Szabadidő

A világ 500 csodája – A természet és az emberiség kincsei

A világnak sokkal de sokkal több csodája van, mint az a hét, amelyet az ókor ismert. Ez a pompás képeskönyv kereken 500 jelentős műemléket, építészeti mesterművet és egyedülálló szépségű tájat mutat be.

Akárki is találta ki, nagy felelősséget vett magára, amikor a világ valamire való látványait, mondhatjuk úgy is, hogy csodáit, kincseit 500 bemutatandóra korlátozta. Ha úgy tetszik, ennyi, sőt még több is, Magyarországon is akad. Márpedig közülük itt csak kettőre (a budai Várra és Hollókőre) futotta, és arra is csak nyúlfarknyi terjedelemben.

Ám mit lehet tenni? Azoknak, akiknek valamilyen okból nem adatik meg a világjárás lehetősége (ők vannak többségben), bizonyára még ez az ötszáz is sokat mond. És mutat! – hiszen képeskönyvről van szó. És bizony ezek a kitűnően elkészített képek legtöbbször a „csodák” legvonzóbb arculatát mutatják. Vágyat keltenek tehát, az útra kelés ősi vágyát ébresztgetik, a megismerés, a személyes találkozás megrendítő randevúját készítik elő. Így, ilyen szemmel kell rácsodálkoznunk Huang-san valószínűtlen cukorsüveg-szirtjeire, a Vèzere-völgy ősemberi galéria-barlangjaira, vagy a Dél-dakotai Mount Rushmore „Négy Elnök” becenevű monumentális arcképcsarnokára. Lám, én is önkényeskedtem, mert most, bár találomra, csak három látnivalót emeltem ki az ötszázból. Vigasztalóul mondom, a többi 497-et is könnyű lesz megtalálni, csak végig kell lapozni a könyvet. Jó szórakozást!

A könyv címe: A világ 500 csodája – A természet és az emberiség kincsei
Fordította: Váróczi Zsuzsa és Szegedi Eszter
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ára: 4.999,-Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top