Szabadidő

Mit csináljunk júliusban? A legjobb programok

Július minden kétséget kizáróan a fesztiválok hónapja, de akad egy-két kihagyhatatlan koncert és kiállítás is. A legjobb programokból szemezgettünk nektek!

VOLT Fesztivál

Július első hétvégéjén újra megnyitja kapuit a Soproni VOLT Fesztivál – 10 színpadon mintegy 200 hazai és nemzetközi sztárt várhatunk a hűség városába. Igen erős zenei felhozatalra számíthatunk, hisz naponta számos világsztár teszi majd tiszteletét a fesztiválon. Itt lesz például Marilyn Manson, az Earth, Wind And Fire, a Limp Bizkit vagy a Franz Ferdinand, de a hazai fellépőkínálat is jó néhány új nagyszínpadossal bővül idén.

Helyszín: Sopron, Lövér kemping
Időpont: 2009. július 1–4.
Részletes program: www.sziget.hu/volt »

A Franz Ferdinand
A Franz Ferdinand


Szegedi Szabadtéri Játékok

Szintén a hónap első hétvégéjén veszi kezdetét a Szegedi Szabadtéri Játékok – az ország legnagyobb szabadtéri színháza –, ahol idén is gazdag kínálattal várják a nézőket. A produkciók között rengeteg műfaj képviselteti magát – lesz opera és operett, musical, balett és rockopera is –, így mindenki megtalálhatja a kedvére való előadást. A kínálatban szerepel többek között Lehár Ferenctől a Cigányszerelem, Puccini Turandotja, de az egyik legnépszerűbb produkció kétségkívül az István, a király, melyre a belépőket már el is kapkodták, így a szervezők úgy döntöttek, pluszelőadást iktatnak be a rockoperából. Speciális csemegeként Feke Pál és Vadkerti Imre – vagyis István és Koppány – szerepet cserélnek a pótelőadáson.

Helyszín: Szeged
Időpont: 2009. július 3. – augusztus 22.
Bővebb infó: www.szegediszabadteri.hu »

Feke Pál és Vadkerti Imre az István, a király előadásban
Feke Pál és Vadkerti Imre az István, a király előadásban

 

Robert Capa-kiállítás

A 20. század egyik legnagyobb haditudósítója és fotográfusa, a magyar származású Robert Capa képeiből nyílt nagyszabású kiállítás a Ludwig Múzeumban. A gyűjtemény október 11-ig lesz látogatható Budapesten, a tervek szerint ezt követően több mint 10 vidéki városban mutatkozik be a képekből összeállított vándorkiállítás.

A kiállítás megtekinthető: 2009. július 3. – október 11.
Helyszín: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Bővebb információ: www.ludwigmuseum.hu »

A milicista halála a córdobai fronton Cerra Muriano falu közelében. 1936. szeptember 5. | Fényképezte Robert Capa
A milicista halála a córdobai fronton Cerra Muriano falu közelében.
1936. szeptember 5. Fényképezte Robert Capa

 

30. Kaláka Fesztivál

Immár 30. alkalommal rendezik meg a diósgyőri várban a Kaláka Fesztivált, amely Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválja. A rendezvényen a tradicionális népzene mellett a dzsessz, a folk-rock, a blues, a világzene és valamennyi zenei irányzat képviselteti magát, amelynek alapja a népzene. Idén kizárólag magyarországi előadókat hívtak meg a szervezők, olyanokat, akik gyakori vendégei hazai és külföldi koncerttermeknek, de így együtt talán még soha nem láthatta őket a közönség.
A fellépők a teljesség igénye nélkül: Budapest Klezmer Band, Csík zenekar, Gryllus Vilmos, Méta együttes, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, Sebestyén Márta, Sebő-együttes, Sirtos együttes, Szalóki Ági, Szélkiáltó együttes, Téka együttes, Vujicsics együttes és természetesen a Kaláka.
A fesztivál központi helyszíne a diósgyőri vár, de sok rendezvényre Miskolc belvárosának valamely intézményében kerül majd sor. A fesztivál névadója, házigazdája az idén 40 éves Kaláka együttes.

