Szabadidő

5+1 szuper könyv a strandtáskába

Tengerpartra készülsz, vagy városlátogatást tervezel? Egy a lényeg: mindenképp pakolj a bőröndbe legalább egy jó könyvet! Összeválogattuk neked a legüdítőbb nyári olvasmányokat!
Elizabeth Adler: Varázslatos Malibu

Az 5 legjobb könyv a strandtáskábaA romantikus krimik rajongóinak bizonyára nem kell bemutatni Elizabeth Adlert. Az írónő legújabb bestsellere könnyed nyári olvasmány, melyben Dél-Kaliforniától a mexikói partokig, Róma utcáitól Franciaországig tart az őrült hajsza egy szépséges színésznő és elrablója után.

A sztárok körében népszerű magándetektív, Mac Reilly nyugalomra és semmittevésre vágyik Malibu képeslapra illő tengerpartjánál, de terveit keresztülhúzza az éjszakai hullámverésben felhangzó női sikoly. A látvány lenyűgöző és rémisztő egyszerre; egy mesés villa ajtajában gyönyörű, kétségbeesett nő áll, aki csupán egy áttetsző fekete csipke hálóinget visel, és pisztolyt tart a kezében… Ki lehet ez a titokzatos asszony, aki néhány nappal később nyomtalanul eltűnik, míg a gyilkos fegyver Mac Reilly autójában bukkan fel legközelebb?
Eközben eszeveszett nyomozás indul Amerika legnépszerűbb filmsztárja után, akinek szintén nyoma vész, és Mac régi szerelmét, Sunny Alvarezt hívja segítségül, nem minden hátsó gondolat nélkül…

Fordította: Prikler Renáta
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

William Black: Al dente – Gasztronómiai kalandozások Itáliában

Az 5 legjobb könyv a strandtáskábaA sajátságos angol humorral fűszerezett kötet magával ragadó gasztronómiai útikönyv megannyi ínycsiklandó recepttel és kultúrtörténeti érdekességgel.

Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert és kevésbé ismert vidékeit, hogy felfedezze az ország legnagyszerűbb kincseit: az ételek és ízek kavalkádját. Genova, Pisa, Amalfi, Róma, Szardínia, Ischia: fantasztikus, változatos világ ez, városról városra, más-más kínálattal.
William Black vállalkozó kedvű utazó, végigkóstolja az adott vidékre leginkább jellemző ételeket, legyen az szamárhúsos szósszal készült tészta, szélben szárított tonhal, békarizottó vagy fáradt tehenek tejéből készült érett sajt. Azonban nem csak eldugott városkákban kutatja az autentikus olasz ízeket. Comacchióban angolnát, Rómában töltött cukkinivirágot, Szicíliában pisztáciaszószos penne tésztát eszik, Torinóban isteni kávét iszik. A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke, egyszóval remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát.

Kiadó: Tericum Kiadó
Ára: 3170 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 

Eric Weiner: A boldog zarándok

Az 5 legjobb könyv a strandtáskábaMi kell a boldog élethez? Mi boldogítja az embereket úgy általában? Különleges és ínycsiklandó étkek, hozzá való, bódítóan finom borokkal? Egzotikus utazás egy távoli szigetre, és naplemente a tengerparton? Kitartó szerelem, vagy éppen egyéjszakás szenvedély? Vagy elég egy pihentető alvás, bevásárló körút a plázában, vagy a kedvenc zenénk bömböltetése? Miért vidámak és optimisták egyes népek, és miért szomorúak és gondterheltek mások?

A szerző a Föld legkülönösebb és néha legkiesebb pontjain találta meg a boldogságot, ott, ahol nem is várnánk, míg más országok „boldogságot csak nyomokban tartalmaztak”. Akárcsak Elizabeth Gilbert, az itthon is nagy sikerű Eat, Pray, Love írónője, Eric is nyakába vette a világot, mert tudni akarta, hol lakik a boldogság, van-e rá recept, és ha igen, ki tudná felírni neki. Így jutott el szinte mindenhova, ahova régóta akart: keresve a boldogságot a Himalájában, izlandi cápavadászaton, bangkoki sztriptízbárban és holland kocsmákban. Bestsellerét olvasva talán mi is boldogabbak leszünk egy kicsivel…

Fordította: Balázs Laura
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ára: 3499 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Susan Volland: Spagetti és húsgombóc – Szerelem olasz módra

Az 5 legjobb könyv a strandtáskábaA regény hősnője Jo Cerbone, a harmincas éveiben járó, egyedülálló nő, aki könnyed, fiatalos stílusban, nem kevés öniróniával fűszerezve tárja elénk életének történetét.

