Szabadidő

Kirándulj nosztalgiavonaton!

A MÁV Nosztalgia vonatokkal nem csak csodaszép hazai tájakon barangolhatsz, de Európa számos gyönyörű helyére eljuthatsz.

A hétvégén, az immáron hagyományosnak számító, gőzmozdonyos dunakanyari kirándulással elindult a MÁV Nosztalgia Kft. 2009-es szezonja, amelyben a pár órás, Magyarország számos varázslatos tájára ellátogató kirándulásoktól a közkedvelt Gyertyafény Expressz útjain keresztül, a Brassóba, Isztambulba, és más európai nagyvárosokba indított luxusutak egyaránt megtalálhatóak.

Síneken a 2009-es szezon a MÁV Nosztalgiánál

 

Barangolás hazai tájakon

Az év során a különböző tematikájú utakkal a MÁV Nosztalgia szerelvényei bebarangolják az ország legszebb tájait. Az egynapos utak sorát a májusi fotósvonat nyitja, amellyel Jászberénybe látogathatnak el az érdeklődök, majd a nyár során gőzmozdonyos kirándulás indul a Balaton északi partjára és a Dunakanyarba, illetve nosztalgiautazások Sárospatakra, Balatonfüredre, de még a Visegrádi Palotajátékokra is.

Síneken a 2009-es szezon a MÁV Nosztalgiánál

 

Öt éves a Gyertyafény Expressz

A MÁV Nosztalgia egyik közkedvelt programja a háromórányi gasztronómiai kalandot kínáló Gyertyafény Expressz idén ünnepli 5. születésnapját. A kerek évforduló megünneplésére számos tematikus útra kerül sor és a már eddig is közkedvelt Valentin napi út mellett indul Márton napi és Új Bor, de Tavaszköszöntő Gyertyafény Expressz is.

A Danube Expressz

Az év nagy újdonsága a Danube Expressz, amelynek minden igényt kielégítő luxuskocsijai Pünkösdkor, május 29. és június 1. között Erdélybe látogatnak el, ahol érintik Dél Erdély legszebb városait, sőt az utazás keretében lehetőség nyílik a csíksomlyói zarándoklaton való részvételre is.

A Danube Expressz kocsijai az év során Európa számos csodálatos táját járják be, miközben meglátogatják a kontinens néhány gyöngyszemét, köztük Krakkót, Prágát, Berlint, Gdanszkot és Isztambult. Ezen vonatok „lelke” a MÁV Nosztalgia által üzemeltetett, európai szinten is egyedülálló, közel 500 millió forintos összköltséggel létrehozott négy De Lux hálókocsi, amelyek standard kocsikkal, valamint étkező és bárkocsival kiegészítve alkotják a Danube Expressz vonatokat. Két utazás között, természetesen, a nagyközönség is megtekintheti őket a Vasúttörténeti Parkban.

Síneken a 2009-es szezon a MÁV Nosztalgiánál

 

A MÁV Nosztalgia Kft.

A MÁV Nosztalgia Kft. tavaly ünnepelte 15-ik születésnapját; fő tevékenysége a vasúti nosztalgiautazások szervezése korabeli, felújított vonatokkal, melyek a XIX-XX. század fordulójának hangulatát idézik. Az európai hírű és muzeális értékű nosztalgia járművek úti céljai a kedvelt vidéki turista központok, valamint a kontinens számos csodálatos városa és vidéke, többek között, Krakkó, Isztambul és Erdély. Mindemellett a MÁV Nosztalgia rendszeresen indítja a Gyertyafény Expressz vacsoravonatot, valamint egy és többnapos luxusutazásokat szervez a Royal Hungarian Expresszel.

További információ: www.mavnosztalgia.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top