Szabadidő

Kutyapékség nyílt Bécsben

Tonhalas, sajtos vagy éppen májas kutyakeksz szerepel az első bécsi kutyapékség kínálatában. A receptek kidolgozásában egy állatorvos is részt vett.

Manuela Knirsch, a Bunter Hund nevű kutyabolt tulajdonosa hetek óta el sem mozdul a tűzhelye mellől, hogy folyamatos utánpótlást biztosíthasson a tonhalas, sajtos vagy májas kutyakekszekből.

A négylábúaknak való ínyencségek receptjét egy állatorvos közreműködésével dolgozta ki, és minden új kreálmányt a kutyái zsűriztek. Ők egyébként a májas kekszért élnek-halnak.

Manuela Knirsch maga is megkóstolta az ebeknek kifejlesztett sajtos krékert vagy tonhalas kekszet. „Egész jók, bár nekünk, embereknek egy kicsit fűszertelenek” – mondja.

 

A receptek kidolgozásakor nagy hangsúlyt helyeztek az egészséges táplálkozásra, ráadásul a kekszeket olyan kutyák is fogyaszthatják, akik érzékenyek bizonyos élelmiszerekre. Manuela Knirsch ugyanis minden egyes darabnak pontosan ismeri az összetételét.

A csinos zacskóba csomagolt, csillag alakú kekszek 50 grammja 2 euró, de lehet keverni is a különböző ízűeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top