Szabadidő

5 filmújdonság – moziban és DVD-n

Ha kimozdulnál a négy fal közül, irány a mozi, ha inkább a kanapédon maradnál egy jó meleg pokrócba burkolózva, akkor válogass a DVD-újdonságok között!
1. A meztelen dobos – mozipremier
– Könnyen emészthető, vicces –

Éljen a rock ’n’ roll! Van, ami tényleg örök és elpusztíthatatlan: Fish (Rainn Wilson) isteni dobos, szent eksztázissal veri a bőröket, számára a hangos, vad zene, a bőrnadrág és a reflektorfény jelenti a mindenséget. Na meg persze a hírnév, amelynek a küszöbén áll. És sajnálatosan ott is marad. Bandája, a Vesuvius még a hetvenes évek végén kirúgta, azután rögtön befutott, és azóta is világhírű. Fish nem árulja el álmait, viszont egy telefonos ügyfélszolgálatnál melózik, és senki sem hiszi el neki, hogy egykor a sztárok társa volt.

 

Csak húsz évet kell így kibírnia: gimis unokaöccsének garázszenekara kénytelen lemondani élete első fellépését, mert a dobosukat szobafogságra ítélte az anyja: ő beugrik, megmenti, aztán tönkre is teszi a show-t, de legalább boldog. A három tehetséges kamasz meg a kissé pocakos és nagyon izzadós exrocker különös szövetséget köt: együtt vágnak neki a rockzenészkarriernek…

Az Alul semmi rendezője mindent kihoz a történetből: vicces helyzetek, fura figurák és jó zenék sora ez a film.

Főszereplők: Rainn Willson, Josh Gad, Emma Stone, Christina Applegate, Teddy Geiger
Rendezte: Peter Cattaneo
Eredeti cím: The Rocker
Mozibemutató: 2008. október 2.
Hivatalos honlap: www.rockermovie.com »
Forgalmazza: InterCom

2. Sasszem – mozipremier
– Akciódús thriller –

A Sasszem főhősei Jerry Shaw (Shia LaBouf) és Rachel Holloman (Michelle Monaghan). Még sosem látták egymást, mégis összehozza őket egy ismeretlen nő titokzatos telefonhívása. Azzal fenyegeti őket, hogy végez velük és családjukkal, ha nem teszik azt, amit akar. Jerry és Rachel egyre veszélyesebb helyzetekbe kerülnek, miközben a nő minden mozdulatukat figyeli. Ahogy az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, a két szökevényt már az ország egész rendőrsége üldözi, össze kell fogniuk tehát, hogy kiderítsék, mi is történik valójában. Az életükért harcolva egy láthatatlan ellenség bábjaivá válnak, aki, úgy tűnik, végtelen hatalommal rendelkezik felettük.

 

A Steven Spielberg produceri közreműködésével készült Sasszem vérfagyasztóan izgalmas, fordulatos akcióthriller a nagy kedvenc Shia LaBeouf (Transformers, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága) és a gyönyörű Michelle Monaghan (Mission: Impossible III., Agyő, nagy Ő!) főszereplésével.

Szereplők: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Billy Bob Thornton
Rendezte: D. J. Caruso
Eredeti cím: Eagle Eye
Executive producer: Steven Spielberg
Országos bemutató: 2008. október 2.
Hivatalos honlap: www.eagleeyemovie.com »
Forgalmazza: UIP-Duna Film

3. Szívek szállodája – a teljes hatodik évad DVD-n
– Báj, humor, vicces szópárbajok

Ha már kívülről fújod az első öt évadot, épp itt az ideje, hogy beszerezd a soron következő hatodik szériát. Az ötödik évad végén Rory kimarad a Yale-ről, és beköltözik Emily és Richard vendégházába, amivel összetöri Lorelai szívét. A kettétört szív egyik fele mámoros boldogságban úszik, amikor a Luke-kal való kapcsolatában nagy előrelépés történik, míg másik fele zokog, miközben az egész város ki akarja békíteni anyát és lányát. Lehetséges, hogy ehhez egy kívülálló váratlan közbelépése szükségeltetik? Persze sok minden más is történik: Lane-nek örömteli meglepetésben van része, Luke-ot pedig olyan meglepetés éri, amely összekuszálhatja kapcsolatát Lorelai-jal. Ami ezúttal sem okoz meglepetést, azok a pergő, sziporkázóan színes Gilmore-féle párbeszédek, a humor és a fordulatos történet, amelyet minden rajongó imád. Indulhat a hatodik évad!