Az események középpontjában látszólag a családi vállalkozás, Louie olasz étterme áll, amelyet egy gyerekkori ismerős mindenáron tönkre akar tenni.
A sok-sok megpróbáltatás közepette a családtagoknak rá kell ébredniük, mennyit jelent az összetartozás, és meg kell tanulniuk, hogy ez a hatalmas erő nem gátja az igaz szerelem keresésének és az egyéni életcélok megvalósításának.

A jóízű ételek leírásaitól az embernek kedve támad kirohanni a konyhába megfőzni Louie híres húsgombócát – ehhez a regény végén található olasz receptgyűjtemény is segítséget nyújt.

Fordította: Dorner Helga és Szombathy Viktória
Kiadó: Athenaeum Könyvkiadó, 2009
Ára: 2490 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Jennifer Crusie: Fogadj rám

Az 5 legjobb könyv a strandtáskábaA New York Times bestsellerlistás írónője, Jennifer Crusie előző, nagy sikerű könyve az Isten hozott Kísértésben után az olvasó ismét belefeledkezhet Crusie szeretni való és bolondos karaktereinek magával ragadó, egyszerre romantikus, szexi és kacagtató világába.

Minerva Dobbst a barátja, David lapátra teszi két hónap után, mert a lány nem hajlandó lefeküdni vele. Min dúl-fúl, mert így húga esküvőjére kísérő nélkül marad. Így aztán kapóra jön, amikor véletlenül fültanúja lesz, amint David fogadást köt egy üzlettársával. A fogadás hatalmas összegben köttetik meg, a tárgya pedig, hogy az illető nem tudja Mint ágyba vinni egy hónap alatt. Calvin Morrisey, aki a nőfaló macsók közül is kitűnik, eleinte nem hajlandó belemenni a fogadásba, aztán később mégis kezet fog Daviddel. Mindig nyerésre játszik, ha a női szívek meghódítása a tét.

Min elfogadja Cal vacsorameghívását. Hátsó szándék vezérli: ha egy hónapon át az orránál fogva tudja vezetni Calt, lesz kivel mennie húga esküvőjére. Az első randevú azonban kudarcba fullad. Amikor elköszönnek egymástól, mindketten remélik, a búcsú örökre szól. Csakhogy a sors más terveket szövöget számukra: Min és Cal egyszerűen képtelenek távol tartani magukat a másiktól. Közben előkerül David és Cal elszánt exnője, megjelennek a barátok, akik természetesen mindenbe beleütik az orrukat. Számtalan szebbnél szebb nyitott orrú cipő tűnik fel, egyre csak fogy az édes, csokimázas fánk, megtudhatjuk, mi is a káoszelmélet, és kiderül, hogy a szerelem nem más, mint a legnagyobb hazárdjátek.

Kiadó: Kelly Kiadó
Ára: 2980 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

+1 tipp: Ludwig Könemann: SudologIQ – Kvízjáték a Sudoku-táblán

Az 5 legjobb könyv a strandtáskábaVégül pedig jöjjön egy csemege a sudoku szerelmeseinek: ebben a könyvben kvízkérdések és sudokufeladványok ötletes kombinációját találjuk, azaz általános műveltséget és logikai képességet egyaránt igénylő, szórakoztató agytornákat.

Akár a hagyományos sudokunál, itt is négyzetrácsot kell kitöltenünk, a SudologIQ-négyzetben azonban nincsenek előre megadott számok – azokat a kvízkérdésekre adott válaszokkal kell „kitalálnunk”.
Két út vezet a rejtvény megoldásához: a több ismerettel bíró játékosnak kevesebbet kell a logikára hagyatkoznia, és fordítva, akinek hiányosabb a tudása, az ismert sudokumódszerrel juthat célhoz.

Fordította: Tasnádi Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó
Ára: 2995 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top