Szabadidő

5 kihagyhatatlan családregény

Érdekelnek a különös emberi sorsok? Szereted magad beleélni mások életébe? Akkor te sem fogod tudni letenni ezeket a családregényeket!
Kagylókeresők

KönyvajánlóRosamunde Pilcher regényeiben valódi szenvedélyek, igaz örömök és bánatok, nagy szerelmek és csalódások vagy éppen tökéletesen boldog pillanatok elevenednek meg. Az írónő könyveit olvasva képzeletben olyan érzelemgazdag világba csöppenünk, melyet csupa-csupa azonnal megszerethető karakter népesít be.

Penelope Keeling élete alkonyán hatalmas vagyon birtokosa lesz. Édesapja egykor nem sokra becsült festményei felértékelődnek, aranyárban vennék a műkincspiacon, de Penelope így sem hajlandó megválni tőlük. A három gyermekét szeretetben, de szegénységben felnevelő asszony akkor döbben rá, hogy a szeretet nem minden, amikor lánya és fia, a pénzéhes Nancy és Noel mindenáron rá akarják tenni a kezüket a gondtalan jólétet biztosító örökségre. Csupán a kétgyermekes Olivia tartja tiszteletben anyja akaratát, és Penelope olyan döntésre kényszerül, amelyet egyik anya sem vállalna fel szívesen.

Szerző: Rosamunde Pilcher
Fordította: Tóth Judit
Ár: 3999 Ft
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Tipp: Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Asszonyok, lányok élete

Könyvajánló A kanadai Csehovként emlegetett írónő művei világszerte nagy megbecsülésnek örvendenek. Alice Munro Asszonyok, lányok élete című regényét sokan Joyce Ifjúkori önarcképe női változatának, 20. századi Jane Eyre-nek, a fejlődésregény megújításának tekintik. A kötet megjelenése után Kanadában elnyerte az Év Könyve díjat, 1994-ben pedig tévéfilm készült belőle.

Az önéletrajzi ihletésű mű egy kislány fiatal nővé serdülését követi nyomon az 1940-es évek kanadai kisvárosában, Ontario tartományban. Az elbeszélő, Dell a város és a bozótvidék határán, ezüstróka-tenyésztő apja farmján éli kisgyerekkorát, ahol öccsével és családi barátjukkal, alkalmazottjukkal, a különc Benny bátyámmal tölti ideje java részét. Amikor iskolásként a városban kezd élni, szinte csak nők veszik körül: anyja, egy határozott gondolkodású, a kisvárosi normákat áthágó asszony, aki enciklopédiát árul a helyi gazdáknak, albérlőjük és barátnőjük, a szabados életvitelű postáskisasszony, és Dell iskolatársa, Naomi, akivel megosztja és átéli a kamaszkor félelmeit és féktelenkedéseit. Velük együtt vagy éppen ellenükben keresi Istent, tapasztalja meg a szerelmet és a szexualitást, próbálja megtalálni a saját útját és szerepét, miközben végig megmarad a kisvárosi élet bölcs és szellemes megfigyelőjének. Dell nyolc története megindító, mégis humoros beszámoló asszonyok és lányok életéről, a társadalmi korlátok elleni kisebb-nagyobb lázadásokról, a női szerepek változásairól, a felnőtté válás naposabb és árnyékosabb pillanatairól.

Szerző: Alice Munro
Fordította: Mesterházi Mónika
Ár: 3500 Ft
Kiadó: Park Kiadó
Tipp: Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Liang asszony három lánya

KönyvajánlóA Nobel-díjas írónő utolsó és egyben egyik legjobb regénye egy szép, bölcs, a hagyományos értékeket őrző asszony és három lányának sorsát követi nyomon a 60-as évek Kínájában, a kommunista uralom megerősödésének idején.

Liang asszony elhagyja a férjét, miután a férfinak ágyasa lesz, és éttermet nyit Sanghajban. A vendéglő a nyugalom és az ínyencfalatok szigete egy olyan világban, ahol nyomorúság és szürkeség uralkodik.
Liang asszony Amerikába, a szabadság hazájába küldi tanulni három lányát. A lányok közül az egyik letelepszik az Államokban, míg kettő visszatér Kínába, ám a boldogság és az előrejutás helyett megpróbáltatások sora vár rájuk. Liang asszony próbálja felnyitni a szemüket arra, hogy Kína már nem ugyanolyan, mint gyerek­korukban volt, s a változásokhoz alkalmazkodni kell. Csakhogy lehet-e alkalmazkodni egy zsarnokságra, hazugságra és erőszakra épült világhoz?

Szerző: Pearl S. Buck
Ár: 3170 Ft
Kiadó: Tericum Kiadó
Tipp: Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Remeterákok

KönyvajánlóA norvég szerző nagy sikerű családregény-trilógiája a skandináv jóléti társadalom hétköznapjaiba enged bepillantást – a tipikusan mai történeteket a könyv atmoszférateremtő képessége, realizmusa és fanyar humora magával ragadó drámaként mutatja be.

A trilógia első részét, a Berlini nyárfákat követő kötetben a három Neshov testvér sorsát követhetjük nyomon. A temetkezési vállalkozó, mélyen vallásos Margido, a tanyának és állatainak élő, gazdálkodó Tor, a felkapott kirakatrendező Erlend mellett ismételten Tor lányának, a tipikus harmincas „szingli” Torunn-nak az alakja áll a középpontban. Az egymástól homlokegyenest eltérő jellemű emberek addigi kényelmes vagy legalábbis megszokott életét váratlan események borítják fel: egy baleset a tanyán, szakítás az igazinak vélt társsal vagy éppen egy szilveszteri vacsora egy kikapós özvegyasszonnyal. Ezek után már semmi sem lehet többé olyan, mint korábban, mindegyikőjüknek, még a hedonista Erlendnek is szembe kell néznie az idő múlásával és az élet kiszámíthatatlanságával. A remeterákpáncél mind a négyüknél meghasad, ki hosszabb, ki rövidebb időre védelem nélkül marad saját félelmeivel, kételyeivel vagy a sors csapásaival szemben, és mindannyiuknak meg kell barátkoznia azzal, amitől a legjobban tartottak.
A regénytrilógia befejező kötete: Pihenni zöldellő mezőkön.

Szerző: Anne B. Ragde
Fordította: Miszoglád Gábor
Ár: 2600 Ft
Kiadó: General Press Kiadó
Tipp: Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

Magyar táncok

5 kihagyhatatlan családregény Az érzelmi hullámzásokban, fordulatos cselekményekben, megható történetekben gazdag regény, amelyben kultúrák keverednek, faji előítéletek ütköznek, Jessica Duchen megrendítő álma a magyar történelem több mint fél évszázadáról.

Ez a könyv a keresések könyve: egy elveszettnek hitt Amati-hegedűé, a Cigány hegedűversenyé és nemkülönben önmagunké. A 20. század elejétől napjainkig ívelő családregény a mindent elsöprő szenvedélyek könyve is, amelynek lapjait át- meg átszövi a zene. Az emlékképekben és a jelenben párhuzamosan zajló események formálják az Angliában élő két kitűnő hegedűművésznő sorsát: Karináét és nagyanyjáét, Mimiét – aki a húszas-harmincas években az egyetlen roma tehetségként végezhette el a Zeneakadémiát Magyarországon.

Szerző: Jessica Duchen
Fordította: N. Simonyi Ágnes
Ár: 3800 Ft
Kiadó: Kossuth Kiadó
Tipp: Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon! »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top