Szabadidő

A színésznő csak játszott Jim Carrey-vel

Zooey Deschanelt, Az igenember női főszereplőjét kérdeztük a Jim Carrey-vel való forgatásról a DVD magyarországi megjelenése kapcsán.

Zooey Deschanel, Az igenember női főszereplője igen különös szereplője a filmnek. Nem sok embernek jut eszébe hajnalonként futva fényképezni, esténként furcsa koncerteket adni egy mindössze háromfős törzsközönségnek, és vadul motorozni az éjszakában. Egyben azonban biztosan mindenki egyetért: a Zooey által alakított karakter, Allison vicces, érdekes és nagyon szerethető. Kíváncsiak voltunk, a bájos Zooey mit gondol a filmről és Allisonról.

Az igenemberNLCafe: – Miért vágtál bele ebbe a filmbe?

Zooey Deschanel: – Már első olvasásra biztos voltam benne, hogy ez hatalmas móka lesz, nagyon tetszett az ötlet, hogy Jim Carrey mindenre igennel felel. Nem is lehetett volna más, csak egy fergetegesen mulatságos forgatás.

NLCafe: – Mennyire hasonlítasz a filmben alakított karakteredre?

Zooey: – Hú, ezt nehéz megmondani, igazából erre nem is tudok válaszolni, mindenesetre külsőre egyformák vagyunk, az biztos.

NLCafe: – Úgy tudom, hogy énekelsz.

Zooey: – Igen, ez igaz, énekelek. A karakterem is énekel, én is énekelek, ennyiben biztosan hasonlítunk.

NLCafe: – Igaz, hogy te írtál néhány dalt a filmben elhangzottakból?

Zooey: – Igen, három dalt tényleg én írtam azzal a bandával, amellyel a filmben is játszom.

NLCafe: – A való élet ihlette a számokat, vagy ehhez a filmhez írtátok őket?

Zooey: – Abszolút a filmhez készültek ezek a keserédes, eléggé elvont dalok. Nem igazán olyan számok, amelyeket egyébként írni szoktam. Ráadásul én mindig egyedül írok, így most nagyon mulatságos volt a bandával együtt dolgozni, és várni, hogy mi sül ki a sok viccelődésből, de szerintem tényleg nagyon jók és viccesek lettek.

Az igenember

 

NLCafe: – Milyen volt a forgatás hangulata? Szigorúan ragaszkodni kellett a forgatókönyvhöz, vagy improvizálhattál is?

Zooey: – Teljesen laza volt az egész. Persze követni kellett az utasításokat, de Jim és Peyton (a rendező – a szerk.) is nagyon bevállalós, jó humorú emberek, így sok mindent kipróbáltunk a forgatás alatt.

Az igenember

 

NLCafe: – Mi volt a kedvenc jeleneted a filmből?

Zooey: – Imádtam a forgatást a Hollywood Bowl színpadán, mert igazi legendás hely, rengeteg nagy név játszott már ott. Soha nem szerepeltem itt korábban, nagyon izgalmas volt. Elképesztő érzés volt az üres Hollywood Bowlon sétálgatni.

Az igenemberDVD-infók

Carl Allen sokáig emésztette magát, mire megtanulta, hogyan tegye túl magát a válás és a kilátástalan munka gyötrelmein. A megoldás végtelenül egyszerű: mondj igent mindenre! Gumikötélen leugrani egy hídról? Igen! Rábólintani a teleshop összes ajánlatára? Igen! Megtanulni koreaiul? Igen! Felülni az első repülőgépre, bárhová is menjen? Igen! Elnyerni álmaid csajának kezét? Igen! Felhőtlenül bolondozni az év egyik legmókásabb vígjátékában? Igen!

A gumiarcú Jim Carrey testének minden egyes porcikáját bevetve alakítja az életbe fejest ugró Carlt, aki úgy dönt, mostantól minden kínálkozó lehetőséget megragad – főleg, ha a lehetőségek között helyet kap a romantikázás egy elbűvölő és szabad szellemű zenészlánnyal (Zooey Deschanel). A Hajrá, csajok! és a Szakíts, ha bírsz rendezőjének legújabb filmjére egyszerűen nem lehet nemet mondani!

Az igenemberMagyar extrák:
• Improvizáció a forgatáson
• Kaszkadőr-komikusok – A filmben látható extrém kaszkadőrmutatványok, melyeket Jim Carrey hajt végre
• A jövő zenéje – A Munchausen Syndrome – Graham Summerset bemutatja az együttest
• Munchausen Syndome – videoklip-exkluzív (5.1-es hang): Uh-Huh • Yes Man • Star-Spangled Banner • Sweet Ballad • Keystar
• Bakiparádé (5.1-es hang)

Hangok: magyar (5.1*), angol (5.1*), cseh (5.1*)
Feliratok: magyar, cseh, román

Magyar cím: Az igenember
Eredeti cím: Yes Man
Gyártási év: 2008

Rendezte: Peyton Reed (Szakíts, ha bírsz)
Szereplők: Jim Carrey (Ace Ventura: Állati nyomozoo), Zooey Deschanel (Galaxis útikalauz stopposoknak), Terence Stamp (ZseniKém – Az ügynök haláli)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top