Szabadidő

Irány a Hegyalja! Fesztiválozz, borozz, kirándulj!

Fedezd fel nyáron Északkelet-Magyarország egyik legszebb vidékét, Tokaj-Hegyalját és környékét!

A legzöldebb fesztivál

 
Még nagyobb terület, még több színpad, még nagyobb buli: ez várható a jubileumi 10. Hegyalja Fesztiválon július 15. és 19. között Tokaj-Rakamazon. A világsztár fellépők és a kétszáznál is több koncert mellett sportos bulik, előadások, dumaszínházi röhögések, beszélgetések és borkóstolók is szerepelnek a kínálatban, külső helyszínként pedig a Paulay Ede Színház is befogad néhány programot – könnyen lehet, hogy alvásra már nem jut majd idő.

Amiért azonban különösképp szeretjük a Hegyalja Fesztivált, az a környezettudatos szemlélete. A zöldismeret-terjesztésre a korábbi években is nagy gondot fordítottak a szervezők, de a fesztivál idején a tettek is beszélnek; a cél az, hogy a bulizók ne nagyon hagyjanak maguk után ökológiai lábnyomot. A ZéróCO2-kezdeményezés jegyében például szén-dioxid-semlegessé szeretnék tenni a rendezvényt: idén az áramellátást egy zéró károsanyag-kibocsátású erőműből fedezik. Most debütál majd az Ökohelló program is, melynek részeként a büfékben teljesen lebomló tányérokat, poharakat és evőeszközöket használnak, hogy a fesztivál után ne maradjon műanyag hulladék.
Bővebben:
www.hegyaljafesztival.hu »
Ökohelló – Zöldfesztiválprogram: www.okohello.eu »

Irány a Hegyalja! Fesztiválozz, borozz, kirándulj!

 

Borbarátok bortúrái

A tokaji térségben egészen a nyár végéig minden szombaton és vasárnap családi borhétvégével, hetente más-más ajánlattal várják a vendégeket. A „szimpla” pincelátogatások, borkóstolók és borvacsorák mellett számos különlegesség is akad: többek között birtokbejárás, csokoládés borkóstoló, illetve juh- és kecskesajtkészítés, néha pedig egy kádártáncot is el lehet csípni Erdőbényén. Az igazán ínyencek íz- és aromavadászaton tesztelhetik érzékeiket: az illatok és aromák nyomába eredve kiderül, mi a titka az ízek és a borok párosításának. A borvidék természetesen hétköznap is szívesen fogadja a látogatókat; egyszerű kérdések és különleges igények esetén is érdemes a tokaji Tourinformhoz fordulni, akár kétszemélyes, akár ötvenfős programokról van szó.
Családi borhétvégék:
www.tokaj-turizmus.hu »

 
Aktív pihenés a nyughatatlanoknak

A környéken a legjobb nyári túraprogram vízre szállással kezdődik: akár a Bodrogot, akár a Tiszát választod, csodálatos látványban lesz részed a kajakban vagy a kenuban ülve. Ha igazi különlegességre vágysz, akkor keríts egy túravezetőt, és fedezd fel evezve az erdős-mocsaras, mesei hangulatú Bodrogzugot!

Ha jobban vonz a hegyi túrázás, akkor az egész Zemplén a játszótered lehet. A hegymászást botanikai szépségekkel is kombinálhatod: júliusban még indulnak orchideatúrák a Nagy-Kopaszra, az őszirózsatúrákra pedig már csak szeptemberig kell várni.

Fizikailag kevésbé megterhelő kirándulást jelent a bölényles Füzérkomlóson a vadaskertben, illetve a sétahajózás a folyókon, de ha mégis elfáradnál, semmi gond: a közeli Sárospatakon a termálfürdőben és a környék számtalan wellness-szállójában bőven van lehetőség a lazításra.

Bodrogzug: www.bodrogzug.hu »

Ökotúrák »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top