Szabadidő

Megvan az uticél? Csomagoljunk!

Amikor kiválasztottuk az uticélunkat, lefoglaltuk a szállásunkat nem marad más hátra, mint a csomagolás. Ez általában nem tartozik a legkedvesebb elfoglaltságok közzé, de nézzük, hogyan is lehet "fájdalommentessé" tenni, ezt a néhány órát.

Írjunk listát!

Néhány nappal az utazás előtt érdemes elkezdeni felírogatni egy papírra minden olyat, amit feltétlenül magunkkal szeretnénk vinni. A másik listára pedig írjunk fel mindent, amit az utazás előtt még meg kell csinálnunk. A csomagolós listát készítsük el úgy, hogy minden családtagnak külön tudjuk felírni a dolgait. Számoljuk ki hány napra megyünk, és minden napra írjunk fel egy pólót, egy alsóneműt, egy pár zoknit, és minden második napra pedig egy nadrágot vagy egy szoknyát. Olyan dolgokat válogassunk, amelyek egymással jól kombinálhatóak, így kevesebb cuccal tudjuk megúszni az utazást. A listára feltétlenül kerüljön fel egy pulóver, kardigán vagy dzseki, és persze egy farmernadrág. Ezekkel ugyanis a hűvösebb napokat is át tudjuk vészelni.

A külön bőrönd praktikusabb!

Bár az tűnik logikusnak, hogy egy hatalmas bőröndbe kerüljön minden családtag ruhája, ne dőljünk be. A csomag nehéz lesz, csak a párunk tudja majd felcipelni a szállodai szobába, és mindenünk össze fog gyűrődni és keveredni. Sokkal praktikusabb mindenki számára készíteni egy külön kis poggyászt, amibe csak a személyes dolgai kerülnek. A néhány ruha mellé így el fog férni a pizsama és a törülköző is, ami valljuk be éppoly nélkülözhetetlen. A másik változat, hogy külön táskát pakoljunk a szülőknek és a gyerekeknek. Ez nem annyira jó, mint az egyenkénti pakolás, de legalább azt el tudjuk érni, hogy amikor a gyerekek beletúrnak a cuccok közzé, a mi ruháinkat nem fogják összegyűrni.

Mi legyen a cipőkkel?

A cipőket tehetjük egy külön táskába, de arra figyeljünk, hogy egyenként külön nylonzacsiba, vagy papírba csomagoljuk be. Így elkerülhető, hogy a cipők felülete megsérüljön, és a „lábszagtól” sem kell tartanunk. Soha ne felejtsük itthon a vízálló cipőt, mert szükség lehet rá, ha hirtelen viharfelhők gyülekeznének. A másik ilyen fontos lábbeli a papucs, hiszen a szálloda/apartman fürdőjében, WC-jében is szükség lehet rá.

Húzzuk ki a vasalót!

Minden utazás rémálma, hogy vajon indulás előtt kihúztuk-e a vasalót? Persze ez alatt nemcsak konkrétan a vasalóra gondolunk, hanem minden olyan dologra, amit elfelejthettünk elintézni indulás előtt. Ezért jó a másik listánk, mert arra felírhatunk mindent, ami menet közben eszünkbe jut, és szépen kihúzhatjuk a listáról, amikor megcsináltuk. Olyanokra gondolok, hogy virágokat meglocsolni, számítógépet, tévét áramtalanítani, ablakokat becsukni, szemetet kivinni. Ezek a dolgok nevetségesnek tűnnek, de higgyük el, sokkal nyugodtabbak leszünk, ha tudjuk, hogy minden ki van pipálva.

Mi fér a csomagtartóba?

Ha családi autónk van, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen azokban általában van hely minden cuccunknak. Mert azt ne feledjük, hogy a bőrönd szinte a legkevesebb. Helyet kell csinálni a cipős táskának, a pipere táskának, az elemózsiának, sőt akár még a hűtőtáskának is.

A Ford C-MAX ebből a szempontból a legjobb választás lehet. Ez az autó ugyanis kifejezetten családok számára lett kialakítva, így még akár a túracuccoknak vagy a gyerekek rollerének is helye van benne.

Fedezzük fel a C-MAX világát! Csomagoljunk és utazzon együtt a család!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top