Szabadidő

Arculatváltás a Duna Televízióban

Megújult díszletű, interaktív elemekkel bővített műsorokkal, a magyarság jelképeit szimbolizáló főcímekkel, és hazánk világörökségi helyszíneit bemutató csatornaazonosítókkal várja nézőit a Duna Televízió az őszi műsorrács indulásával, 2009. szeptember 14-étől.

Új arculatot kapnak a hír-, sport – és közéleti műsorok, valamint látványos elemekkel bővül az időjárás-jelentés. A Duna Televízió arculatváltásának lényege: letisztult, elegáns látványvilág, a nyugalom és a stabil értékrend megteremtése.

A Híradó és a DunaSport megreformált épített stúdióból; a Közbeszéd, a Heti Hírmondó, a TÉRkép és az Időjárás átalakított virtuális stúdióból jelentkezik szeptember 14-étől. „Az épített díszletben lévő műsorokhoz egy könnyen formálható, egységes díszlet-világítás koncepciót alakítottunk ki. Minden díszletet derűs, világos felületek jellemeznek” – mondta el Kázsmér Kálmán, a Duna Televízió vezető rendezője. Az arculati -és grafikai elemek is változnak, így például minden átalakított műsor új főcímmel büszkélkedhet. A Híradó főcíme alatt a magyarság jelképei, így a Szent Korona, a Lánchíd és a Parlament is felbukkannak. Az említett műsorok nemcsak látványvilágukban, hanem tartalmukban is változnak. Szeptember 14-étől a hír, sport- és közéleti műsorok több élő kapcsolással, telefonos bejelentkezésekkel, és a műsorokat átkötő, „promóciós elemekkel” várják a nézőket. A Híradóban mindig kapcsolják a következő adás műsorvezetőjét is, így megtudhatjuk, hogy mivel vár minket a hírműsort követő TÉRkép, DunaSport vagy Közbeszéd.

Knézy Jenő
Knézy Jenő

 
Természetesen továbbra is kiemelt figyelmet szentel a csatorna a világ magyarságát érintő híreknek, eseményeknek; hírműsoraiban a határon túli stúdiók munkatársai is aktív szerepet vállalnak.

A Nemzet Televíziója új csatornaazonosítókkal is hangsúlyozza célkitűzését: a világ magyarságának szolgálatában áll. A műsorok közötti azonosítókon Magyarország világörökségi helyszíneit ismerhetik meg a nézők, így például a Hortobágyi Nemzeti Parkot, Hollókőt, Tokajt és a Pannonhalmi Bencés Főapátságot. A Kárpát-medence emblematikus tájaival folyamatosan bővítik az egyéni képi megoldásokkal készített csatornaazonosítókat. Minden gyönyörű tájon kamerával követik a nap járását, amit felgyorsítva láthatnak majd a nézők.

A megújult műsorokban természetesen továbbra is a Duna Televízió közkedvelt műsorvezetői várják a nézőket: Barkó Judit, Ciprusz Éva, Károlyi Gabriella, Szántó Georgina, Szőke Viktória, Szöllősi Györgyi, Varga Edit, Csáky Zoltán, Bobák Róbert, Borsa Miklós, Knézy Jenő, Melczer Zsolt, Menczer Tamás és Szebeni István.

További információ: www.dunatv.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top