Szabadidő

Túra- és biciklistippek a Semmeringen – Irány Ausztria!

Egy kiadós túrára vágysz? Vagy biciklitudásod tesztelnéd? Akkor irány a közeli Semmering, ahol az őszi színekbe öltözött, erdőkkel tarkított természet remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál.

Mozgalmas ősz a Semmeringen feledhetetlen gyalogos és mountain bike túrákkal

Az Ausztriában található Zau[:ber:]g Semmering változatos szabadidős programokkal vár bennünket. A magaslati gyógyüdülőhely már a Monarchia idejében is messze földön híres volt gyógyhatású levegőjéről. Akár túrázni szeretnél az ősz tarka színeibe öltözött természetben, akár egy sportos napot töltenél el két keréken a Bikeparkban – a Zau[:ber:]g kortól függetlenül mindenki számára tartogat izgalmakat.

Túra- és biciklis tippek a Semmeringen


Túrázás a Semmeringen

A Zau[:ber:]g Semmering túrapark hat gyönyörű, különböző nehézségű útvonalból áll, így az ambicionált sportolók és a kényelmes sétákat előnyben részesítők kiválaszthatják a számukra megfelelő kihívást. A Zau[:ber:]g legmagasabb pontján álló Millennium-kilátóról megismételhetetlen 360°-os panoráma nyílik a Semmering–Rax–Schneeberg régiótól Bécsig és Magyarországig. A hegyi vendégfogadókban a házigazdák vidám hangulattal és helyi ételkülönlegességekkel gondoskodnak a kirándulók testi-lelki jólétéről.

Millenium-kilátó
Millennium-kilátó
A Semmeringi vasút
A semmeringi vasút

Új pályák a Bikeparkban

A Bikepark Zau[:ber:]g Semmering összesen 9 kilométeren kínál különböző nehézségi fokozatú mountain bike pályákat. Itt minden korcsoport, kezdők és haladók is megtalálják a számukra megfelelő kihívást. A 2009-es szezonnyitóra elkészült a Bikepark bővítése, és egy új pályával gazdagodott a terület. A rendkívüli népszerűségnek örvendő „sweet and sexy” trail egy keskeny, kézzel épített útvonalon kígyózik le a völgybe. Az újítások egyik további fénypontja a világon egyedülálló, dugóhúzóstílusban épült fahíd a Family útvonalon. A „weedy’s cork” névre keresztelt híd két emelet mélységnek megfelelően 900°-os spirálvonalon vezet a szintén újonnan kiépített kényelmes Family Trail pályához.

Túra- és biciklis tippek a Semmeringen

A Family pályán a kezdők és családosok is egyaránt megtalálják a gyakorláshoz kiválóan alkalmas útvonalakat. A kényelmes pályán „monsterroller”-rel, védőfelszereléssel és bukósisakkal felszerelkezve már 8 éves kortól bárki bevállalhatja a völgybe száguldás élményét.

Monsterroller - a kicsiknek is jó móka
Monsterroller – a kicsiknek is jó móka

A haladó mountain bike-osok a Freeride és Downhill pályán, valamint a Slopestyle Parkban találhatnak meg mindent, ami egy biker szívét megdobogtathatja: a singletrailektől, hajtűkanyaroktól, jumpoktól, dropoktól, step-upoktól a Zau[:ber:]g lábánál található Northshoreparkig. De természetesen lehetőség van a legújabb különleges downhill és freeride bike-ok és komplett védőfelszerelések kölcsönzésére is a kabinos felvonó mellett található mountain bike kölcsönzőben.
Ha inkább elkerülnéd az ugratókat, akkor irány a ZauberBAR terasza, ahonnan gyönyörködhetsz a kerékpárosok mutatványaiban.

ZauberBAR
ZauberBAR

 

Nyitva tartások:

Szeptember: 2009. szeptember 17-től 20-ig, 24-től 27-ig

Október:
2009. október 1-jétől 4-ig, 8-tól 11-ig, 15-től 18-ig, 22-től 26-ig

Összefoglalva:
csütörtöktől vasárnapig, egészen a szezonzárásig, beleértve 2009. október 26.

Nyitva tartás: 10.00-től 18.00 óráig
Ünnepnapokon, iskolai szünetek idején és hosszú hétvégéken is mindig nyitva!

Cím: Zauberberg 1., 2680 Semmering, Ausztria

Budapest–Semmering 327 km, autóval 3 óra

Zau[:ber:]g Semmering-árlista

Hegy- és völgymenet:
• felnőtt: 13,00 €
• gyermek: 8,50 €
• diák: 11,00 €

Bikepark – délutáni bérlet:
• felnőtt: 17,50 €
• gyermek: 9,00 €
• diák: 15,00 €

Monsterrollerbérlés délután: 5,50 €
Bukósisakbérlés 1 napra: 2,00 €

Hol szálljunk meg? Hol együnk?

A Grandhotel Panhans jó választás, ha egy sportos nap után egy kis kényeztető pihenésre vágysz. Vital-Club részlegében szauna, gőzfürdő, pezsgőfürdő, szépségszalon, masszázsszalon, squashpálya, fitneszterem, biliárd és asztalitenisz, valamint uszoda áll a szállóvendégek rendelkezésére. A Wintergarten és a Kaiser Karl éttermekben ínyencfalatok kerülnek napról napra terítékre. A Café Wien elegáns kávéházi hangulatot kínál, a Tanzbarban pedig egy finom koktél mellett érhet véget kellemesen a nap.

További információk (magyarul is): www.zauberberg.at »

Fotók: Zauberberg Semmering

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top