Szabadidő

Csábítóan praktikus

Kompakt, elegáns, nagy teljesítményű és egyszerű, ami a kezelhetőségét illet. Ezek a szavak jutottak először az eszembe, amikor megismertem a Nikon COOLPIX S230-as fényképezőgépet. Parányi méretével, kecses formájával talán az új S sorozat legelegánsabbja, amellyel csodás képeket készíthetsz nyaraláskor, vagy bármikor!

A szemet gyönyörködtető masina mérete fokozza a fényképezés élményét, hiszen könnyedén zsebre vághatod. A súlya mindössze 115 gr, így „nehézségek” nélkül lesheted azokat a pillanatokat, amelyeket igazán érdemes megörökíteni. Nem is gondolnád, hogy a csinos külső komoly belsőt rejt, hiszen az S230-as modellt számtalan hasznos tulajdonságal ruháztak fel.

Az új Pislogásmentesítés, a Gyors retusálás, az Automatikus program választó és a motívumprogramok mellett még számos funkciót megtalálsz, ami mind-mind téged szolgál. Egyszerűen nem lehet vele rossz képet készíteni, hiszen:

  • A Pislogásmentesítés funkció megakadályozza a csukott szemű portrék készítését, így biztosan nem lőhetsz mellé!
  • A Gyors retusálás lehetővé teszi, hogy az elkészült fotókat a Nikon díjnyertes D-SLR gépeiből származó funkciókkal kijavítsd.
  • 17 motívimprogramot állíthatsz be, így biztosítva a tökéletes beállításokat.
  • A NIKKOR 3x zoom objektív mellett rendelkezik elektronikus rázkódáscsökkentéssel, ISO 2000 értékig terjedő, nagy érzékenységgel, és Mozgásérzékelés funkcióval is. Ugye nem kérdése, hogy ennyi plusszal a képeid nem mosódnak el és a rázkódástól sem kell félned.
Coolpix S230, automatikus ISO, Portré motívumprogram
Coolpix S230, automatikus ISO, Portré motívumprogram

Ez már önmagában is elég lenne a kiváló képek készítéséhez, de a Nikon COOLPIX S230-as alkotói szeretnek mosolyt csalni az arcodra, de annál is jobban szeretik halmozni az élvezeteket!

Éppen ezért álmodták meg a 7,62 cm-es érintőképernyős LCD-monitort, melynek segítségével új dimenzióba emelkedett a kezelhetőség egyszerűsége, hiszen a legtöbb felvételi és visszajátszási funkció egy érintéssel irányítható.

A téma kiválasztása érintéssel automatikusan állíthatod az élességet és az expozíció beállításához is elég megtapintanod a témát.

Az Egy gombnyomásos portré zoom funkciót, akkor használd, ha egyszerűen és gyorsan szeretnél portét készíteni. Nincs más dolgod, mint a téma kiválasztása után megérintened az Egy gombnyomásos portré zoom gombot, amely bekapcsolja a háromlépéses automatikus zoomot, így könnyedén készíthetsz félalakos portrét, mellkép vagy közeli portré.

Csábítóan praktikus

 

És ez még nem minden! Az érintőképernyős vezérlés segítségével válogass kedvedre a kis képek közt, vagy tedd ki teljes képernyőre és lapozgass a felvételek közt. Tedd személyessé a képeket a Festés funkcióval és rajzolj szegélyeket, adj hozzá bélyegzőt, vagy a mellékelt tollal a képernyőre írj szerelmes üzenetet.

Hidd el! A Nikon COOLPIX S230 mindenkit megérint!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top