Szabadidő

Mozitippek hétvégére – egy film neked, egy a pasidnak

A hétvége mindkettőtök számára tartogat egy-egy izgalmas alkotást, ha mozizni támad kedvetek. Csajok semmiképp ne hagyják ki a lehengerlő mosolyú Joaquin Phoenix utolsó filmjét.

Két szerető

Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplését láthatjuk James Gray (Az éjszaka urai) romantikus drámájában, mely a színész egyszerre nyers és sebezhető alakításával méltó búcsú a filmvászontól.

 

Joaquin Phoenixet utoljára láthatjuk a vásznon
Joaquin Phoenixet utoljára láthatjuk a vásznon

 

A karizmatikus, de problémás Leonard (Joaquin Phoenix) egy szerelmi csalódást és öngyilkossági kísérletet követően visszatér a családi fészekbe, a brooklyni Brighton Beach elszigetelt világába. Miközben szülei aggódó tekintetének kereszttüzében próbálja összeszedni magát, két nővel is megismerkedik: Michelle (Gwyneth Paltrow), a gyönyörű és rejtélyes szomszéd alaposan felkavarja a férfi körüli állóvizet, az egzotikumot és másságot képviseli Leonard kimért világában. A másikuk Sandra, egy üzletember bájos és odaadó lánya, aki azon igyekszik, hogy megvásárolja családjának vegytisztító vállalkozását.

Mozitippek hétvégére

 

Leonardban mély vonzalom ébred Michelle iránt, aki – úgy tűnik – viszonozza vonzalmát, ám közben önpusztító viszonya van egy házas férfival. Eközben a család irányából érkező fokozódó nyomás Sandra mellé állítaná Leonardot, ami lehetetlen helyzetet eredményez. A férfinak döntenie kell, hogy a vágy sürgető erejére vagy a nyugalmat hozó szeretet szavára hallgasson. A háttérben pedig ott a veszély, hogy visszazuhan a szakadékba, amely korábban kis híján a vesztét okozta.

Rendező: James Gray
Főszereplők: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Isabella Rossellini
Eredeti cím: Two Lovers
Hivatalos honlap »
Forgalmazza: a Budapest Film

Hajsza a föld alatt

Tony Scott, a Kémjátszma, A közellenség és a Déjà vu rendezője ismét pergő ritmusú, meglepetésekben gazdag, izgalmas thrillert készített Denzel Washingtonnal és John Travoltával a főszerepben. A film John Godey azonos című regényéből készült.

 

Mozitippek hétvégére

 

Egy repülőgéprablás manapság a terroristák és a rendőrök számára is szinte rutinügynek számít. Ám egy New York-i metró eltérítése a legtapasztaltabb zsarut is meglepi. Amikor néhány állig felfegyverzett bandita túszokat szed a metrón, és hatalmas váltságdíjat követel, a rendőrök azt hiszik, amatőrökkel van dolguk, hiszen a gengszterek saját maguk sétáltak be a csapdába: az alagútba.

A metrórablók vezetője (John Travolta) nagyon is tudja, mit akar. Tervének minden eleme pontosan illeszkedik, ravasz és kegyetlen. A közlekedési vállalat egyik alkalmazottját (Denzel Washington) szemeli ki magának, attól kezdve csak vele hajlandó tárgyalni. Ám a tárgyalásnak nincs sok értelme. Hamarosan megkezdődik a hajsza a föld alatt…

Mozitippek hétvégére

Rendező: Tony Scott
Szereplők: Denzel Washington, John Travolta, Luis Guzmán, John Turturro, James Gandolfini
Eredeti cím: The Taking of Pelham 1 2 3
Hivatalos honlap »
Forgalmazza: InterCom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top