Szabadidő

Díszvendég: Kína

A Nagy Fal. Porcelán. Sárkányok. Rizsföldek. Kung-fu. És még sorolhatnánk azokat a dolgokat, melyek eszünkbe jutnak Kína hallatán. De vajon mi minden van még e titokzatos ország kultúrájában és szokásaiban, melyek elsőre ugyan nem jutnak eszünkbe, de ha valaki említi előttünk, azonnal rávágjuk: Igen, ez Kína!

A Budapesti Nemzetközi Vásár díszvendége ezúttal Kína, melynek apropója Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatfelvételének 60. évfordulója. A jeles ünnep alkalmából Kína számos arca mutatkozik be a BNV-n.

Díszvendég: KínaA Kínai Termékek Vásárán több, mint 80 cég mutatja be és kínálja eladásra termékeit. A negatív asszociációk elhessegetése céljából fontos elmondani, hogy ezúttal a minőségi termékek kerülnek bemutatásra. A rohamosan fejlődő Kína olyan témákban hozza el áruit, mint például a robottechnika és a szórakoztató elektronika, porcelán- és üvegtermékek, gyapjú- és pamutszövetek, kézműves termékek, konyhafelszerelések és kozmetikumok.

A termékvásár mellett számos kulturális program is szórakoztatja a látogatókat. A kalligráfia-bemutatón betekintést nyerhetünk a kínaiak bonyolult írásmódjába és haza is vihetünk egy számunkra kedves sort kínai írásjelekkel kifejezve.

Díszvendég: Kína Kuriózumnak számít a kínai teakészítési bemutató, amelynek végén meg is kóstolhatjuk ezeket a drága és finom nedűket.

És hogy ne csak igyunk, a kínai gasztronómiából is ízelítőt kaphatunk a BNV-n. A hangszerbemutatón ritkán vagy talán még soha nem látott-hallott kínai zeneszerszámok szólalnak meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont nemzetközi, D pavilonjának színpadán.

És ha már zene, akkor elmaradhatatlan a tánc is. Ebben is részünk lehet az idei BNV-n.

 

Kína mellett még további 10 ország mutatkozik be a BNV-n: Csehország, Egyiptom, India, Indonézia, Kenya, Korea, Németország, Pakisztán, Románia és Vietnám. Közülük is érdemes kiemelni India – Kínához hasonlóan – színes programkínálatát. Somi Panni és együttesének táncbemutatója, valamint Haáz Eszter speciális, dobbal kísért rádzsasztáni táncműsora pár percre mindenkit India országába varázsol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top