Szabadidő

3 szuper repülős minihétvége

Mit szólnál egy romantikus vacsorához több ezer lampion társaságában? Vagy szívesebben csöppennél bele a londoni karibi fesztivál színes forgatagába? Tuti tippek romantikus mininyaralásokhoz.
Szerelmesek éjszakája Németországban

A forró nyári esték kiváló alkalmat teremtenek a romantikus vacsorákra, sétákra. A Stuttgarttól 75 km-re fekvő kisváros, Schwäbisch Hall az augusztus 29-i éjszakát a szerelmespároknak szenteli.

London nyáron is a kultúra fővárosa

Az éjszakai nyári fesztivál keretében egy éjszakára minden pompába borul Schwäbisch Hallban: közel 30 ezer darab gyertya és 35 ezer darab lampion fénye árasztja el a teret, amíg a szem ellát. A fénytenger magával ragadó élményére a tűzijáték és a különböző zenei programok teszik fel a koronát, hogy az összebújós estén minden tökéletes legyen.

Másnap Stuttgartot is érdemes felfedezni: kóstoljátok meg a helyi specialitásokat, látogassátok meg a pompás kastélyokat. A belvárosi forgatagban hívogatóan várnak a kellemes, meghitt kávézók és a jobbnál jobb üzletek. Kihagyhatatlan látványosság a Mercedes-Benz Múzeum, amelytől a férfiak szíve biztosan lángra lobban, de a hölgyek számára is rengeteg érdekességet tartogat.

London nyáron is a kultúra fővárosa

Lepd meg te is kedvesedet egy romantikus utazással és stuttgarti városnézéssel, hogy megújult energiával vághassatok bele a dolgos szeptemberi hétköznapokba. Repülőjegyeket a www.germanwings.com honlapon vásárolhattok, ahol a szállásotokat is könnyedén le tudjátok foglalni. A rendezvénnyel kapcsolatban a www.schwaebischhall.de honlapon, Stuttgartról pedig a www.stuttgart.de honlapon érhető el további információ.

London nyáron is a kultúra fővárosa

A nyár Londonban is a fesztiválok ideje: színházi, irodalmi, zenei és egyéb kulturális rendezvények várnak bennünket szinte mindennap a brit fővárosban.

A komolyzene kedvelőit július 17. és szeptember 12. között a Royal Albert Hallban tartott Proms koncertsorozat várja. A maratoni eseménysorozat, amely több mint egy évszázados hagyományra tekint vissza, mintegy száz koncertet foglal magában. Az idei év különlegessége, hogy a nagy klasszikusok, például Haydn, Händel vagy Elgar muzsikája mellett kitüntetett szerepet kap Bollywood zenéje is.
Bővebben: www.royalalberthall.com »

A londoni nyár egyik különlegessége, hogy ilyenkor a királyi család hagyományosan megnyitja magánlakosztályait a látogatók előtt, így július 26. és szeptember 30. között érdemes ellátogatni a Buckingham-palotába. Mivel ebben az évben ünneplik a modern államszövetség megalakulásának hatvanadik évfordulóját, a királynő hivatalos útjain viselt ruháiból és az ott kapott ajándékokból láthatunk kiállítást.

Ugyancsak tradicionális esemény a Royal Academy of Art augusztus 16-ig nyitva tartó nyári tárlata, amelyre a mintegy tízezer benevezett műalkotás közül 1200-at válogattak be a kurátorok. A kiállított alkotásokat meg is lehet vásárolni.

Szeptember 27-ig ingyen látogatható a National Theatre fesztivál, ahol szabadtéri színházi előadások, kabarék, performance-ok, koncertek és filmvetítések közül válogathatunk.

London multikulturális jellegébe nyerhetünk bepillantást augusztus 16-án a Gunnersbury parkban a London Mela fesztiválon, amely a legnagyobb dél-ázsiai fesztivál Európában. A DJ-k, artisták, táncosok, színházi és gyerekprogramok mellett egzotikus ételkülönlegességek is várják a résztvevőket.

