Szabadidő

5 tuti koncert, amit vétek kihagyni

A következő hetekben, hónapokban igazi nagyágyúk látogatnak el hozzánk, hogy kedvenc zenéinkkel kényeztessenek minket – ezúttal végre élőben.
Leonard Cohen World Tour 2009

Nem keveset kellett ugyan várnunk, de végre eljött az idő, amikor a könnyűzene egyik legősibb legendája nálunk is tiszteletét teszi: Leonard Cohen nyárzáró koncertjével köszön be Magyarországra. A közkedvelt művész még hetvennégy évesen is lazán körbeturnézza a világot, aminek további szépsége, hogy zenéivel nemcsak az idősebb generációkat bűvöli el, de a fiatal zenekedvelők is elismerik és követik pályafutását.

5 koncert, amit vétek kihagyni

Nem meglepő, hogy a kanadai világszerte telt házas koncerteket ad, szerteágazó művészi tehetségét olyan sikeresen gyúrja össze zenei produkcióvá, hogy szinte mindenki megtalálja benne a saját világát.
A country, a folk-rock, a pop és szinte minden aktuális korszak menő stílusjegyeit költői gonddal dolgozza össze, koncertjein az érzelmek prezentálását a legprofibb zenészek összecsiszolt munkája teszi lehetővé. Erősen spirituális és társadalomkritikus szövegei egyaránt megérintik a mélyen vallásos idős hölgyeket, de a lázadó, politikából, társadalomból kiábrándult fiatalokat is. Kiemeli a családi összetartás, a barátság, a szerelem jelentőségét, hol árnyaltan, hol élesen kritizálja a társadalomra telepedő vérszívókat, a pénz hatalmát, a médiát és a médiával erős függésbe került tömegeket.

Rengeteg dalát ismerhetjük más neves előadóktól is, ami szintén lehengerlő dalszerzői kvalitásait bizonyítja. Judy Collins Suzanne-adaptációjánál talán csak az idejekorán elhunyt énekes, Jeff Buckley Hallelujah-feldolgozása ismertebb. Cohen rajongói között olyan együtteseket és előadókat találunk, mint a U2, az REM, Sting vagy Nick Cave.

Időpont: 2009. augusztus 31., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna »
Jegyárak:
Ülő: 10 400, 12 600, 14 700, 20 000, 26 300, 36 800, 52 500 Ft
Hivatalos honlap:
www.leonardcohen.com »
Bővebben: www.showtimebudapest.hu »

Anastacia-koncert

Három év szünet és egy új lemez után Anastacia visszatért a koncertszínpadokra: a soul/pop/rock stílusokat ötvöző chicagói énekesnő a nyár eleje óta huszonnyolc európai városba látogatott el, hogy feledhetetlen élménnyel gazdagítsa közönségét. Szerencsére Budapest sem maradt ki a sorból: már csak pár nap, és akár te is hallhatod őt élőben.

Az amerikai énekesnő már a 2000-ben megjelent első, Not That Kind című albumából is ötmillió példányt adott el, s azóta összesen huszonötmillió lemeze kelt el. A többek között a Music Television különböző díjaival is kitüntetett „kis hölgy” hatalmas énekhanggal bír. Az alig 160 cm magas énekesnő erőteljes, karakteres énekhangja olyan slágerek révén vált világhírűvé, mint az I’m Outta Love, a Not That Kind, a Paid My Dues, a Left Outside Alone, a Sick & Tired vagy a Why’d You Lie to Me. Nemcsak dalai révén ismert, hiszen akkor is a címlapokon szerepelt, mikor 2003-ban mellrákot diagnosztizáltak nála, s a rajongók a kórral folytatott küzdelmét is végigkövethették.

5 koncert, amit vétek kihagyni

 

Anastacia 2004-es európai turnéjára összesen több mint nyolcszázezren voltak kíváncsiak. Az arénákat megtöltő koncertsorozat két hónapig tartott, majd ugyanabban az évben egy ráadás körrel is megfejelték. Ezúttal a nyár folyamán járja majd végig a kontinenst, és az ősz elején, szeptember 6-án érkezik Budapestre, a SYMA Rendezvényközpontba.

