Szabadidő

5+1 koncerttipp hétvégére

Ha egy jó koncerten lazítanál a hétvégén, igazán lesz miből csemegézned. Bármilyen zenét is szeretsz, válogatásunkban megtalálod a kedvedre valót.
Napra – gitárprímás Szentendrén

 

Both Miklós
Both Miklós

Legközelebb Szentendrén lép fel a gitárprímás Both Miklós zenekara, a Napra. A banda a hazai folk/rock palettán egyedülálló zenéjével a Barlangban várja közönségét.

A tradicionális magyar népzene és a zúzós rock friss és meggyőző szintézisével 2006-ban tűnt fel (a Barbaróban is gitározó) Both Miklós zenekara, melynek ígéretességét az is jelzi, hogy a világszerte elismert angol producer, Ben Mandelson irányításával vehette fel lemezét” – írta a zenekarról a világzene legjobb hazai ismerője, Marton László Távolodó. A Fonogram díjjal jutalmazott zenekar neve mellé nemcsak az „ígéretes”, de az „egyedülálló” és „elementáris” jelző is minden túlzás nélkül leírható. Ahogy egy korábban megjelenő kritika írta: „Kiemelkedő hangszeres tudásuk, virtuozitásuk, lendületes előadásmódjuk teszi zenéjüket sajátos erejűvé. Az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítése, az elektronikus hangszerek – dob, basszusgitár, gitár – a népiekkel: hegedűvel, brácsával, cimbalommal, tangóharmonikával együtt megszólaltatva eredményezi a Naprára jellemző egyedi hangvételt.”

Időpont: 2009. április 25., 20.30
Helyszín: Szentendre, Barlang, DMH, Duna korzó 11/a
Belépő: 800 Ft
A Napra honlapja: www.napra.hu »

EZ3kiel a Hajón


Ha pár éve láttad az A38 Hajón a francia elektroinstrumentális zenekar fellépését, biztosan nem tartod túlzásnak a bejelentést: Európa egyik legjobb és leginnovatívabb zenekara lép fel ismét a hajón. Az 1994-ben alakult zenekar az utolsó hangfoszlányig és látványelemig aprólékosan és tökéletesen kidolgozott produkciója egészen különleges élményt ígér.

Elektronikus alapok gazdag ritmikájára ültetik rá dubból, rockból, ambientből, ipari zenéből, funkból és technóból ötvözött, elképesztően atmoszferikus számaikat. Mindehhez a meghatározhatatlan, de letaglózó zenei gazdagsághoz professzionális és koncepciózus látványvilág társul. Az EZ3kiel koncertjeit inkább nevezhetjük összművészeti performance-nak, mint könnyűzenei koncertnek. Finom harmóniák és brutális metálzúzdák váltakoznak, csodás videoklipekkel megtámogatva. A látványvilág pedig semmi máshoz sem hasonlítható: 19. századi metszetek és 21. századi technológia találkozása. Az EZ3kiel teljesen külön, egyedi utakon jár, olyan zenei tájakat felfedezve, ahová mások nemigen merészkednek el. Társfellépők: a zúzós funk-rockot játszó, szintén francia The Inspector Cluzo és az Esclin Syndo.

Időpont: 2009. április 24., péntek, 21.00
Helyszín: A38 Hajó
Belépő elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft
Bővebb információ: www.a38.hu »
Az EZ3kiel honlapja: www.ez3kiel.com »

Ha én rózsa volnék – Péter Szabó Szilvia önálló estje

Péter Szabó Szilvia sokoldalúságáról már eddig is meggyőződhettél, most ismét egy új arcát mutatja meg önálló dalestjei során. A Ha én rózsa volnék elnevezésű koncertsorozatot az ország legnagyobb befogadóképességű kőszínházaiban rendezik meg. A turné legfőbb jellemzője az elegancia, amely mind a produkció összeállítását, mind pedig a helyszínek kiválasztását meghatározta. Az énekesnőt a Nox-koncertekről már jól ismert zenészek – néhány új taggal kiegészülve – kísérik. Az estek során nemcsak a Nox közkedvelt dalai lesznek hallhatók, hanem olyan slágerek is, amelyek Szilvihez különösen közel állnak, illetve már korábban, más apropóból is énekelte őket. A rendezvények külön érdekessége, hogy a közönség alakíthatja az esteken felcsendülő dalok sorrendjét. A szünetben – mobilinterneten keresztül – minden rajongó leadhatja szavazatát kedvenc dalaira – egy már meglévő lista alapján –, amellyel befolyásolhatja a koncert második felének összeállítását.

