkovich), Támad a Mars! (Mars Attacks), Manhattan kicsiben (Little Manhattan), Keresd a nőt! (There’s Something About Mary), Idétlen időkig (Groundhog Day), A szikla (The Rock).

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson (Louise) Oscar-díjat kapott a Dreamgirlsben nyújtott alakításáért.

Jennifer Hudson Sarah Jessica Parkerrel
Jennifer Hudson Sarah Jessica Parkerrel

Candice Bergen

Candice Bergen (Enid Frick) jelenleg a „Bridewars” című vígjátékot forgatja Anne Hathaway és Kate Hudson partnereként. Fontosabb filmjei: Homokkavicsok (The Sand Pebbles) Steve McQueen és Sir Richard Attenborough mellett, Élni az életért (Vivre Pour Vivre), Vadászat (The Hunting Party), Szél és az oroszlán (The Wind and the Lion), A dominó-elv (The Domino Principal), Oliver története (Oliver’s Story), Gandhi, Beépített szépség (Miss Congeniality), Mindenütt nő (Sweet Home Alabama).

Forrás: InterCom

Candice Bergen
Candice Bergen

Tipp: Szeretnél még több jelenetet látni a filmből? Nézd meg képgalériánkat! »

szex és new york.lap.hu
sarah jessica parker.lap.hu
new york.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top