Időpont: 2009. szeptember 6., vasárnap, 20 óra (kapunyitás: 19 óra)
Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont
Belépő: állóhely: 9990 Ft, az első 1000 darab: 8990 Ft, ülőhelyek: 10 990–12 990 Ft, VIP-ülőhelyek vendéglátással: 22 990 Ft
Bővebben:
www.anastacia.com »
www.syma.hu »

ZZ Top: Double Down Live

5 koncert, amit vétek kihagyniŐsszel minden idők egyik leghatásosabban dizájnolt rockcsapata érkezik Magyarországra. A hosszú szakáll, a napszemüveg és a motorosszerelés azok számára is egyből beazonosíthatóvá teszi a formációt, akik még képen sem láttak Harley Davidsont. A ZZ Top október 15-én ad hatalmas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A houstoni gyökerekkel rendelkező banda negyven éve változatlan felállásban teríti világszerte a motoros-, Las Vegas-os életérzést. Billy Gibbons (ének, gitár), Dusty Hill (basszusgitár) és Frank Beard (dob) triója 1969-ben kezdett új színt keverni Texas blues-rock világába, 2006-ig egyetlen menedzserrel, Bill Hammel. Termékenységük tizennégy stúdióalbum, egy koncertlemez és az ezekből szűrt öt válogatáslemez formájában jelentkezik, sőt már tizennégy nagyszabású turnét is lenyomtak.

A VH1 zenetévé negyvennegyediknek lőtte be őket százas hard rock listáján, ami – figyelembe véve, hogy azért vannak náluk sokkal keményebb rockerek – a bluesrajongókat is büszkeséggel töltheti el. Csakúgy mint a névválasztás, amelyben szerepet játszik a gitármágus B. B. King is. Az ő és a Zig-Zag cigipapír közös hatására először ZZ King lett volna a név, de a tagok úgy gondolták, ez túl közeli B. B.-hez, így a bluesuralkodóhoz méltó Top szót tűzték a ZZ után. Aztán ők is királyok lettek.

Időpont: 2009. október 15., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Jegyárak: ülő: 7500, 9900, 12 500, 15 000, 19 000 Ft, álló: 9900 Ft
Hivatalos honlap: www.zztop.com »

Eros Ramazzotti Tour 2009

Novemberben ismét hazánkba látogat Eros Ramazzotti. A latin amorózó nemcsak a női szíveket dobogtatja meg, hanem komoly szakmai elismerések is fémjelzik sikeres pályafutását. Mindemellett az sem elhanyagolható tény, hogy eddig a világon már több mint harminchatmillió lemezt sikerült eladnia. Az olasz nyelv annak sem állított akadályt, hogy olyan óriási nevekkel készítsen duettet, mint Tina Turner, Cher, Anastacia vagy Joe Cocker.

5 koncert, amit vétek kihagyni

Sikere hazánkban is tagadhatatlan, hiszen 2006-ban a rádiók által legtöbbet játszott dal az I Belong to You (Il ritmo della passione) volt, és három éve az olasz énekes megtöltötte a Budapest Sportarénát is. A telt ház az idei fellépésénél is borítékolható, hiszen nyár végén új albummal jelentkezik Eros. Erre már négy éve várnak a rajongók, ha nem számítjuk a 2007-es, e2 címen megjelent válogatáslemezét. A négyéves kihagyás után előreláthatólag az olasz sztár ismét világszerte reflektorfénybe kerül, ahonnan tulajdonképpen 2000 óta eddig sem került ki igazán.

Időpont: 2009. november 3., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebben: www.ramazzotti.com »

Diana Krall Budapesten

5 koncert, amit vétek kihagyniDiana Krall november 18-án lép színpadra a Budapest Sportarénában. Eddig egyetlen alkalommal koncertezett nálunk, 2004 decemberében, kirobbanó sikerrel. Miután a művésznő híres arról, hogy jobban szeret kisebb helyeken játszani, így nálunk is úgynevezett színházi kialakítású Aréna terembe lehet a belépőket megvásárolni.

Diana Krall 1964-ben született Kanadában, Nanaimo városában. Szülei nyomdokain – édesapja szintén dzsesszzongorista volt, és óriási lemezgyűjtő – négyévesen zongorázni tanult, tizenöt évesen pedig már szülővárosának lakosait kápráztatta el játékával. Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és dzsesszelőadóinál tanult. Első albuma 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel. A világ dzsesszrajongói leginkább az 1999-ben megjelent The Look of Love albuma kapcsán ismerték meg, amiért Grammy-díjat nyert dzsessz kategóriában, és az első dzsesszalbum volt a világon, amit az Év Albuma díjra is jelöltek.

Azóta ő a legkeresettebb női dzsesszelőadó. Albumai milliós nagyságrendben fogynak, díjak tucatjait nyerte meg, a közönség imádja. Elsőrendű zongorajátéka, mély hangja és jellegzetes énekstílusa teljesen egyedi előadásmóddal párosul. 2003-ban férjhez ment Elvis Costellóhoz, három évvel később ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet.

Idén tizenkettedik albumával, a Quite Night című anyaggal tért vissza, amely több országban a slágerlista élén kezdett, köztük hazánkban is. A brazil zene előtti tisztelgés és a férjéhez írt romantikus dalok keverednek új albumán, melynek turnéja Magyarországot is érinti.

Időpont: 2009. november 18., 20.00
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
További infó: www.dianakrall.com »
www.livenation.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top