nlc.hu
Szabadidő
Törökország – vizek, wellness, világörökség

Törökország – vizek, wellness, világörökség

Tudta, hogy Törökországban az elmúlt 12 ezer évben számtalan kultúra hagyta ott a nyomát? Hogy a több mint 1300 hőforrásnak köszönhetően Törökország ragyogó wellness-úticél? És hogy a 8000 kilométernél is hosszabb tengerparton mindenki megtalálhatja álmai strandját?


Kappadókia lenyűgöző, vulkáni kőzetből álló képződményekkel tarkított csodálatos hegyi tájáról az ember egyszerűen nem tudja levenni a szemét. Ezt a páratlan vidéket joggal helyezték védelem alá az UNESCO világörökség részeként.

A csodák a föld alatt is folytatódnak. A korai keresztények ugyanis több mint 360, kívülről láthatatlan templomot véstek itt a sziklákba.

 

Lenyűgöző tájak

Törökország másik, ámde éppoly mesés oldala Pamukkale, a termálközpontok egyike.

Ott a mésztartalmú víz hozta létre az óriási mészkőteraszok természeti csodáját (ami szintén az UNESCO világörökség része).

 

Modern wellness-templom

A termálszállók és -üdülőhelyek országszerte virágkorukat élik.

Ezeken a helyeken éjjel-nappal elkényeztetik a vendéget.

A tradicionális hamam – törökfürdő – a gőzfürdő, a tisztálkodási rituálé és a masszázs csodálatosan frissítő ötvözete.

A kínálatban további kezelések is szerepelnek, például ayurvéda, thalasso-terápia és sok más egyéb.

 

A kék zászló a tisztaság garanciája

A strandok többsége jól közművesített és biztonságos, mivel a tengerparton sekély a víz. Ugyanakkor a vízminőség nem hagy kívánnivalót maga után. A szigorú kritériumok alapján odaítélt „Kék zászló” a strandok és a víz tisztaságáért, valamint a környezetvédelemért járó független minősítés. Ma Törökország teljes területén összesen 258 strandon lobog ilyen, és a számuk egyre növekszik (www.blueflag.org).

 

Fedezze fel kedvenc úti céljait a www.goturkey.com oldalon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top