DVD-infók

Magyar cím: Szívek szállodája – A teljes hatodik évad
Eredeti cím: Gilmore Girls The Complete Sixth Season
Rendezte: Több rendező
Szereplők: Lauren Graham (Tapló Télapó), Alexis Bledel (Sin City)
Hangok: magyar (2S *), angol (2.0**)
Feliratok: magyar, angol
Játékidő: 907 perc
DVD-megjelenés: szeptember 30.
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment Hungary

4. Horton DVD-n
– Bájos és tanulságos családi vígjáték –

Mi a szösz! Erről a levegőben szálló csepp kis szöszről segélykiáltások hallatszanak! Horton, a dzsungel békés és bohókás elefántja nagy fülének köszönhetően meghallja a csöppnyi hangot, és segíteni akar. Hamarosan rájön, egy miniatűr világra talált: Kifalvára és lakóira. Horton meg szeretné óvni új barátait a sűrű erdő veszélyeitől – és a jó ügy érdekében még saját magát is hajlandó veszélybe sodorni!
A Jégkorszak alkotói megmutatják, hogy van nagyobb vicc egy mamutnál!

DVD-infók

Szereplők: rajzfilmfigurák

Rendezte: Steve Martino, Jimmy Hayward
Eredeti cím: Horton Hears a Who!
Hossz:
kb. 104 perc
Hang: magyar, angol, horvát, szlovén, román
Felirat: magyar, angol, horvát, szlovén, román
Extrák (magyar felirattal)
– Audiokommentár a rendezők közreműködésével (eredeti nyelven)
– Animációs rövidfilm Siddel, a Jégkorszak kétbalkezes sztárjával
– Kimaradt jelenetek és storyboardváltozatok
– Egy karakter felépítése
– Ez egy nagy elefánt: Horton megalkotása
– Találkozás Katie-vel
– Általános üzenet
– Tények egy elefántról

DVD-megjelenés: 2008. október 8.

5. Fél-profi – DVD
– Ütős, Will Ferrell-rajongóknak alapdarab –

Ez a film valamiért elkerülte a hazai mozikat, így ha bírod Will Ferrell néha tenyérbemászó humorát, csapj le erre a DVD-re, nem fogsz csalódni. Ellenben ha eddig nem lopta be magát a szívedbe, akkor inkább ne kísérletezz!
1976-ot írunk, s Jackie Moonnál (Will Ferrell) csupán egyetlen dolog szexibb: Jackie Moon sportkarrierje. A dögös sporttitán nem csupán tulajdonosa, vezetőedzője és sztárjátékosa a Flint Tropics kosárlabdacsapatának, de nincs az a nő, akit ne venne le a lábáról Love Me Sexy című örökzöldjével. Szóval Jackie tudja, mi a csízió. Így mikor az NBA bejelenti, hogy négy csapattal bővíti ligáját, a többi pedig mehet a levesbe, Jackie megfogadja, hogy minden mozdíthatót bevet annak érdekében, hogy tökéletlen csapatát bezsákolja a világ legrangosabb kosárlabda-bajnokságába.

DVD-infók

Szereplők: Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin, Maura Tierney, Andrew Daly, Will Arnett, Andy Richter, David Koechner
Rendező: Kent Alterman
Eredeti cím: Semi-pro
Szinkronok: magyar, angol, cseh
Feliratok: magyar, angol, cseh, bolgár, horvát, román, szerb, szlovén, angol (hallásk.)
Hossz: 94 perc
Extrák:
– Interaktív menük
– Jelenetek közvetlen eléréssel
– Kimaradt jelenet(ek)
A film hivatalos honlapja »
DVD-megjelenés: 2008. szeptember 11.
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment

Tipp: a filmekből még több jelenetfotót találsz képgalériánkban »

Dvd.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top