Szabadidő

Magyarországon a rap fenegyereke

A gangsta rap királya, Snoop Dogg új stúdióalbummal jelentkezett, és egyben európai turnéra is indult. Te is találkozhatsz vele budapesti koncertjén!
SNOOP DOGG European Tour 2008
Időpont: 2008. szeptember 10., 20.00
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Snoop Dogg 2008. szeptember 10-én, 20.00-kor lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, hogy az idén márciusban megjelent Ego Trippn című lemezét népszerűsítse.

Ifj. Calvin Cordozar Broadus 1971. október 20-án látta meg a napvilágot a kaliforniai Long Beachben. 1996-ban vette fel a Snoop Dogg becenevet, melynek eredete onnan származik, hogy édesanyja gyerekként Snoopynak gúnyolta öltözködése miatt. A rapper első albuma 1993-ban jelent meg Doggystyle címmel, de az igazi áttörést a ’90-es évek végén megjelenő lemezei jelentették. Eddig több mint 18,5 millió albumát adták el az Egyesült Államokban.

Első albuma, a Doggystyle 1993 novemberében jelent meg, és rögtön az eladási listák első helyére ugrott. Második albuma a Tha Doggfather 1996 novemberében látott napvilágot. Ekkor kezdtek sokasodni a problémák a Death Row körül, a gangsta rap népszerűsége csökkent.

1998-ban Master P tulajdonában lévő No Limit kiadóhoz szerződik. Ekkor rövidíti nevét Snoop Dogg-ra. 1998 augusztusában már ennél a kiadónál jelenik meg a következő albuma Da Game Is to Be Sold Not to Be Told. Habár jól fogy az album rengeteg kritikát kap. 1999 májusában megjelenik következő, szám szerint negyedik lemeze a No Limit Top Dogg. Ez az albuma már jobb, kicsit hasonlít a régi Death Row-s albumaihoz, ismét felfedezhető a G-Funk stílus elemi és sok a közreműködő is. Az utolsó albuma, ami megjelenik a No Limit-nél a Tha Last Meal, kb. olyan mint a No Limit Topp Dogg.

2002-ben kezdett együttműködni a Neptunes-al. Ez évben megjelenik a Paid tha Cost to Be da Bo$$ című lemeze. Újra összeáll a 213 (tagok: Snoop, Nate Dogg, Warren G) és megjelenik a Hard Way című albumuk. Még mindig 2004-et írunk, amikor a Neptunes kiadójához a Star Trek -hez szerződik, és ez évben meg is jelenik az R&G (Rhythm & Gangsta) The Masterpiece. Ezután rengeteg albumon működik közre. Többek között Ice Cube Laugh Now, Cry Later albumán és az újra összeállt Tha Dogg Pound tagjaként a Cali Iz Active albumon, de besegített Coolio új albumán is. 2006-ban megjelenik a Tha Blue Carpet Treatment című albuma, ami épp úgy sikeres lett, mint a többi.

www.snoopdogg.com
www.showtimebudapest.hu

Programajánló.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top