Szabadidő

Pécs – utazások Baranyában

Pécset és környékét mutatja be a legújabb Vendégváró útikönyv. Ezen a vidéken mindenki találhat valamit, ami vonzó a számára.

A Well-PRess Kiadó új útikönyvsorozata ezúttal azoknak – a hazai tájakat megismerni szándékozók egyre nagyobb táborának – szolgál igényes tartalmú, praktikus kivitelű útikönyvvel, akik akár a hétvégéken a „gyakorlatban” is meg kívánják ismerni a könyvekben szereplő tájakat. A kötetek szöveges, képi és térképes illusztrációi segítségével szakavatott idegenvezetőként kalauzolják az olvasót. Választ és útmutatást adnak: mit érdemes megnézni a környéken, milyen különlegességekkel találkozhatunk, milyen útvonalat ajánlott bejárni, hogyan praktikus utazni, mi mikor van nyitva, és hol milyen kedvezményeket kínálnak?

Pécs – utazások Baranyában

Pécset és környékét mutatja be a Well-PRess Kiadó legújabb Vendégváró útikönyve. Több mint 200 oldalon mintegy 200 kép, 11 térkép, minden látnivalóhoz kapcsolódó praktikus információk teszik még jobban használhatóvá az informatív kötetet.

Ezen a vidéken mindenki találhat valamit, ami vonzó a számára! A bakancsos turisták a Mecsek és a két folyó; a Duna és a Dráva partvidékének különleges szépségit; az ínyencek az itt termő remek borokat; mások pedig az építészeti és történelmi emlékeket, a múzeumokban őrzött, műhelyekben továbbéltetett és a programokon átélhető népművészeti hagyományokat. Aki nyugalomra vágyik, azt a falusi turizmusra berendezkedett települések; aki felfrissülésre, azt a gyógyfürdők, aki új élményekre, azt a programok várják. Minderre az élményre már előre felkészülhet a Pécs – utazások Baranyában című útikönyvből.

Olvasd el cikkünket is: 8+1 tipp, amiért érdemes Pécsre menni »

A kötet három séta során kalauzolja végig az utazókat Pécsen. Először a világörökségi helyszíneket, a székesegyházat és környékét, illetve a híres „Múzeum utca” kiállításait járja végig. Azután a belváros szíve a cél, a Széchenyi tér és a dzsámi, az innen nyíló, mediterrán hangulatú Király utca és a Jókai tér, illetve a környék – egy könnyű sétára felfűzhető – látnivalói. Harmadikként a kihagyhatatlan Misina és a Tettye következik – mindkettő bőven kínál kirándulási és szórakozási lehetőséget -, de ez a túra mutatja be a belvároson kívül található múzeumokat, török kori és Zsolnay-emlékeket is. Két Pécs-környéki kirándulás pedig a városhoz közeli üdülő- és kirándulóhelyekre kalauzolja az utazót – többek között Orfűre, Abaligetre, a Komló melletti Sikondára, a Zengő alatti Püspökszentlászlóra.

Ugyancsak három túra járja be a város igen tágan értelmezett környékét. Az első a Villányi borvidéken kezdődik, és ellátogat többek között Siklósra, Máriagyűdre, Harkányba, illetve az Ormánságba is. A második Mohács felé útba ejti például Bólyt és a nagynyárádi kékfestőműhelyt is, de a kirándulás fő célpontja a Mohácsi Történelmi Emlékhely, és maga a Duna-parti város – majd a Kelet-Mecsek nevezetes helyeire (Pécsvárad, Zengővárkony, Óbánya, stb.) indul tovább. Végezetül Szigetvárra és a környék apró, de látnivalókat őrző településeire (például a pipákról híres Ibafára, a kézműves műhelyről nevezetes Magyarlukafára) vezet az út.

A gyerekkel utazók külön tippeket kapnak, hol töltheti el kellemesen az idejét az egész család, de a kirándulni szeretők is kapnak túraajánlatokat a könyv végén található tematikus fejezetekben. Mint ahogy minden Vendégváró-útikönyvben, ebben is szerepel programajánló, az Iránytű fejezet pedig az utazással, parkolással kapcsolatos praktikus információkat gyűjti össze.

Ajánló:
Pécs.lap.hu »
Utazás.lap.hu »
Mecsek.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top