Szabadidő

Váltson kedvezményes nemzetközi bérletet és fedezze fel vonattal Európát!

Vasúton utazni ma már komfortos és praktikus megoldás, ráadásul sok esetben olcsóbb is, mint bármely más közlekedési eszköz. Az utasok kényelmét igényes vonatok szolgálják, ráadásul külföldön is kedvezményesen vonatozhatunk, ha idehaza váltunk nemzetközi bérletet.

Vasúti élmény kavalkád jelentős kedvezményekkel

A vasúti személyszállítás ma már nem merül ki a menetrend szerinti közlekedésben. A MÁV-START Zrt. utazási programkínálata folyamatosan bővül különböző utazási akciókkal, kedvezményes nemzetközi menetjegyek értékesítésével, turisztikai szolgáltatókkal együttműködésben összeállított programcsomagokkal.

Váltson kedvezményes nemzetközi bérletet és fedezze fel vonattal Európát!

A MÁV-START Zrt. több közép- és kelet-európai ország vasúttársaságával kötött megállapodást arról, hogy a nemzetközi jegyárakból jelentős engedményt ad a retúr utazások esetén, (Romániába a MÁV-START szakaszán például 50%-os kedvezménnyel, a román partnervasút szakaszán 45%-os kedvezménnyel lehet utazni, de például Horvátországba utazva a kedvezmény mértéke 60%), ráadásul a drága nyugat-európai árak enyhítésére is számos kedvezményt vezettek be.

Váltson kedvezményes nemzetközi bérletet és fedezze fel vonattal Európát!

 

Válts az utazásodra szabott bérletet!

A nemzetközi utazásokhoz hazánkban többféle bérletet kínálnak, melyek adott időszakban korlátlan számú utazásra jogosítanak. A nemzetközi jegypénztárakban és menetjegyirodákban, valamint szerződéses utazási irodai partnereknél váltható úgynevezett InterRail „Egyországos bérlettel” például egy adott ország barangolható be. Ezt a bérletet akkor érdemes kiváltani, ha hosszabb kirándulást is tervezünk az egyik érintett országban.

Az InterRail az utazás hosszától és kényelmi fokozatától függően 3, 4, 6 és 8 napos érvénytartammal váltható 32 eurótól (kb. 9000 Ft). InterRail „Globál bérlettel” viszont akár egy hónapon keresztül is kalandozhatunk szinte egész Európában. Ez a bérlet 399 eurótól (kb. 113 000 Ft) váltható.

Nemzetközi forgalomban jellemzően két fajta vonat közlekedik. Az EC, azaz EuroCity magas szintű, nemzetközi vasúti szolgáltatást nyújtó szerelvényekkel jár két, vagy több ország között, és csak a nagyobb városokban áll meg.

Az itthon is jól ismert és közkedvelt InterCity (IC) vonatok nagy városok között közlekedve biztosítanak emelt színvonalú szolgáltatást, míg az EuroNight (EN) szerelvényei az öreg kontinens nagyvárosait összekötő, minőségi éjszakai vonatok.

Gyors jegyvásárlás, kényelmes utazás

Váltson kedvezményes nemzetközi bérletet és fedezze fel vonattal Európát!

Vonatjegyet ma már kényelmesen, sorban állás nélkül, otthonról is vásárolhatunk, amennyiben belföldi viszonylatban kívánunk utazni.

Tavaly augusztustól már 40 hazai vasútállomáson találunk olyan automatát, melyből pillanatok alatt átvehetjük az interneten megvásárolt jegyeket, így emiatt nem kell a szokottnál korábban kiérni az állomásra.

Idén februártól ráadásul az e-Ticket-M rendszeren keresztül (www.eticketm.hu) már nemcsak számítógépen, hanem akár mobiltelefon segítségével is lehet vonatjegyet váltani. Sőt, jelenleg folyamatban van a nemzetközi utazások bevonása is az e-Ticket rendszerbe.

További információkért kattints ide! >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top