Szabadidő

Ingyenes jazz koncertsorozat Budapest utcáin

Szeptember 7.-től három héten át Budapest forgalmas csomópontjaiban a jazz zenéé a főszerep. A járókelők naponta más-más helyszínen találkozhatnak az igényes zenei műfaj legismertebb és legszórakoztatóbb darabjaival, egy-egy kétórás, ingyenes jazzkoncert segítségével.

Mivel az elmúlt évtizedekben a jazznek a progresszív és az intellektuális irányzatai kerültek előtérbe hazánkban, ezért néhányan eltávolodtak a jazztől. 2007 év elején azonban elindult a fővárosban a 90.9 Jazzy rádió, amely könnyed, de mégis igényes jazz dalaival visszahódította a jazzistákat a műfajhoz, sőt új rajongókat is szerzett, növelve a jazz szeretők táborát. Most a 90.9Jazzy rádió ezzel a nagyszabású, ingyenes programsorozattal, szeretné még közelebb vinni ezt a remek és szórakoztató muzsikát a hallgatókhoz.

Street Jazz - Jazz koncertsorozat Budapest utcáin

 

A két órás koncertek hétköznapokon 17 és 19 óra között, hétvégeken 15 és 17 óra között hallhatók. A zenét egy fiatal, tehetséges öttagú jazz zenekar, a Groovy szolgáltatja, akik a jazz legkedveltebb és legismertebb dalait játsszák derűs örömmel. Az együttes az elmúlt hetekben nyerte el tagcserék folytán jelenlegi formáját, elődjének a 2007-ben alakult Projektf tekinthető. A tagok optimizmussal tekintenek az eseménysorozatra, ugyanis remélik, hogy a belőlük áradó jókedvvel és lendülettel ezekben a nehéz időkben is mosolyt csalhatnak az emberek arcára, miközben újra népszerűvé teszik a jazzt, ezt a több mint 100 éves műfajt, amely sokad-virágzását éli.

Helyszínek és időpontok:

Szeptember 17. Csütörtök – GödörKlub
Szeptember 18. Péntek – Városházatér
Szeptember 19. Szombat – Városliget
Szeptember 20. Vasárnap – Millenáris
Szeptember 21. Hétfő – Városházatér
Szeptember 22. Kedd – Westend
Szeptember 23. Szerda – BlahaLujzatér
Szeptember 24. Csütörtök – Városházatér
Szeptember 25. Péntek – Westend
Szeptember 26. Szombat – Millenáris
Szeptember 27. Vasárnap – Városliget

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top