Szabadidő

3+1 szuper mozitipp hétvégére

Romantikus krimi, könnyed vígjáték, lengyel filmcsemegék, sci-fi – akár a barátnőddel, akár a pasiddal mennél a hétvégén moziba, gazdag kínálatból válogathattok.
Isten hozott az Isten háta mögött
– Minden idők legsikeresebb francia vígjátéka –

Philippe Abrams egy kedves, dél-franciaországi posta alkalmazottja. Felesége, Julie egy idő óta rosszkedvű, és úgy gondolja, hogy egy riviérai állomáshely tenne csak jót romló kedélyének.

Férje mindent elkövet, hogy teljesítse felesége kérését, de egy ostobaság miatt nem délre, hanem a távoli északra helyezik. Philippe rettenetesen elkeseredik, de hamar bebizonyosodik, hogy az északkal kapcsolatos összes előítélete helytelen, és Bergues, az új állomáshelye egyáltalán nem hasonlít a pokolhoz…

Mozitippek hétvégére

 

Eredeti cím: Bienvenue chez les Ch’tis
Rendező: Dany Boon
Főszereplők: Kad Merad, Dany Boon, Zoé Félix
Forgalmazza: Best International

Kettős játék
– Romantikával fűszerezett thriller

A hétszeres Oscar-jelölt Michael Clayton író-rendezője, Tony Gilroy rendkívül szórakoztató, fordulatos és romantikus krimit készített Julia Roberts és Clive Owen főszereplésével.

Claire Stanwick CIA-tisztviselő és Ray Koval brit titkos ügynök otthagyják a kormányzati hírszerzés világát, hogy megszedjék magukat a két rivális multicég közt dúló, jól jövedelmező hidegháborúban. A küldetésük? Biztosítani egy termék titkosságát, amely egy vagyont hoz annak a cégnek, amely előbb szabadalmaztatja azt. Ugyanis megbízóik – Howard Tully iparmágnás és Dick Garsik vezérigazgató – semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Ám ahogy a tét nő, a rejtély fokozódik, és a taktikák egyre mocskosabbá válnak, Claire és Ray számára a legravaszabb titok mégis egymás iránt érzett egyre növekvő vonzalmuk lesz. És ahogy próbálnak egy átveréssel a másik előtt járni, a két munkamániás profi azon kapja magát, hogy ármánykodásaikat az a valami veszélyezteti, amit nem tudnak kicselezni: a szerelem.

Mozitippek hétvégére

Eredeti cím: Duplicity
Rendezte: Tony Gilroy
Szereplők: Julia Roberts, Clive Owen, Tom Wilkinson, Paul Giamatti

A film honlapja:
www.duplicitymovie.net »
Forgalmazza: UIP

Star Trek
– Látványdús sci-fi –

Az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek a bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti.
A galaxis sorsa két rivális kezében van. Egyikük, James Kirk (Chris Pine) a bajkeverő, kalandkereső iowai farmerlegény. A másik, Spock (Zachary Quinto) egy logikán alapuló társadalomban nevelkedett, amely elvet mindenféle érzelmet. Amint a heves ösztön összecsap a hideg ésszel, valószínűtlen, de erős szövetségük az egyetlen, amely átvezetheti legénységüket az elképzelhetetlen veszélyeken, hogy eljussanak oda, ahová ember még nem merészkedett!

Mozitippek hétvégére

J. J. Abrams rendező (Mission: Impossible III., Lost, Alias) minden idők legnagyobb űrkalandjába visz modern csavart. Ebből a rendkívül látványos, izgalmas sci-fi akciófilmből megtudhatjuk, hogy annak idején hogyan is állt össze a legendás Enterprise űrhajó legénysége, és hogy mik történtek az első bevetésen…

Mozitippek hétvégére

Eredeti cím: Star Trek
Rendezte: J. J. Abrams
Szereplők:
• John Cho
• Ben Cross
• Bruce Greenwood
• Simon Pegg
• Zachary Quinto
• Eric Bana
• Leonard Nimoy

A film honlapja: www.startrekmovie.com »
Forgalmazza: UIP

XV. Lengyel Filmtavasz
– Filmcsemegék, ha valami különlegesre vágysz –

A budapesti Lengyel Intézet a Budapest Filmmel közösen idén immár 15. alkalommal rendezi meg a kortárs lengyel filmek szemléjét, a Lengyel Filmtavaszt. A 2009. május 7–15. között zajló rendezvénynek Budapesten a Művész mozi, Szegeden pedig a Belvárosi mozi ad otthont. Az idei válogatásban bemutatásra kerülő filmek között egyaránt láthatunk koprodukciós alkotásokat és első filmeket.

Az idei program különlegessége, hogy valamennyi nagyjátékfilm előtt egy-egy különleges kísérőfilmet is vetítenek, amelyek zenei anyagát a legjobb lengyel dzsesszzenészek – Krzysztof Komeda, Tomasz Stańko, Zbigniew Namysłowski, Leszek Możdżer és Krzesimir Dębski – komponálták.

Mozitippek hétvégéreA XV. Lengyel Filmtavasz programja:

• május 7., 19.30
Fonott kosár – 1967, 8 perc
Négy éjszaka Annával – 2008, 90 perc

• május 8., 19.30
Plamuz – 1973, 9 perc
Négy éjszaka Annával – 2008, 90 perc

• május 9., 21.00
XYZ – 1986, 7 perc
Hajléktalanok tornája – 2008, 119 perc

• május 9., 21.15
Sajnos – 2004, 13 perc
A szívem érted dobog – 2008, 96 perc

• május 10., 19.30
Refrének – 2007, 13 perc
Eperbor – 2007, 109 perc

Bővebb információ: www.lengyelkultura.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top