Szabadidő

Intim fejlövés – minden, amit eddig nem kérdeztél meg a szexről

Férfiak szexuális problémákkal, sztriptízbár, elfojtott vágyak meg az a híres női orgazmus. Minden adott egy jó történethez, és Szajki Péter le is forgatta.

Férfiak a sztriptízbárban

Nőként a sztriptízbár egzotikus és erotikus csoda. Csak akkor válik kiábrándítóvá, ha belépünk. Nem azért, ami ott folyik, hanem azért, mert a hely közel sem olyan fényes és csillogó, mint túlidealizált képzeletünkben. Szembetűnő a kosz és a lepukkant, nagyviláginak látszani akaró berendezés. Ráadásul a férfiak sem boldogok a night-clubban. Egy átlagos estén nyoma sincs a legénybúcsúk féktelen hangulatának, sokkal inkább bánatos, gyötrődő pasasokat látni. Mintha ez lenne az egyetlen igazán biztonságos és kellően magányos hely, ahol meg lehet szabadulni a gondok forrásától, a nőtől. Nem véletlen, hogy az ilyen bárokban a nő csupán egy darab hús, és nők csak akkor teszik be ide a lábukat, ha bugyiban táncolnak az asztalon.

Intim fejlövés - minden, amit eddig nem kérdeztél meg a szexről

Szóval adott egy helyzet: négy zavart, megtört férfi ugyanabban a bárban köt ki – mindegyik élete összeroppant az előző napon egy szexuális probléma miatt. Kovi ebből a témából egy többszörös Oscar-díjas pornófilmet forgatna, amely kellően közönséges és lélektelen lenne. Ezzel szemben az első filmes Szajki Péter leforgatta az utóbbi évek egyik legjobb magyar filmjét, az Intim fejlövést, amely bátor és őszinte, fanyar és humoros. Tökéletes korrajz.

Főszerepben a férfiak

A nők a feminizmussal és a szexuális forradalommal annyira felszabadultak, hogy átestek a ló másik oldalára, és szinte semmi mással nem foglalkoznak, mint saját szexuális életükkel. „A férfiaknak úgyis minden könnyebb és jobb” jelszóval alig figyelnek a pasikra. Pedig a nagy változás nemcsak a férfiak önbizalmát rombolta le, de még elhallgatottabbá tette a szexuális problémákat, félelmeket. Mert bizony, olyan a férfiaknak is van.

Intim fejlövés - minden, amit eddig nem kérdeztél meg a szexről

Szajki igen bevállalósan mutatja meg a különböző életszakaszokban felmerülő tipikus szexuális töltetű konfliktusokat. A film a férfiakról szól, de nagyon sokat mesél a nőkről is. Szerencsére az alacsony költségvetésű mozi nem veszi túl komolyan önmagát, és nem is akar többnek látszani, mint amire pénz volt. Azonban a pénzhiány legszembetűnőbb jele, hogy a film olyan kópiára készült, amelyet csak néhány moziban lehet játszani, egyébként profi: tökéletes kameraállások, jól megkomponált jelenetek, jól összeválogatott színészek, lendületes zene és vágások.

Nőknek kihagyhatatlan

Bevallom, először nem tűnt túl fényes lehetőségnek, hogy megnézzek egy filmet, amely azt mondja magáról, hogy a szexualitásról, az intimitásról, a perverziókról és a szexuális problémákról beszél kendőzetlenül, őszintén és mégsem öncélúan. Nem a téma volt túl meredek vagy éppen érdektelen, hanem a hitem volt kevés a magyar filmhez. Na jó, az önjelölt szexuális tanácsadókat is unom. Szajki Péter azonban mindenben rám cáfolt. Megírta az utóbbi évek legjobb forgatókönyvét, leforgatott belőle egy remek mozit, amely az első pillanattól az utolsóig a moziszékhez tapaszt, szórakoztat, közben azonban lélekig ér.

Intim fejlövés - minden, amit eddig nem kérdeztél meg a szexről

 

Négy pasi, négy eset

Nehéz beszélni a filmről, legalábbis ha az ember lánya nem vérbeli poéngyilkos, mert a jól előkészített csattanók csak akkor meglepőek és ütősek, ha váratlanok. A film túlmegy a képzeleten és a sablonokon, bár a négy férfi esete igen hétköznapi: Ákos (Gáspár Tibor) idősödő úr, aki fiatal lányokkal chatel, erotikus álmokat hajszol, miközben házassága romokban, ugyanis azóta nem ért feleségéhez, amióta annak mellműtéte volt. Gábor (Szabó Győző) kemény és vérbeli pasas, éppen házasodni készül, viszont leendő felesége legnagyobb titkát még nem tudja. És mit ad isten, éppen rémálmai válnak valóra. Tomi (Kovács Lehel) a nők álma. Jobban mondva: a nők álma lehetne, ha nem lenne túl kicsi a szerszáma, vagy legalább ő ne betegedne bele ebbe a méretproblémába. Balázs (Huszár Zsolt) azt gondolja, hogy a legrosszabb, ami vele történhet, hogy a felesége megcsalja a legjobb barátjával. Elhatározza, hogy egy pisztollyal megjelenik a légyotton, azonban nem ez a legbizarrabb pillanat az életében. Ha Ákos, Gábor, Tomi és Balázs nőből lennének, akkor felhívnák a barátnőiket, és órákat beszélnének arról, hogy vajon ki mit miért tett, és ez mire utalhat, mit jelenthet, és akkor most hogyan tovább. A férfiak azonban nem lelkiznek, hanem filmet csinálnak.

Rendező és forgatókönyvíró: Szajki Péter

Főszereplők:
• Szabó Győző
• Gáspár Tibor
• Kovács Lehel
• Huszár Zsolt
• Nagy-Kálózy Eszter
• Gáspár Kata

Forgalmazó: Katapult Film Kft., Laokoon Filmgroup, Leon Film

A film honlapja: www.intimfejloves.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top