Szabadidő

Családi üdülés kényelmesen!

A legtöbben szeretjük a kényelmet, ezért a családi kirándulást el sem tudnánk elképzelni tágas, kényelmes autónk nélkül. De miért is indulnánk el a nagy útra mással?! Hiszen így garantáltan eljutunk mindenhová és nem függünk semmitől, ami hatalmas segítséget jelent a gyerekes családok számára, mivel kisgyerekekkel igen színes és izgalmas az utazás.

A nyaralástól mindenki ugyan azt várja; legyen pihentető és szórakoztató, hiszen a családunkkal kellemesen eltöltött idő minden perce energiával és szeretettel tölt fel minket. Az egész évben magunkra szedett fáradságot itt ledobhatjuk magunkról, így újult erővel nézhetünk szembe az elkövetkező hónapokkal. Ezt az időt tényleg csak egymásra fordíthatjuk, amit ki is használunk, hiszen ettől lesz még erősebb a családi kötelék. Szinte mindegy, hogy hova indulunk, a lényeg, hogy együtt legyünk!

Az előkészületek sokszor fárasztóak, de örömmel intézkedünk, hiszen tudjuk, hogy 1-2 hét teljes nyugalom vár ránk. Gyerekekkel a nyílván nem a hegyekbe megyünk túrázni, mivel elég nehéz lenne – az elemózsián kívül – még a porontyokat is cipelnünk a hátunkon. Kényelmesebb a tengerparton homokozni és pancsolni, amit a család összes tagja élvez. Igen ám, da addig hosszú az út, így legyünk előrelátók, hiszen a gyerekek a hosszú utazást, csak akkor tűri jól, ha gondoskodunk a folyamatos „programokról”, ami leköti őket.

Ha gyakorlottak vagyunk, akkor éjjel indulunk az útnak, mivel ilyenkor a gyerekeket elnyomja a természetes fáradság, így jó esélyünk van rá, hogy az út nagy részét csendben tölthetjük el. Indulás előtt ne felejtsük ellenőrizni a gyerekülést, hiszen, ha kényelmetlen gyermekeinknek, akkor lemondhatunk a nyugodt utazásról. Az sem elhanyagolható, hogy a gyerekülés biztonságos és minimálisra csökkentjük mozgásterüket, így nincs lehetősége „garázdálkodni” a hátsó ülésen.

Utazás előtt ne tömjük tele gyermekeinket nehéz, zsíros ételekkel, mivel megfeküdheti hasukat, ami semmi jóval nem kecsegtet minket, ugyanis ilyenkor „kiborul a bili”. Persze adjunk nekik, de csak annyit, ami elősegíti és felgyorsítja a természetes folyamatokat, vagyis, amitől elálmosodnak.

Ha nem tehetjük meg, hogy éjjel induljunk utunkra, indulás előtt futkározzunk velük egyet a kertben, így nem lesznek annyira aktívak. Az is előfordulhat, hogy bizony nem jönnek be számításaink, de semmi sincs veszve, mivel a csomagtartó temérdeknyi játékot rejt, amivel leköthetjük figyelmüket. A lényeg, hogy jó sok játékot pakoljunk, mert bizony 2 perc alatt is ráunhatnak egy-egy darabra.

Ha már annyira gyakorlottak és profik vagyunk, hogy van a „tarsolyunkban” néhány mesekazetta, ne féljünk használni! A mesét mindenki szereti, mert szórakoztató, így az utazást kellemesen és vidáman élheti meg a család minden tagja!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top