Szabadidő

Őszi kirándulás

Itt az ősz. A színes levelek kavalkádja és a szikrázó napsütés bizony kirándulásra csábít. Nincs család, aki a hétvégét a város zajában szeretné tölteni, ezért a legtöbben felkerekednek és bebarangolják a környező hegyeket, mezőket, erdőket.

A fővárosban élők számára a legnehezebb elviselni a szmogos várost, ezért ők azok, akik elsőként pattannak kocsiba és megpróbálják a hétvégét a természet lágy ölén tölteni. Egy szombati kiránduláshoz nem kell különösebb előkészület. Készítsünk néhány finom szendvicset, vegyünk magunkhoz némi rágcsálni valót, és persze sok-sok vizet. Ha van időnk, akár igazi piknik kosarat is készíthetünk. Vihetünk magunkkal rántott húst, fasírozottat, kenyeret, salátát és persze műanyag tányérokat, evőeszközöket. Egy könnyű plédre telepedve igazán mennyei ebédet költhetünk el bármely kiránduló helyen.

Persze vannak, akik számára a kirándulás egy izgalmas bakancsos túráról szól. Remek időtöltés, érdemes mindenkinek kipróbálni. Ilyenkor viszont csak a legszükségesebbek kerüljenek a hátizsákba, mert bizony nem egyszerű a hegyen felfelé mentelve, még egy hatalmas csomagot is cipelni.

A kirándulások alkalmával gondoljunk a váratlan helyzetekre is. A családi autó csomagtartója elég nagy ahhoz, hogy néhány extra dolognak legyen benne helye. Esőkabátot, vastag pulóvert, cserecipőt, esetleg csere ruhát is vigyünk magunkkal, mert az időjárás szeszélyeit nem tudjuk előre bekalkulálni.

A gyerekeknek jó szolgálatot tehet a baseball sapka, ami nemcsak a hideg széltől, de a napsütéstől is megvédi a lurkókat. Ha túra helyett kirándulunk, mindenképpen vigyünk magunkkal labdát, frízbit, tollas ütőt, vagy valami olyan játékot, ami összehozza a családot. A közös játék a szabadban ugyanis valódi stressz oldás a szülőknek is. Nem beszélve arról, hogy a gyerekeknek mennyire sokat jelent!

Egy kényelmes, megbízható autóval akár távolabbi úti célt is választhatunk. Hagyjuk el a járt utat a járatlanért. A jól megszokott főváros környéki bob pálya helyett próbáljuk ki a Balaton partján lévő bob pályát , vagy ha elég bátrak vagyunk látogassunk el egy kalandparkba, ahol megmértetthetjük magukat. Dobogókő helyett túrázhatunk egyet a Mátrában, ami igazi kihívás lehet az egész családnak. Járjunk utána az interneten, hogy merre érdemes barangolni ősszel az országban. Meglepődve fogjuk tapasztalni, hogy mennyi csodás hely van ebben az országban, amiről nem is tudunk.

Mutassuk meg a gyermekeinknek Magyaország tájait. Ehhez nem kell más, mint némi kalandvágy, egy kis jókedv, egy szabad nap és persze jó, ha velünk van a Ford C-MAX, hogy a család kényelmesen, biztonságosan és dinamikusan utazzon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top