Augusztus 30-a és 31-e között tartják a híres Nothing Hill karnevált, amely Európa legnépszerűbb karibi fesztiválja. Az évente mintegy másfél millió látogatót vonzó háromnapos rendezvényt a Karib-térségből származó londoniak szervezik, a karnevál központi eseménye a zenés-táncos felvonulás.
Bővebben: www.thenottinghillcarnival.com »

3 szuper repülős mini-hétvége

Végezetül még egy látványosság a Londonba látogatóknak: nyár elejétől október 14-ig látható a Trafalgar Square-en Antony Gormley One and Other című performance-a, amely során a művész arra kéri az embereket, hogy foglalják el a tér üresen álló, hagyományosan tábornokoknak vagy kiemelkedő államférfiaknak fenntartott negyedik szobortalapzatát. A szobortalapzaton a nap 24 órájában bárki önmaga szobra lehet egy rövid időre.

Utazás: A British Airways rugalmas nyári menetrendjének köszönhetően akár egy napra is érdemes ellátogatni a brit fővárosba, hiszen napi négy járat közlekedik Budapest és London között. A budapesti járatok 8.25-kor, 13.25-kor, 15.30-kor és 18.55-kor indulnak Londonba, míg onnan a 8.45-kor, a 11.15-kor, a 14.05-kor és a 20.10-kor induló gépekkel utazhatunk haza. A www.ba.com oldalon lefoglalhatjátok a jegyeket és a szállást is, sőt akár autót is bérelhettek. Utazás előtt ugyancsak érdemes felkeresnetek a British Airways közösségi portálját, a Londonban és New Yorkban lakók által szerkesztett www.metrotwin.com-ot, ahol helyiek adnak naprakész információkat a legizgalmasabb programokkal és a csak bennfentesek által ismert látnivalókkal kapcsolatban.

Kölnből közvetlenül a Kanári-szigetekre

A Kanári-szigetek kellemes klímájával menedéket nyújt a téli hideg ellen, így méltó módon érdemelte ki az „örök tavasz szigetei” elnevezést. Gran Canaria és Teneriffa gazdag kulturális életével és gyönyörű természeti adottságaival is vonzza a látogatókat.

Gran Canaria minden utazó álmát valóra váltja. A déli táj számtalan homokos stranddal, azúrkék tengerrel és szikrázó napfénnyel kényezteti a pihenni vágyókat. A kiváló infrastruktúrájú Costa Meloneras, Maspalomas, Playa del Inglés, San Agustín és Puerto Mogán rengeteg szórakozási lehetőséget kínál. A sziget északi részét gazdag növényvilág, elbűvölő babér- és fenyőerdők díszítik. A kialudt Pico de las Nieves vulkán körüli terület ideális terep hegyikerékpárosoknak és túrázóknak. További felejthetetlen élményt nyújt a Las Palmas-i Paseo de las Canteras nevű tengerparti sétányon tett romantikus esti séta.

London nyáron is a kultúra fővárosa

 

A másik új napsütötte célállomás Santa Cruz de Tenerife. A Kanári-szigetek legnagyobb szigetének fővárosa minden évben hangulatát és színpompáját tekintve a rióihoz hasonló karnevállal varázsolja el vendégeit. Az óváros számtalan látnivalóval, múzeummal, galériával várja a kultúra szerelmeseit. Teneriffa a városfalakon kívül természeti csodáival, termékeny völgyeivel és a híres Teide vulkánnal csábítja a kirándulni vágyókat. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt óriási élményt nyújt a Loro Park állatkert: itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye.

A Germanwings 2009/2010-es téli menetrendjében az örök tavaszba csábítja utasait. A német diszkont-légitársaság Kölnből/Bonnból a spanyol szigetcsoport, a Kanári-szigetek két vonzó üdülőhelyére, Santa Cruz de Tenerifére (Teneriffa) október 25-től, Las Palmasra (Gran Canaria) október 31-től indít új járatokat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top