Szabadidő

5 szuper vízipark

Vízimádó vagy? Szeretsz pancsolni, és a kalandokat sem veted meg? Akkor kösd össze a nyaralást egy akvaparkba tett kiruccanással. Felejthetetlen élményben lesz részed!
Adaland – Kusadasi, Törökország

Törökország egyik legnépszerűbb üdülőhelye Kusadasi, mely az ország nyugati partvidékén, Izmirtől délre fekszik, az Égei-tenger partján. Finom homokos, tiszta vizű strandjai kellemes kikapcsolódást ígérnek mind a passzív, mind az aktív pihenésre vágyók számára, akiknek viszont ez sem lenne elég, azok látogassanak el az Európa legnagyobb víziparkjának kikiáltott Adalandbe. Az akvaparkban számos, izgalmasnál izgalmasabb csúszda, ugró- és strandmedence, kamikazecsúszda, rafting garantál önfeledt kikapcsolódást egész napra. A fürdőzésben megfáradtak és az ellazulásra vágyók a jakuzziban pezsdíthetik fel vérkeringésüket, a kalandra kevésbé éhesek pedig a lassú folyón relaxálhatnak kedvükre.

5 szuper vízi park

Tipp: Az akvapark közvetlen szomszédságában található a Delfinpark, melynek három népszerű lakója – Celsus, Ada és Star – fáradhatatlanul produkálja magát egy elképesztő show-műsor keretében. A delfináriumban lehetőség van testközelből is megismerni ezeket a barátságos állatokat, megsimogathatjuk, megérinthetjük őket, de ha ezzel nem érnénk be, akkor fél órán át együtt is lubickolhatunk a mókás delfinekkel. Bármelyiket is válasszuk, egy biztos, életre szóló élménnyel leszünk gazdagabbak általuk.

5 szuper vízi park

Elérhetőség: Camlimani Area Kusadasi, Aydin, Törökország
Nyitva tartás: július 1-jétől augusztus 31-ig 10-től 19 óráig, szeptember 1-jétől szeptember 30-ig 10-től 18 óráig
Belépőjegy:
Gyermekjegy:
3 éves korig: ingyenes
4–9 éves korig: 13 euró
Felnőttjegy: 20 euró
Úszás a delfinekkel: 80 euró/30 perc

Bővebb információ: www.adaland.com »

Aqualandia – Benidorm, Spanyolország

A Costa Blanca (fehér part) egyik legfelkapottabb üdülőhelyén, a nyüzsgő Benidormban mindent megtalálunk, ami egy feledhetetlen nyaraláshoz szükséges. Napfény, remek tengerpart és folyamatos szórakozási lehetőségek fogadják az ideutazót. A gyerekekkel érkezőknek semmiképp sem ildomos kihagyni a tengerpart legnagyobb és legismertebb akvaparkját, Aqualandiát.

5 szuper vízi park

Az idősebbek és az őrültségekre vágyók számára a változatos medencék, óriáscsúszdák, a kamikazecsúszda és számos egyéb vízi látványosság jelent adrenalinemelő élményt, míg az apróbbaknak a kalandparkban található kisebb csúszdák, különféle állatfigurákat ábrázoló szökőkutak ígérnek önfeledt szórakozást. A Lagúnában találnak megfelelő kikapcsolódást azok, akik szeretik próbára tenni ügyességüket, itt ugyanis különféle akadályok leküzdése árán juthatunk egyik partról a másikra, és kitombolhatják magukat azok is, akik imádnak nagyokat csobbanni, ami itt nem tilos, hisz az ugródeszkákat éppen ezért építették.

5 szuper vízi park

Tipp: Benidormban számtalan egyéb lehetőség van, főként, ha gyerekekkel érkezünk: ilyen például a Mundomar nevű tematikus park, mely fóka- és delfinshow-val csalogatja a kíváncsi látogatókat.

Nyitva tartás: október 5-ig nyitva mindennap 10-től 21 óráig
Belépőjegy:
3–12 éves korig: 18 euró
Felnőttjegy: 25 euró

Bővebb információ: www.aqualandia.net »

Aqualand vízipark – Agiosz Ioannisz, Korfu

Igazán paradicsomi hely a Korfun található Aqualand vízipark, mely számos izgalmas csúszdájával, élmény- és hullámmedencéjével, jakuzzival, a „lusta” folyóval kínál ragyogó szabadidős programot korhatártól függetlenül. A gyerkőcöket pezsgőmedence, a sekély vizű gyerekmedencék, a normál és „bolondos” folyók várják. A park tervezői azokra a csemetékre is gondoltak, akik nem szeretnének egész nap a medencében lubickolni. Ők a kalandparkban, a videojáték-szobában, a „zötyögtető várban” vagy az óriási dodzsempályán tombolhatják ki magukat.