Helyszín: Miskolc–Diósgyőr
Időpont: 2009. július 9–13.
Bővebb információ: www.kalakafesztival.hu »

Mit csináljunk júliusban? A legjobb programok

 

Heineken Balaton Sound

Zamárdi páratlan panorámájú szabad strandja idén már harmadszorra ad otthont a Heineken Balaton Sound fesztiválnak, amely mára Magyarország legjelentősebb vidéki fesztiváljaként vonult be a köztudatba. A nagyszínpad igazi zenei csemegéket ígér: itt láthatjuk és hallhatjuk majd többek között Moby, a Kraftwerk, az Underworld, az Orbital és a Nouvelle Vague koncertjét.

Időpont: 2009. július 9–12.
Helyszín: Zamárdi, szabad strand
Bővebb információ: www.heinekenbalatonsound.hu »

Moby
Moby


B. B. King – One More Time turné

A 14 Grammyvel és még számtalan más díjjal és kitüntetéssel büszkélkedő B. B. King július 16-án a Budapest Sportarénában kápráztatja el a blues rajongóit.
Kevesen mondhatják el magukról, hogy még életükben múzeumot emeltek a nevükkel, B. B. Kingnek azonban sikerült – tavaly ugyanis megnyitotta kapuit a B. B. King Museum a Mississippi állambeli Indianola városban. Ha ez még nem elég, a zenész már negyedszázaddal ezelőtt bekerült a Blues Foundation hírességek csarnokába, majd három évre rá a Rock and Roll Hall of Fame-be – ezek a tények mind-mind arra engednek következtetni, akárcsak a koncertkörút címe is (One More Time), hogy ez a turné valószínűleg az utolsó alkalom lesz az európai és a magyar koncertközönség számára, hogy láthassa a legendát. Bár reméljük, sok évet megél még a blues „nagy öregje”, és visszatér majd hozzánk, de ne hagyjuk ki ezt a fantasztikus lehetőséget, hogy élőben hallgathassuk meg a blues koronázatlan királyát!

Időpont: 2009. július 16.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebb információ: www.showtimebudapest.hu »

Mit csináljunk júliusban? A legjobb programok
Mit csináljunk júliusban? A legjobb programok


EFOTT

Az év legnagyobb hallgatói bulija idén is rengeteg koncerttel és számos kuriózummal várja a fesztiválozókat. Az első napon például egy szenzációs szuperkoncert, az Omega fellépése nyitja meg az eseményt, a fesztivált pedig az idén 20 éves Tankcsapda koncertje zárja. Persze a két szuperkoncert között a hazai élvonal számos meghatározó zenekara várja a bulizni vágyókat.

Helyszín: Baja
Időpont: 2009. július 14–19.
Bővebb infó: www.efott.hu »

Mit csináljunk júliusban? A legjobb programok

 

Veszprémi Ünnepi Játékok

A világsztárokat felvonultató Veszprémi Ünnepi Játékokat idén már hatodik alkalommal rendezik meg a veszprémi vár csodálatos történelmi környezetében. A rendezvények természetes díszlete ezúttal is a püspöki palota gyönyörű barokk épülete lesz. A zenekedvelő közönség jobbnál jobb dzsessz- és komolyzenei előadók koncertjeit hallhatja majd öt napon keresztül.

Program:
L. Bernstein: West Side Story – július 22.
The Gipsy Kings – július 23.
Jan Garbarek – július 24.
Candy Dulfer, Maceo Parker – július 25.
Salif Keita – július 26.

Időpont: 2009. július 22–26.
Helyszín: Veszprém
Bővebb információ: www.veszpremfest.hu »

Mit csináljunk júliusban? A legjobb programok

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top