Szabadidő

Mit csináljunk májusban? A legjobb programok

Fesztiválok, koncertek, gasztrorendezvények – az év legszebb hónapjában olyan sűrű a kínálat, hogy csak győzz válogatni a jobbnál jobb programok közül!

V. Budai Gourmet fesztivál

Budapest legjobb éttermei, az ország neves borászatai, ismert sajtkészítők és pezsgőgyárak mutatkoznak be idén is a Millenárison, az V. Budai Gourmet – „Budapest ízei” bor-, pezsgő- és sajtfesztivál keretében. Ami a gasztronómiai kínálatot illeti, jó néhány neves étterem állítja ki specialitásait saját pavilonjában, ahol meg is ízlelhetjük a különleges falatokat. Több mint ötven borászat, borkereskedő és importőr közel ezerféle bort, pezsgőt, párlatot mutat majd be, és természetesen lesznek kóstolók is. A borokat az elmaradhatatlan – és a jegy árában benne foglalt – Schott & Zwiesel kristálypohárból lehet majd kortyolgatni.

 

Mit csináljunk májusban? A legjobb programok

 

Idén számos újdonsággal is szolgál a rendezvény: a Gasztro Klubban a közélet, a gasztronómia és a borászat egy-egy ismert szereplőjének részvételével zajlanak majd beszélgetések a kulinaritás világáról, a fesztivál kísérőrendezvényén pedig szemet gyönyörködtető oldtimereket csodálhatunk meg, melyeket tulajdonosaik szinte a legutolsó csavarig felújítottak, és eredeti újkori állapotban állítanak ki.

Időpont: 2009. április 30. – május 3.
Helyszín: Budapest II. kerület, Millenáris Park
Nyitva tartás:
– csütörtök: 16 órától 24 óráig
– pénteken, szombaton és vasárnap: 11 órától 24 óráig
Jegyár: 1500 Ft/nap
Bővebb információ: www.budaigourmet.hu »

 Nicola Conte Jazz Combo feat. Harcsa Veronika

Jól kezdődik a hónap a dzsessz rajongóinak: május első három napján a neves olasz zenésszel, Nicola Contéval lép fel Budapesten Harcsa Veronika. A Take Five dzsesszklubban hallható koncerteken Nicola műsorát, köztük pár vadonatúj dalt játszik majd a Veronikával kiegészült, egyébként olasz tagokból álló zenekar.

 
Mit csináljunk májusban? A legjobb programok
 
Mit csináljunk májusban? A legjobb programok

Az európai nu-jazz leghíresebb zenész-producere és az ifjú magyar énekesnő tavalyi első közös fellépésük óta számos koncertet adtak Európa legjobb dzsesszklubjaiban, nyáron pedig végigjárják Európa összes fontos fesztiválját, köztük a legendás Pori Jazz Fesztivált is. A budapesti bemutatkozás sem váratott sokáig magára: három egymást követő este is meghallgathatod őket a Take Five-ban. A koncertekre érdemes mielőbb jegyet venni – a Harcsa Veronika Quartet júniusi, első önálló, a Művészetek Palotájában rendezendő estjére a koncert előtt hetvenkét nappal fogyott el az utolsó jegy.

Időpont: május 1., 2., 3., 21.00
Helyszín: Take Five, Budapest VI., Paulay Ede u. 2. (a Vista utazási iroda pincéjében)
Bővebb információ: www.take5.hu »

Budapesti Pálinka Fesztivál

Tölts el egy mámoros hétvégét a Városháza Parkban, ahol az egyik legkedveltebb hungarikum, a pálinka kerül a középpontba. A hagyományosan május második hétvégéjén megrendezett fesztiválon idén is huszonnégy pálinkafőzde több mint háromszázféle gyümölcspárlata várja a nagyközönséget.

A kiváló pálinkák mellett ínycsiklandó szárazkolbászok, gyümölcslekvárok, sajt- és kávékülönlegességek, valamint helyben sütött grillételek teljesítik ki a gasztronómiai élvezeteket, de zenei programokban sem lesz hiány.

Ízelítő a koncertekből:
Május 7., csütörtök, 20.00: Hot Jazz Band
Május 8., péntek, 20.00: Anselmo Crew
Május 9., szombat, 20.00: Besh o droM
Május 10., vasárnap, 20.00: Kerekes Band

Mit csináljunk májusban? A legjobb programok

 

Időpont: 2009. május 7–10. A fesztivál nyitva mindennap 12–24 óra között.
Helyszín: Budapest, Városháza Park
Belépőjegy: 1500 Ft, mely tartalmaz egy kóstolópoharat és 500 Ft értékű kóstolójegyet.
Bővebb információ: www.budapestipalinkafesztival.hu »

Fülemülék Éjszakája

A természet- és zenebarátokat, szerelmespárokat, városi madarászokat Budapesten három, vidéken pedig tizenhárom helyszínen várják a Fülemülék Éjszakájára.
Az irodalmi és zenei művekben gyakran felbukkanó fülemüle, a költők éjjel daloló misztikus csalogánya csak igen ritkán kerül a szemünk elé, az udvarló hímek kórusa azonban betölti a májusi éjszakákat. A fülemüle négy különböző hangot tud kiadni egyszerre, így a madár, változatos dallamvilágában, zenei szempontból tökéletes akkordokat is énekel.