5 szuper vízi park

Tipp: Hasonló létesítményt találunk a sziget északi részén, Achráviban is. A Hydropolis elnevezésű vízi- és szabadidőpark 9 óriás- és 15 minicsúszdával várja a látogatókat.

5 szuper vízi park

Elérhetőség: az Aqualand Korfu belső vidékén, Kérkira várostól 12 kilométerre nyugatra található, a Glifáda felé vezető úton, Agiosz Ioanniszban.
Nyitva tartás: a szezon májustól októberig tart, a park a hét minden napján nyitva tart, szeptembertől októberig 10-től 18 óráig

Bővebb információ: www.aqualand-corfu.com »

Fasouri Watermania – Limassol, Ciprus

5 szuper vízi parkCiprus déli részén található a sziget második legnagyobb városa, Limassol – vagy más néven Lemesos –, a lüktető hangulatú tengerparti nyaralóhely. A várostól nem messze található Ciprus legnagyobb és legtöbb szórakozási lehetőséget nyújtó vízi vidámparkja, ahol valódi trópusi paradicsomra bukkanunk. Az izgalmas park 23 attrakciót, többek között ötletes és változatos csúszdákat, hullámmedencét, kamikazecsúszdát vonultat fel. Különlegessége a sokat sejtető nevű, Fekete Lyuk elnevezésű csúszda, melyet csak az igazán bátraknak ajánlunk. A néhány másodpercig tartó csúszás után ugyanis szabályosan kilövi a vállalkozó kedvűt a medencébe. Gyerekek számára a bébi- és a gyerekmedence, a hatalmas, narancssárga buborék – amelyre kötelek segítségével mászhatnak fel, hogy aztán belecsusszanhassanak a medencébe – és az óriási, úszó narancsgerezdekkel telezsúfolt medence jelent örömteli szórakozást. Ha különösebb izgalmak nélkül szeretnénk időnket múlatni, akkor huppanjunk a hatalmas úszógumi valamelyikébe, és élvezzük a 427 méter hosszú sodrófolyó lassú hömpölygését.

5 szuper vízi park

Elérhetőség: Limassol belvárosától mintegy negyedórányira található.
Nyitva tartás: júniustól szeptemberig 10-től 18 óráig, októbertől májusig 10-től 17 óráig
Belépőjegyárak:
Gyermekjegy: 3 éves korig ingyenes a belépés
12 éves korig 16 euró
Felnőttjegy: 28 euró

Bővebb információ: www.fasouri-watermania.com »

Aquafán – Riccione, Olaszország

Riccione, ez a Riminitől délre található település nem csupán a napfürdőzés szerelmeseinek és a társasági élet kedvelőinek a városa, akad egyéb szórakozási lehetőség bőven. Például itt található Európa egyik leghíresebb víziparkja, az Aquafán. A gyerekek számára kétségtelenül az Elefánt medence és Noé bárkája a legvonzóbb élményelem, no meg persze a jegesmedve uralta bébipancsoló, ahol a legapróbbak is kedvükre csúszkálhatnak a két minicsúszda valamelyikén. A park legfőbb vonzereje a 90 méter hosszú kamikazecsúszda és a minden órában óriási hullámokat generáló, hatalmas hullámmedence. A parkban a gyerekek mellett a felnőttekre is gondoltak. Nekik a számtalan érdekes játék, sportpálya, piknikezőhely nyújt önfeledt kikapcsolódást, a természetkedvelők pedig a hat botanikai ösvény valamelyikén ismerkedhetnek a park érdekes növényeivel.

5 szuper vízi park

Tipp: A Riminiben található delfinárium (Delfinario Rimini) a gyerekekkel érkezők számára népszerű úti cél. Naponta több előadás keretében csodálhatjuk meg az elbűvölő tengeri állatokat. A park szeptemberig mindennap nyitva tart.
www.delfinariorimini.it »

Elérhetőség: Riccione belvárosától kb. 15 km-re délre található.
Nyitva tartás: júniustól szeptember 13-ig mindennap 10-től 18.30-ig
Belépőjegy:
Felnőttjegy: 23 euró
Gyermekjegy: 5 éves korig ingyenes a belépés
6–11 éves korig 18 euró

Bővebb információ: www.aquafan.it »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top