Szabadidő

Akadálymentes fiáker Bécsben

Elkészült Bécs első akadálymentes fiákere, amelybe kerekesszékkel is könnyen be lehet szállni. Felhajtható ülések és plusz lépcsőfok szolgálja a mozgásukban korlátozottak és kísérőik kényelmét.

A kerekesszékesek igényei szerint kialakított fiáker egy éven át készült, összköltsége eléri egy kisebb autóét.

A freudenau-i Chamotte Fabrik kocsiépítő céget, amely fiákeres városnézést is kínál, a gyakorlati tapasztalatok ösztönözték arra, hogy belevágjanak a hintó megépítésébe. „A térd vagy csípőproblémákkal küzdő vendégeknek rendszeresen problémát jelentett a ki- és beszállás, a kerekesszékeseket pedig úgy kellett beemelni” – meséli Martina Michelfeit ügyvezető.

 

A hófehérre lakkozott, vörös kárpitozású fiákerben egy maximum 300 kilós kerekesszéknek valamint három kísérőnek van hely. A kerekesszéket egy kihúzható, 3 méteres rámpán lehet feltolni a kocsira. Hogy több hely legyen, az ülések fel is hajthatóak.

A mozgásukban korlátozottak könnyebb ki- és beszállását egy plusz lépcsőfok szolgálja. A hintó egyébként üvegtetővel is rendelkezik, így az utasok rossz idő esetén is gyönyörködhetnek a bécsi belváros látványosságaiban.

Az akadálymentesített fiákerből egyelőre nem készítenek többet a magas költségek miatt.

bécs.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top