A fülemüle egész Európában védett faj, hazánkban a természetvédelmi értéke 10 000 Ft.
A fülemüle egész Európában védett faj, hazánkban a természetvédelmi
értéke 10 000 Ft

A fülemüle kedveli a bokrokkal teli kerteket, parkokat és erdőket. Az egyes helyszíneken az MME szakemberei segítenek majd eligazodni az éjszaka hangjai között, s aki pár percig csendben sétál, vagy üldögél egy padon, varázslatos élménnyel lesz gazdagabb. A májusi éjszakák azonban néha még hűvösek, különösen egy helyben üldögélve, ezért öltözzetek melegen, és vigyetek magatokkal zseblámpát!

Időpont: május 9. és 12., Budapest
Helyszínek: Budapest és több vidéki helyszín (időpontok az MME honlapján)

Margitsziget (május 9. és 12.)
Találkozó: 18.00 órakor a nagy szökőkútnál.
Megközelíthető: négyes-hatos villamossal a Margitsziget megállóig.
Program: fülemüleséta. A résztvevők számától függően több turnus indul.
Információ: Orbán Zoltán, 20/425-9450; Berényi Zsombor, 20/354-8505.

Hajógyári-sziget (május 9.)
Találkozó: 18.00 órakor a parkolóban.
Megközelíthető: HÉV-vel a Filatori-gát megállóig, majd át a K hídon.
Program: fülemüleséta. A résztvevők számától függően több turnus indul.
Információ: Králl Attila, 20/585-3886.

Csepel – Soroksári-Duna-part (május 9.)
Találkozó: 18.00 órakor a Soroksári-Duna-parton, a Kis-Duna-öböl táblánál (Hollandi út eleje).
Megközelíthető: 71-es busszal a Szt. Imre tértől a Határ u. megállóig, vagy 48-as busszal Kőbánya-Kispest MÁV-állomásról Csepel, Határ u. megállóig.
Program: fülemüleséta. A résztvevők számától függően több turnus indul.
Információ: Schmidt Emese, 30/579-7141.


Bővebb információ:
www.mme.hu

Sensation – The Ocean of White

Az idei év legnagyobb bulijának ígérkezik a hazánkban tavaly debütált Sensation White parti. A Fehér óceán nevű show Chile és Belgium után érkezik Budapestre, hogy a Papp László Sportarénában varázsolja el a közönséget. A Sensation White persze nem csak a világhíres DJ-iről híresült el, a látvány szinte ugyanennyire fontos – idén a víz, az óceán lesz a főtéma. A közel tízórányi koreográfiával egy lélegzetelállító víz alatti világba csöppennek a résztvevők: 80 méter széles, óceánszerű színpad, a tetőről aláhulló vízesések és a mélység teremtményei mellett megannyi speciális effekt, fény- és lézertechnika teszik teljessé az élményt. A vízi világ részeként huszonnégy hatalmas zátonyt is telepítenek, ahol szökőkutak ontják majd a vizet, természetesen ritmusra.
Egy dolgot semmiképp ne felejts el: belépés szigorúan csak fehérben!

Mit csináljunk májusban? A legjobb programok

Jegyek: normál: 14 900 Ft; deluxe: 29 900 Ft (benne: két különterem, melyekben ingyen ásványvíz- és gyümölcsfogyasztás, illetve fizetős büfé; külön bejárat és ruhatár; lelátók a küzdőtér területén)
Minimális életkor: az eseményen csak a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt.
Időpont: 2009. május 16., 20.00 órától
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Sensation White magyarul »
Bővebb információ: www.showtimebudapest.hu »

 Nők Lapja Családi Hétvége

A Nők Lapja Cafe csapatával és meghívott vendégeivel idén is találkozhatsz a Nők Lapja Családi Hétvégén. Szakértői programokkal, izgalmas beszélgetésekkel, jókedvvel várunk benneteket. A nagyszínpadon fellép Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, Halász Judit, Szikora Róbert és az R-Go, Feke Pál, itt lesznek továbbá a stand-up comedy kiválóságai is. Gyere, töltsünk együtt két mozgalmas napot!

Helyszín: Városliget, Petőfi Csarnok előtti tér
Időpont: 2009. május 23–24.

XV. Pünkösdi Nyitott Pincék Palkonyán

Palkonya, Európa Kulturális Faluja idén is megrendezi a Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvényét, ahol a bor és a kultúra találkozik műemléki környezetben. Ezen a napon a falu országosan védett műemlék pincéinek ajtajai megnyílnak és (körbe)kóstolhatók a palkonyai gazdák villányi tüzes vörösborai. A kóstolópohár mellé borjegyeket kapunk, amelyek egy-egy kóstolást jelentenek a pincékben.

Mit csináljunk májusban? A legjobb programok

 

A borkóstoláson túl számos kulturális programmal is várják az érdeklődőket és a gyerkőcöket: a Malom Parkban, a pincesorral szemben fellépnek a Vivat Bacchus bordalnokai, a Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikar – akik bordalokat adnak elő, és bordalnok lovagot avatnak – és a pécsi Jazz For Fun dzsesszegyüttes. A Herolds zenekar az esti bálon húzza a talpalávalót. Lesznek zenés gyerekműsorok, Mocorgó gyereksziget a patakparton, lovaglás, kézművesvásár és helyi termékek kóstolója.

Időpont: 2009. május 31.
Helyszín: Palkonya
Bővebb információ: www.palkonya.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top