5+1 koncert-tipp hétvégére

 

A Ha én rózsa volnék turné természetesen nem befolyásolja a Nox jövőjét. Az Időntúl turné ebben az évben is folytatódik, ahol a rajongók éppúgy találkozhatnak majd az együttes másik tagjával, mint az önálló esteken is, amelyekre Tamás egy táncos produkcióval készül.

A turné első állomásai:
Április 26., Szolnok – Szigligeti Színház
Április 27., Szeged – Nemzeti Színház

Bővebb információ: www.nox.hu »

ÁKOS 40+1 – Turné 2009

5+1 koncert-tipp hétvégéreÁkos az ÁKOS 40+1 turné keretében hétvégén a Budapesti Kongresszusi Központban lép fel, majd vidéken folytatja koncertsorozatát. Ha a budapesti koncertek valamelyikére szeretnél jegyet szerezni, igencsak iparkodnod kell.

Ákos-fanoknak biztosan jó hír, hogy a koncerten minden érvényes jeggyel rendelkező látogató exkluzív Gumicukor maxi CD-t kap ajándékba, amin szerepel a vadonatúj Gumicukor című dal stúdióváltozata, a Persze hajnal van megint és a Nem ér semmit a dal 2008-as koncertfelvétele, valamint a CD multimédiás részén a két koncertdal klipje és az összes 2008-as turnéfotó.

Időpontok:
2009. április 25., szombat, 20.00
20009. április 26., vasárnap, 20.00
Helyszín: Budapest, Kongresszusi Központ

További fellépések:
Debrecen, Főnix Csarnok – május 1., péntek, 19.30
Szeged, Városi Sportcsarnok – május 16., szombat, 19.30
Ákos honlapja: www.akos.hu »

Karrin Allyson Debrecenben

 

Karrin Allyson
Karrin Allyson

Először lesz Magyarország és Debrecen vendége az amerikai dzsesszénekesnő-zongorista-zeneszerző, Karrin Allyson. Az elbűvölő hangú művésznő a debreceni Kölcsey Központban szórakoztatja majd a közönségét április 26-án, elsősorban legújabb lemeze, az Imagina: Songs of Brasil dalaival.

Karrin Allyson 1963-ban született egy Kansas állambeli kisvárosban, Great Bendben. A klasszikus zongora szakon végzett hölgy 1990-ben költözött Kansas Citybe, ahol már dzsesszmuzsikusként indult be pályafutása. Ettől kezdve nem kellett sokat várnia a sikerre, 1992-ben szerződtette a Concord kiadó, és egyúttal megjelent első lemeze is, az I Didn’t Know about You. Ezt a 1992-es albumot a későbbiekben tíz kiváló lemez követte, melyek közül hármat Grammy-díjra is jelöltek: Ballads: Remembering John Coltrane (2001), a Footprints (2006) és a legújabb Imagina: Songs of Brasil (2008).

Hazánkban ennek az albumnak dalaiból ad majd ízelítőt, amellyel az 1958-ban „született” brazil stílus, a bossa nova előtt tiszteleg. A debreceni fellépés után New Yorkba látogat, ahol egy héten át a Blue Note Klubban koncertezik.

A hölgy nemcsak a hallójáratunkat és lelkünket simogatja, hanem a szemünknek is megnyugtató látvány. Egy csinos énekesnő, nőies hanggal és tökéletes intonációval” – írta róla nem is olyan régen a New York Times kritikusa.

Időpont: 2009. április 26., 19.00
Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ

+1 tipp gyerekeknek: Alma együttes

Játszani és énekelni hív kicsiket és nagyokat az Alma együttes a magyar mezőgazdasági múzeumbeli koncertjére. Az idén tízesztendős együttes dalai olyan ismert költők verseit veszik alapul, mint Gazdag Erzsi, Kányádi Sándor, Romhányi József, Weöres Sándor vagy éppen Zelk Zoltán. A megzenésített költemények lemezeken és koncerteken keresztül adnak tartalmas élményt gyereknek, szülőnek egyaránt. Sőt, az írónak is! Az irodalomból merített szerzemények ugyanis újabb ihletet adtak: mesék születtek belőlük. Nem is akármilyenek!

Időpont: 2009. április 26., 10.15.
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Bővebb információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu »
www.almazenekar.hu »
Belépőjegyárak:
• Felnőtt: 1200 Ft
• Gyermek (3–14 éves), nyugdíjas: 700 Ft
• Családi (2 felnőtt, 2 gyermek): 3200 Ft

Extra tipp: Beyoncé az Arénában – katt ide a részletekért! »

Koncert.lap.hu »
Programajánló.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top